e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ένα υπέροχο στολίδι μέσα στο Άλσος Βέίκου .Το Skate park αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια ετών. Οι skaters της περιοχής κατάφεραν με πολύ κόπο να δημιουργήσουν  το εντυπωσιακό αυτό πάρκο, μέσα σ' ένα πανέμορφο περιβάλλον.

Η λειτουργία του,η συντήρηση και οι συνεχείς αναβαθμίσεις του οφείλονται αποκλειστικά στους skaters .

Όπως διαβάζουμε στο LIFO.gr 
Ο συγκεκριμένος χώρος έκτασης δύο στρεμμάτων κατασκευάστηκε από τον Δήμο πριν από χρόνια ως πίστα για rollers. Δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για αυτό το σκοπό και σύντομα εγκαταλείφθηκε στην τύχη του. Η σωστή κατασκευή και κυρίως το άψογο μωσαϊκό δάπεδο προσέλκυσε ντόπιους skaters οι οποίοι άρχισαν να το χρησιμοποιούν και να δημιουργούν κατασκευές. Σε κάποια φάση ο δήμος ήρθε και "έκοψε" την η πίστα στη μέση και παραχώρησε τη μισή έκταση για θερινό κινηματογράφο... 

Οι Γαλατσιώτες skaters συνέχισαν όμως να επιμελούνται το ένα στρέμμα που τους έμεινε και να προσθέτουν αντικείμενα με προσωπική εργασία και κεφάλαιο. Όπως λένε οι ίδιοι οι developers, το πάρκο σήμερα βιώνει την πιο λαμπρή περίοδο του και διοργανώνονται αρκετά επιτυχημένα events, όπως το Wild in the Parks πέρυσι. Ζητούν όμως οικονομική ενίσχυση από όσους το χρησιμοποιούν (ο δήμος δεν συνεισφέρει κάτι, αλλά έχει δώσει άδεια για νέες κατασκευές) για να συνεχιστεί η λειτουργία του με την απαραίτητη συντήρηση και τις νέες δημιουργίες 

Το πάρκο ξεκίνησε το 2008 και εξελίχθηκε σιγά-σιγά με τον καιρό. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία skaters της περιοχής γνώριζαν για το συγκεκριμένο χώρο που είχε φτιαχτεί ως πατινοδρόμιο, όμως δεν χρησιμοποιούνταν. Μαζευόντουσαν μόνο κάποια παιδιά και έπαιζαν μπάλα. Πριν από αυτό μαζεύονταν  σε ένα σχολείο στο Γαλάτσι.     

Στο πάρκο εκτός από μας τους locals, μαζεύεται και κόσμος από άλλες περιοχές - Έρχονται ακόμα και οικογένειες με τα παιδιά τους. Μπορείς να δεις εδώ ένα παιδί που μόλις ξεκίνησε το skate, μέχρι τους καλύτερους της Ελλάδας. Το έχουν επισκεφθεί και πολύ skaters του εξωτερικού.