e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 

2 νέες και 2 νέοι Γαλατσιώτες θα ταξιδέψουν ως πρεσβευτές, ΔΩΡΕΑΝ, στην Ευρώπη για 15 ημέρες, στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ μέχρι την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Ο Δήμος Γαλατσίου θα συμμετάσχει με δύο νέους και δύο νέες, ηλικίας 18 έως 21 ετών, στη δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821», την οποία οργανώνει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» σε συνεργασία με τους Δήμους της χώρας που έχουν υποβάλλει προτάσεις για τους εορτασμούς της επετείου του 1821 και για τα 200 χρόνια του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Συνολικά η Επιτροπή καλεί 200 νέους να βαδίσουν σε πέντε διαφορετικές διαδρομές σε ολόκληρη την Ευρώπη, που είναι ταυτισμένες με την Επανάσταση.

Έτσι, μετά από αξιολόγηση, χωρισμένοι σε 5 ομάδες των 40, θα περιηγηθούν κατά τη διάρκεια του 2021 και για 15 ημέρες σε πέντε διαφορετικές διαδρομές στην Ευρώπη. Οι διαδρομές ακολουθούν θεματικές ενότητες που συνθέτουν την πορεία πριν και μετά την Επανάσταση του 1821.

Οι νέοι κατά τη διάρκεια αυτών των διαδρομών θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν τον τόπο τους προς τις κοινωνίες με τις οποίες συνδέουν τη χώρα ιστορικοί δεσμοί και να επιστρέψουν πλουσιότεροι σε εμπειρίες. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι νέοι και νέες που θα επιλεγούν, λειτουργώντας ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας, θα επισκεφθούν ιστορικής σημασίας τόπους (όπου έζησαν κι έδρασαν σπουδαίες προσωπικότητες, όπως οι Ι. Καποδίστριας, Α. Κοραής, Ρ. Φεραίος, Α. και Δ. Υψηλάντης, Λόρδος Βύρωνας, Μ. Κάλλας, Ν. Καζαντζάκης, Δ. Μητρόπουλος κλπ.) και τοπόσημα, σύγχρονα μνημεία, πανεπιστήμια, σχολεία, μουσεία, πινακοθήκες. Θα γίνουν δεκτοί από τις κατά τόπους επίσημες Ελληνικές Αρχές, θα πάρουν μέρος σε τοπικές εκδηλώσεις, θα συναντήσουν τοπικούς φορείς, θα γνωρίσουν καλές πρακτικές οικολογίας, διαχείρισης νέων μορφών ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων κλπ. Μετά την ολοκλήρωση των ταξιδιών θα παραχθεί ένα ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό, στο οποίο θα αποτυπώνονται οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις των 200 νέων.

Η Επιτροπή λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφαλούς μεταφοράς τους στις διαδρομές, με την κατάλληλη συνοδεία στελεχών. Μεταξύ των υποχρεώσεων της Επιτροπής περιλαμβάνεται και η ασφάλιση των συμμετεχόντων νέων, καθώς και των συνοδών τους.

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» θα επιλέξει μεταξύ των προταθέντων από τους Δήμους τους 200 νέους που θα λάβουν μέρος στη Δράση, κατόπιν συνέντευξης που θα πραγματοποιηθεί από ομάδα στελεχών της Επιτροπής (η συνέντευξη μπορεί να γίνει διαδικτυακά). Οι επιλεχθέντες 200 νέοι και νέες θα υπογράψουν συμφωνητικό με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», που θα περιγράφει τους όρους και τις υποχρεώσεις των δύο μερών.

 

Οι 5 Διαδρομές

Όλες οι διαδρομές ξεκινούν από την Αθήνα. Κάθε ομάδα συνοδεύεται από ικανό αριθμό συνοδών, ενώ όλα τα έξοδα μετακίνησης, φιλοξενίας, εισόδους σε μουσεία κλπ. καλύπτονται από την Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021».

 

1η Διαδρομή «Στα Βήματα Πρωτεργατών του Νεοελληνικού Κράτους» (Απρίλιος 2021).

2η Διαδρομή «Ο Χάρτης του Φιλελληνισμού» (Μάιος 2021).

3η Διαδρομή «Η Ελληνική Διασπορά στην Ευρώπη (πριν και μετά το 1821)» (Ιούλιος 2021).

4η Διαδρομή «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και Ελληνική Επανάσταση» (Σεπτέμβριος 2021).

5η Διαδρομή «Η Ελληνική Επανάσταση και οι Επαναστάσεις των Αρχών του 19ου αιώνα» (Οκτώβριος 2021).

 

Υποχρεώσεις Νέων

Οι νέοι επιλέγονται για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, λειτουργώντας ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας. Στη διάρκεια του ταξιδιού τους θα αναλάβουν ένα απαιτητικό έργο, για αυτό πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας και ενδιαφέρον για τις εξελίξεις σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Επιπλέον, οι νέοι στη διάρκεια του ταξιδιού θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο και παρουσία, να συμμορφώνονται απόλυτα με τους κανονισμούς και τα ωράρια του προγράμματος, να ακολουθούν τις οδηγίες των συνοδών τους ως προς την υλοποίηση του προγράμματος και των διαφόρων δραστηριοτήτων, και γενικότερα να επιδεικνύουν καλή κοινωνική συμπεριφορά. Για την αποδοχή των πιο πάνω, θα υπογραφεί συμφωνητικό μεταξύ των νέων και της Επιτροπής. Στόχος είναι να αναδείξουμε το καλύτερο πρόσωπο της χώρας μας, όπως της αξίζει.

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των νέων

Ο Δήμος Γαλατσίου προτείνει δύο νέους και δύο νέες ως υποψήφιους (υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει ίσος αριθμός εκπροσώπησης των δύο φύλων) για να συμμετάσχουν στη δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821», οι οποίοι πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

- Να είναι 18-21 ετών: την 1/1/2021 να έχουν κλείσει τα 18 (γεννημένοι πριν τις 31/12/2002) και στις 31/12/2021 να μην έχουν κλείσει τα 21 (γεννημένοι μετά την 31/12/2000).

- Να έχουν απολυτήριο Λυκείου.

- Να διαθέτουν πιστοποίηση γνώσης της Αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον σε επίπεδο Γ1/C1. Πιστοποιημένη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας εκτιμάται ως προσόν.

- Να είναι κάτοικοι ή δημότες του Δήμου Γαλατσίου

 

Οδηγίες για δηλώσεις συμμετοχής

Συμπληρώστε και στείλτε την επισυναπτόμενη αίτηση, ηλεκτρονικά, στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.(o αριθμός πρωτοκόλλου θα αποσταλεί άμεσα στο mail σας)

ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ_ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου: 210 2143385 & 210 2143420 (κ. Κασιέρη)

Τις αιτήσεις θα παραλάβει ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού κ. Μάνος Ελευθερίου, θα τις επεξεργαστεί και θα ελέγξει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις – με επιτροπή ορισμένη για τον σκοπό αυτό – και θα απαντήσει στις νέες και νέους έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.