e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η Δημοτική παράταξη " “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!”, ζητά ζωντανή μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων  και διαμαρτύρεται για την μη λειτουργία των γηπέδων τένις,εξ' αιτίας έργων ανακατασκευής.

 

Ζωντανή μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων

 

Τα Δημοτικά Συμβούλια της πόλης μας πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω των περιορισμών που προκύπτουν από την παρουσία του covid-19  από τις 11 Δεκεμβρίου έως και σήμερα. Οι νέες συνθήκες στερούν τη συμμετοχή του κόσμου με αποτέλεσμα να έχει χαθεί η πολύτιμη επαφή με την τοπική κοινωνία. 

Η παράταξη “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!”, πιστή στο προεκλογικό της πρόγραμμα, ζήτησε με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Γαλατσίου να παρέχεται στους κατοίκους η δυνατότητα παρακολούθησης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ζωντανή μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων θα αποκαταστήσει αυτή την επαφή των δημοτών, φορέων και ενδιαφερόμενων με το κέντρο αποφάσεων και θα συμβάλλει ώστε να ενημερώνονται με διαφάνεια οι δημότες σε πραγματικό χρόνο για τα τεκταινόμενα του Δήμου. Είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία άλλωστε καθώς έχουμε ήδη την υποδομή για τηλεδιασκέψεις. Οι απευθείας μεταδόσεις θα μπορούν να προβάλλονται μέσω Ίντερνετ με τη χρήση Η/Υ ή άλλης συσκευής smartphone/tablet.

Καλούμε την δημοτική αρχή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προβάλλονται οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου.

 

Κλειστά τα γήπεδα τένις

Με επιστολή της παράταξης «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!» ρωτήθηκε ο δήμαρχος Γαλατσίου σχετικά με τα γήπεδα τένις που παραμένουν κλειστά τους τελευταίους 3 μήνες στο Δήμο μας. Ταυτόχρονα σε όλους τους γειτονικούς Δήμους που έχουν αντίστοιχες εγκαταστάσεις, τα γήπεδα τένις παραμένουν ανοιχτά. Συνέπεια αυτών είναι η αναγκαστική μετακίνηση των γαλατσιωτών σε άλλους Δήμους για να αθληθούν. 

Το τένις είναι ένα άθλημα κατά στο οποίο τηρούνται οι αποστάσεις υγειονομικής ασφάλειας και ο κάθε αθλητής φέρει το δικό του εξοπλισμό. 

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν στην Δημοτική αρχή είναι οι εξής:

-Γιατί τα δικά μας γήπεδα τένις είναι κλειστά όλο αυτό το διάστημα ενώ όλα τα άλλα είναι ανοιχτά;

-Γιατί δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η ανακατασκευή τους;

-Πόσο ακόμα θα παραμείνουν κλειστά;

 

 

 

Για την παράταξη “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!”

 Κώστας Ζώμπος

Ασπασία Παναγιωτακοπούλου 

Σοφία Λεπίδα-Ντάγλα 

Γεωργία Κιτσίνη 

Χριστίνα Μπούρα 

Πέτρος Μαγκανάρης