e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Μια πολύ άσχημη και απογοητευτική εικόνα αντίκρυσαν οι  διερχόμενοι  από την οδό Καραϊσκάκη το πρωί της Τρίτης 25 Νοεμβρίου.Κάποιοι επιτήδειοι και ασυνείδητοι  νομίζοντας ότι τα δέντρα του Δήμου ανήκουν σε αυτούς και όχι σε όλους τους δημότες, κλάδεψαν αυθαίρετα δύο δέντρα απέναντι από το Ταχυδρομείο..Προφανώς ή  η παρουσία τους   δεν "έδενε" με την ομορφιά της ασφάλτου και του τσιμέντου ή ενοχλούσαν  το οπτικό τους πεδίο.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου και της Δημοτικής Αρχής...Με ανάρτηση σε σελίδα του Δήμου στο FB καταγγέλουν την αδικαιολόγητη αυτή ενέργεια...

Η σχετική Ανάρτηση

Μετά την ενημέρωση από τους κατοίκους της περιοχής ,με τηλεφωνήματα στο Γραφείο Δημάρχου αλλά και την έντονη αντίδραση διερχόμενων για το παράνομο κόψιμο δέντρων επι της οδού Καραϊσκάκη, ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος κατέθεσε άμεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου, στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. 

Η φροντίδα των δημοτικών χώρων πρασίνου, η προστασία των δένδρων και η λήψη των κατάλληλων μέτρων αποτελούν αρμοδιότητα της Υπηρεσίας του Δήμου και μόνο. Για κάθε παράνομη ενέργεια ο Δήμος δεσμεύεται να ακολουθεί την νόμιμη οδό.  

Με εντολή του Δημάρχου δρομολογείται το ταχύτερο δυνατό η αντικατάσταση των δένδρων που παράνομα κόπηκαν από ασυνείδητους. Αλλά το φαινόμενο αυτό δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί. Το περιβάλλον είναι ευθύνη όλων και χρειάζεται την προστασία μας!

 

ΥΓ.Οι φωτογραφίες από το FB της Αnastasia Toubakari