e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Το πρωί της Τετάρτης(29/01/2020) ,οι μαθητές των Λυκείων της πόλης μας ,πραγματοποίησαν μια μεγάλη συγκέντρωση στη πλατεία στη συμβολή Τραλλέων και Βέίκου,διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει εξίσωση των σπουδών στα Κολέγια μ' εκείνες στα Πανεπιστήμια. 

Ακολούθησε πορεία στη Λεωφόρο Βεϊκου ,γεμάτη πάθος και συνθήματα υπέρ της Δημόσιας Παιδείας και κατά του Υπουργείου..Χαρακτηριστικό το σύνθημα-τραγουδάκι

Εις τον αφρό εις τον αφρό της θάλασσας
η Υπουργός , η Υπουργός  κοιμάται
παρακαλώ σας κύματα
στο πάτο να τη πάτε

Στο τέλος της πορείας,οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες.

 

 

 

 

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Γαλατσίου, με ανακοίνωσή της  εκφράζει την στήριξη της στις κινητοποιήσεις των μαθητών 

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

e mail:  enosigoneon_gΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κυβέρνηση με το άρθρο 50 του νόμου 4653/20 προχώρησε στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων εντός και εκτός Ελλάδας ως ισότιμων των πτυχίων των Πανεπιστημίων για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με πρόσχημα την προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας με αυτήν της Ε.Ε. επέλεξε η Κυβέρνηση, όπως είχε κάνει και η προηγούμενη, να απαξιώσει τα πτυχία των ΑΕΙ εξισώνοντας τα με την φοίτηση σε κολέγια.

Δεν φρόντισαν να λύσουν τα προβλήματα με τα κενά των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Δεν νοιάστηκαν για μαθήματα, που δεν διδάχτηκαν σε ορισμένα σχολεία από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς.

Βιάστηκαν να φέρουν στην εκπαίδευση όχι τους απόφοιτους των ΑΕΙ, που μένουν αδιόριστοι, αλλά όσους θα φοιτήσουν σε ιδιωτικά κολέγια.  

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών των σχολείων του Γαλατσίου καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στο νόμο αυτόν με αίτημα την ακύρωση της σχετικής διάταξης. 

Ζητούμε άμεσα την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην εκπαίδευση (κάλυψη κενών εκπαιδευτικών, ανέγερση νέων κτηρίων, αύξηση χρηματοδότησης). 

Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να σταθούν ενάντια στις πρακτικές αυτές των εκάστοτε κυβερνώντων και να διεκδικήσουν συλλογικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους. 

Γαλάτσι 28 Ιανουαρίου 2020

Το ΔΣ της Ένωσης

 

 

Για τον ίδιο όλο λόγο διαμαρτύρεται  με επιστολή του στο Υπουργείο Παιδείας  ,το  Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου ΓΕΛ Γαλατσίου,


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 4ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ         «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ» email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γαλάτσι 28-1-2020

ΠΡΟΣ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, 

ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 4ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, 

ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, 

ΤΟ 15ΜΕΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ, 

ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΥΠΟ – ΜΜΕ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου ΓΕΛ Γαλατσίου, διαμαρτύρεται για τους συνεχόμενους νόμους που υποβαθμίζουν ολοένα και περισσότερο τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Τα παιδιά μας, ενώ θα έπρεπε να μορφώνονται ολόπλευρα και να χαίρονται την εφηβεία τους, ζουν σε ένα σχολείο που, το πρόγραμμά του από το Υπουργείο Παιδείας, είναι πλήρως δεσμευμένο από τις εξετάσεις κι αυτές καθορίζουν τα πάντα στο πρόγραμμα του σχολείου και στη γνώση.  Ζουν έναν  μαραθώνιο,  εξαντλητικό μάλιστα, για μια θέση στο πανεπιστήμιο, για το όνειρό τους. Παράλληλα, εμείς οι γονείς καταθέτουμε το μόχθο μας, το στέρημά μας στα φροντιστήρια για να δώσουμε περισσότερα εφόδια γι αυτό, ειδικά φέτος που οι εισακτέοι της «δημόσιας – δωρεάν παιδείας» θα μειωθούν σημαντικά και θα μειώνονται...

Η πρόσφατη ψήφιση του άρθρου 50, που εξισώνει πτυχία κολλεγίων με αυτά των πανεπιστημίων, μας βρίσκει, κι εμάς και τα παιδιά μας  που αγωνίζονται,  αντίθετους , διότι κάνει ένα ακόμα βήμα -άλμα- στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και στην εμπορευματοποίηση της γνώσης και των σπουδών.    Όσοι έχουν χρήμα, θα έχουν πτυχίο!!

Αγωνιζόμαστε με τα παιδιά μας για ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα χωρά όλη τη γνώση,  όλα τα παιδιά, ένα λύκειο αποδεσμευμένο από τις εξετάσεις, από τα φροντιστήρια κι από καθηγητές με πληρωμένα πτυχία!

Θα επιθυμούσαμε τα παιδιά μας να μην είχαν λόγους για να αγωνίζονται, να μην είχαν λόγους για κατάληψη και το σχολείο να λειτουργούσε εύρυθμα. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των παιδιών μας και θα στηρίξουμε και με δικές μας παρεμβάσεις και δράσεις τον αγώνα τους  για το δικαίωμά τους στη γνώση, στις σπουδές, στη ζωή.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                               Η Γεν. Γραμματέας

Μαριάνθη Χρηστιά                          Χρυσάνθη Χαραλαμπίδου Μπαλάφα