e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου στο Πανόραμα μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα σχετικά με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τους σταθμούς βάσης, καθώς και την αλόγιστη χρήση της νέας τεχνολογίας στη ζωή μας.

 Η εκδήλωση αποτέλεσε συνδιοργάνωση των εξής φορέων:

 

·        Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 16ου Δημοτικού Σχολείου

 

·        Εξωραϊστικό Σύλλογο Πανοράματος Γαλατσίου «Η Αγία Ειρήνη»

 

·        Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Γαλατσίου

 

·        Εκπολιτιστικό Σύλλογο Άνω Γαλατσίου

 

Αφορμή για την εν λόγω ημερίδα στάθηκε η συσσωρευμένη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που δέχεται η περιοχή του Πανοράματος από 7 κεραίες κινητής τηλεφωνίας / σταθμούς βάσης που βρίσκονται σε απόσταση λιγότερη των 500 μέτρων από το 16ο Δημοτικό Σχολείο για τις περισσότερες από τις οποίες δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας τους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και ταυτόχρονα δεν υπάρχει κανένας κανονισμός για τη χωροθέτησή τους, με αποτέλεσμα να αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων και κυρίως των παιδιών.  Συγκεκριμένα οι κεραίες / σταθμοί βάσης του θανάτου βρίσκονται στις εξής οδούς:

·        Ξάνθης 28: 3 κεραίες – σταθμοί βάσης (2 VODAFONE – 1 WIND)

 

·        Πρωτοπαπαδάκη 21: 1 WIND

 

·        Πρωτοπαπαδάκη 56: 1 WIND

 

·        Παραδεισίων 24 & Αετοφωλιάς: 1 COSMOTE

 

·        Έβρου 4: 1 WIND

 

 Οι κάτωθι καταξιωμένοι επιστήμονες μας ενημέρωσαν τόσο για τις αδιαμφισβήτητες δυνατότητες της νέας τεχνολογίας αλλά εστίασαν κυρίως στις βλαβερές επιπτώσεις της αλόγιστης χρήσης τους και στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευτούμε από αυτές. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανεξέλεγκτη χωροθέτηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπουν και τόνισαν παράλληλα τον υψηλό κίνδυνο που ελλοχεύει από το δίκτυο 5G.  

  • Θεόδωρος Μέτσης: Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Manchester & Μηχανικός Περιβάλλοντος
  • Κώστας Διάκος: Δικηγόρος & Νομικός Περιβάλλοντος
  •  Βασιλική Τζαμαλούκα: Πρόεδρος Διαδημοτικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Πολίτες για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος από τις νέες τεχνολογίες»

 

Την ημερίδα παρακολούθησαν αρκετοί κάτοικοι της περιοχής του Πανοράματος ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή λίγων εφήβων και μικρότερων παιδιών που παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον προσπαθώντας στο τέλος της παρουσίασης να λύσουν τις απορίες τους και να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους.

Με την παρουσία τους την ημερίδα τίμησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής κατά των κεραιών του Δήμου Γαλατσίου Ισιδώρα Μπακάλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Χωριανόπουλος, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, Σπύρος Παναγιώτου, οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Μαγκανάρης και Άρης Παπαδοκωστόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής (Οικολογική Συμμαχία) Γιώργος Δημητρίου καθώς και εκπρόσωποι φορέων της πόλης μας όπως «Δράση για την κοινωνία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής» κ.α. 

Σημαντική ήταν η τοποθέτηση της Προέδρου της Επιτροπής κατά των κεραιών του Δήμου μας, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Γαλατσίου υποστηρίζει τέτοιες δράσεις και θα ενεργήσει με κάθε νόμιμο τρόπο για την απομάκρυνση από τις γειτονιές της πόλης μας, κεραιών που χωροθετούνται ανεξέλεγκτα. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα περισσότερα μέλη της εν λόγω Επιτροπής η οποία συγκροτήθηκε με την υπ. αρ. 235/2019 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν παρόντες στην εκδήλωση.

Γιατί η υγεία αποτελεί ύψιστο αγαθό και δικαίωμα όλων μας και θέλουμε να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας!!