e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου χαιρετίζει όλους όσους συμπαρατάχθηκαν και έδωσαν τη μάχη στο πλευρό μας, όλους όσους ψήφισαν "Λαϊκή Συσπείρωση" στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 26ης Μάη 2019 και το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή. Ιδιαίτερα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο και το σφυροδρέπανο. 

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, αντιμετωπίσαμε με ενιαίο πολιτικό κριτήριο όλες τις εκλογικές μάχες και όλες τις κάλπες, καθώς η ΕΕ δίνει τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις, οι κυβερνήσεις τις υλοποιούν, οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές τις εξειδικεύουν, μέσα από ένα ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο, που έχουν συνδιαμορφώσει όλα τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν.

Πιστοί στις θέσεις μας, που εκπορεύονται από τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και εξυπηρετούν μόνο το λαό, χωρίς δεσμεύσεις από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και με μοναδική δέσμευση τον καθημερινό αγώνα για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, από τα προβλήματα που δημιουργούν οι αντιδραστικές πολιτικές Ευρωπαϊκής Ένωσης - συγκυβέρνησης και τοπικών αρχών, δηλώνουμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση, δεν θα είναι το "καλό παιδί" των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και της Ε.Ε.

Οι τρεις εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Γαλάτσι θα είναι η φωνή του εργαζόμενου λαού, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως και το προηγούμενο διάστημα, θα τα δώσουμε όλα για τα συμφέροντα του λαού μας, για να έχει το δικό του "μάτι" και "αυτί" στο δημοτικό συμβούλιο, για να έχει μπροστά τις δικές του ανάγκες και διεκδικήσεις.

Την επομένη των εκλογών, τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν, η βασική αιτία που τα γεννά είναι εδώ και δεν είναι άλλη από την πολιτική που στηρίζει το κεφάλαιο και τις προτεραιότητές του, βάζοντας στον προκρούστη τις λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα. 

Με νέες δυνάμεις, δεν θα προδώσουμε ούτε την εμπιστοσύνη, ούτε την ελπίδα που μας εμπιστεύτηκαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στο Γαλάτσι, θα αγωνιστούμε για να πάρει ανάσες ο λαός, να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση.

Μπροστά μας τώρα έχουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ θα δώσουμε αυτή τη μάχη με αισιοδοξία, κόντρα σε διλήμματα που θα δυναμώσουν ακόμη περισσότερο, στο όνομα κάποιων επιμέρους διαφορών που δεν αλλάζουν την ουσία της στρατηγικής σύμπλευσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, στα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου.

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

29.5.2019