e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Αγαπητέ κε Πετρόπουλε, με ενδιαφέρον διάβασα το  άρθρο σας στο e-galatsi περί της μη καθόδου στις δημοτικές εκλογές.

Θα ήθελα λοιπόν κι εγώ ένας μικρός και ασήμαντος πρώην υποψήφιος στις δημοτικές του 2014 να απαντήσω στο ίδιο ερώτημα πιστεύοντας, ότι πιθανόν εκφράζω και αρκετούς άλλους μικρούς κι ασήμαντους πρώην υποψήφιους, που επέλεξαν συνειδητά να μην κατέβουν στις δημοτικές εκλογές παρότι είχαν προτάσεις από διαφόρους συνδυασμούς.

Θα ξεκινήσω λοιπόν λέγοντας, ότι για τους περισσότερους από μας η κομματική πειθαρχία στις  δημοτικές εκλογές (αν εξαιρέσουμε πολύ μικρό ποσοστό δημοτών) δεν υπάρχει ως έννοια και κάθε αναφορά σε κόμματα και παρατάξεις προκαλεί γέλωτα. Είτε το θέλουμε είτε όχι (και αποδείχτηκε τρανώς στο Γαλάτσι μας) η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου έχει άλλα κριτήρια από την κομματική τοποθέτηση του υποψήφιου δημάρχου.

Ο κόσμος βαρέθηκε τους δοτούς εκ των άνω υποψηφίους και αυτό επίσης φάνηκε στο Γαλάτσι. Επίσης ο κόσμος είναι δεδομένος και δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε κάποιοι, που θεωρούμε τους εαυτούς μας γνώστες όλων των θεμάτων της πόλης και πιστεύουμε στο απόλυτο της ορθής κρίσης και σκέψης μας. Ο κόσμος προτιμά τον δήμαρχο που θα του μαζεύει τα σκουπίδια στην ώρα τους, που θα διατηρεί την πόλη καθαρή, που θα είναι προσιτός και ευγενικός με φίλους και εχθρούς, που θα κατεβαίνει στο δρόμο να ελέγχει τους εργάτες κλπ...Κάποτε στη Νίκαια ο Στέλιος ο Λογοθέτης καβαλούσε το ποδήλατο στις 6 το πρωΐ και γύριζε όλα τα δρομάκια της Κοκκινιάς να δει αν όλα είναι καλά. Αυτός ο δήμαρχος κέρδιζε άνετα τις εκλογές με ποσοστά ρεκόρ.

Το 62% του δημάρχου Γαλατσίου στον 1ο γύρο όσο και να υπάρχουν ενστάσεις από κάποιους, κάτι δείχνει. Και αν πρέπει κάτι να αναδειχθεί είναι οι ευθύνες αυτών, που δεν μπορούν να χωρίσουν δύο γαϊδάρων άχυρα και θέλουν όλοι το δικό τους βιλαέτι, ακόμη κι αν ο λαός, τους έχει απορρίψει πολλές φορές. Πρέπει όλοι όσοι έχουν στο μυαλό εναλλακτικές προτάσεις και ιδέες, να αποφασίσουν να συσπειρωθούν κόντρα σε κομματικές και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις, και να αφήσουν χώρο σε νέους ανθρώπους, γιατί η εποχή έχει αλλάξει και η αφίσα με την μπατανόβουρτσα δεν λέει πολλά στον σημερινό πολίτη. Πρέπει όλοι να καταλαβαίνουν πότε πρέπει να αποχωρούν πραγματικά και όχι ελέγχοντας από πίσω τις κινήσεις κουνώντας τα νήματα, μετατρέποντας σε μαριονέτες όσους βγαίνουν μπροστά. Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί σε όλες τις παρατάξεις.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που χρειάζονται, ως σοφοί Νέστορες, να δίνουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες, όμως το έργο πρέπει να το αναλάβουν καινούργια πρόσωπα, άφθαρτα με ιδέες και όρεξη. Μόνο που πολλές φορές αυτά τα νέα πρόσωπα με τις φρέσκιες ιδέες, σπάνε τα μούτρα τους όταν εισέρχονται στα ενδότερα των συνδυασμών, παρατάξεων και κινήσεων μιας και η νοοτροπία του φύλαρχου υπάρχει ακόμη έντονη σε πολλούς. Ελπίζω να έδωσα μια μικρή εξήγηση λοιπόν στο γιατί αρκετοί δεν επέλεξαν αυτή τη φορά την έκθεση στις δημοτικές εκλογές...

Φιλικά Γιάννης Τράπαλης

 

Διαβάστε το άρθρο  Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές Εκλογές?  του 'Ικαρου Πετρόπουλου