e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι


Η ερώτηση  που κατέθεσαν στην Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
, σχετικά με την σύμβαση που προτείνει η ΕΤΑΔ στον Δήμο Γαλατσίου για το ΠΑΛΑΙ  έχει θέμα   :   «Αποικιοκρατικού τύπου και στα όρια της νομιμότητας η σύμβαση «παραχώρησης του Ολυμπιακού Ακινήτου «ΠΑΛΑΙ» από την ΕΤΑΔ στο Δήμο Γαλατσίου» . 

Μεταξύ άλλων ,ερωτώνται οι υπουργοί ::                                                                          
<<Εξετάζονται άλλα μοντέλα για το μέλλον, όπως π.χ. διαδημοτικό σχήμα οικονομικής και διοικητικής διαχείρισης, που θα υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και θα στηρίζονται στην συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων μερών, δηλαδή των τεσσάρων Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής;>>  

Επ αυτού σημειώνεται :                                                                                                                                   

Α.   Τα κρίσιμα χρόνια ,μετά τους ολυμπιακούς αγώνες,  στο Γαλάτσι  λειτουργούσε το  << κίνημα φορέων και πολιτων Γαλατσίου -Ν.Ιωνίας  και Δήμου Αθηναίων για την διάσωση της Ολυμπιακής εγκατάστασης Γαλατσίου -ΠΑΛΑΙ >> που, πέραν άλλων, συνέβαλε ουσιαστικά,  στην μη μετατροπή του ΠΑΛΑΙ  σε εμπορικό κέντρο της κοινοπραξίας  << Χαραγκιώνης  - sonae sierra >>.    

Β. Ιδιαίτερα την περίοδο 2015 – 2017,  με  μεγάλη προσπάθεια του<< κινήματος>>, έχουν ληφθεί ομόφωνες αποφάσεις από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων    Γαλατσίου – Ν.Ιωνίας – Αθηναίων (  και Ε.΄Δημοτικής κοινότητας), γιά την απόδοση  της εγκατάστασης   στην νεολαία της πόλης – περιοχής .  

Γ.   Την ίδια χρονική περίοδο, με  πρωτοβουλίες του<< κινήματος>>, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στην Περιφέρεια Αττικής,   στο γραφείο της αρμόδιας κας Ερμίνας Κυπριανίδου(  αντιπεριφεριάρχης ),   όπου συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Γαλατσίου( Γ.Μαρκόπουλος ), Ν. Ιωνίας ( Ηρ.Γκότσης ), εξουσιοδοτημένος αντιδήμαρχος του Δήμου Αθήνας( Α.Βαρελάς ) και   εκπρόσωποι του << κινήματος >> και  της Ο.Μ. Συριζα Γαλατσίου ( Σκούντζος – Χωριανόπουλος)                                                                                                                                   
 
Δ.  Στις εν λόγω συσκέψεις ,είχε συμφωνηθεί ,κανονισμός  (προς κατάρτιση)  λειτουργίας της εγκατάστασης από τους δήμους  , η δε αντιπεριφερειάρχης είχε αναλάβει την  συνεννόηση με το ΤΑΙΠΕΔ και είχε δεσμευτεί ότι η περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει  μελέτη  ενεργειακής αναβάθμισης της εγκατάστασης για να μειωθεί το λειτουργικό κόστος

Ε. Ακολούθησε  σειρά γεγονότων και πράξεων( 2016 -2017) ,όπου Φάνηκε (αποδείχτηκε ) ότι τα μέρη υπέκφευγαν, δεν εννοούσαν – τιμούσαν τα λόγια τους.   
Παραθέτουμε τα σημαντικότερα :                                                                                      
- Δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής στο Δήμο Γαλατσίου με συμμετοχή και εκπροσώπων του κινήματος, με μοναδικό θέμα την παραχώρηση του Παλαι στον Δήμο για αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις.
- Πραγματοποίηση  κοινού Δημοτικού Συμβούλιου των δύο  γειτονικών  Δήμων ( Γαλατσίου και Ν. Ιωνίας), μέσα στο ΠΑΛΑΙ, στις 15/6/16 ,με παρουσία εκπροσώπων  του κινήματος και των Συλλόγων της πόλης – [περιοχής, όπου , παραβρέθηκε και η αντι- περιφερειάρχης που, όμως,   απέφυγε να...εκτεθεί, αρκέστηκε σε ολιγόλεπτες γενικότητες  ( όπως και οι Δήμαρχοι ),πέραν της ανεκπλήρωτης  δήλωσης, ότι ...θα φέρει το θέμα στο << Περιφερειακό Συμβούλιο >>.  
- Πραγματοποιήθηκαν  δύο    << βελούδινες>> καταλήψεις με...μπροστάρη  (!) τον Δήμο, ενώ   δύο σημαντικές αίθουσες της εγκατάστασης  να έχουν παραχωρηθεί στον ΣΚΆΙ).                                                                                                                                                                                   

Η παρουσία Κυπριανίδου- Γκότση   έλυσε με... αριστερό τρόπο, το θέμα ΠΑΛΑΙ επιτυγχάνοντας... κοινωνική ειρήνη στο Γαλάτσι,  με τον Αλαφούζο και τον Μαρκόπουλο και τον...Γκότση  ικανοποιημένους και με το  "Κίνημα Φορέων και Πολιτών " υπονομευμένο. Έτσι φθάσαμε στην υπογραφή  της πρώτης σύμβασης  που έληξε τον Ιανουάριο του 2020.  Γιά την δεύτερη σύμβαση βλέπε  προηγούμενο άρθρο.(κλικ εδώ)

Φαίνεται ότι, η σταδιακά δημιουργούμενη  σχέση  Δούρου – Μαρκόπουλου,  δεν εκτίναξε μόνον  το ποσοστό  του δεύτερου στο 61,34% ,ενώ καθήλωσε  το αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ στο 4,38%  , αλλά έριξε και την σκιά της, ώστε το ΠΑΛΑΙ να ξεφύγει από τον αρχικό προορισμό του: << κυψέλη αθλητισμού – πολιτισμού >>.  

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη