e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η δημοτική παράταξη «Γαλάτσι Από Κοινού» με αφορμή την τοποθέτηση του προκάτ ναού στο Άλσος ,μιλά για   ενός " ανδρός αρχή" και  δημαρχοκεντρικό μοντέλο στην διαχείριση του Δήμου 

 Το κατά Μαρκόπουλον δημαρχοκεντρικό μοντέλο

Αυθαίρετη, μη σύννομη τόσο με τη δασική όσο και με την περί ναοδομίας νομοθεσία, και μη προβλεφθείσα ως μη επιτρεπόμενη από τη Διαχειριστική Μελέτη του Άλσους Βεϊκου, που ενέκρινε ο δήμος Γαλατσίου το 2015, είναι η πρόσφατη τοποθέτηση του προκατ ναϊσκου στο Άλσος Βεϊκου.

Έτσι απάντησε χωρίς περιστροφές, σε ερωτήσεις συμβούλων στο δημοτικό συμβούλιο της 25ης Ιανουαρίου 2021, ο ίδιος ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, συμπληρώνοντας ότι η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο, καθώς δεν ενημέρωσε ούτε καν τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι θα νομιμοποιήσει το αυθαίρετο σε λίγο καιρό και πρόσθεσε ότι θα αναλάβει ο ίδιος προσωπικά το οικονομικό κόστος της κατεδάφισης, εφόσον το αυθαίρετο κριθεί κατεδαφιστέο.

Όλ’ αυτά στο πλαίσιο της αντίληψής του για τη διαχείριση των κοινών της πόλης, το κατ’ αυτόν «δημαρχοκεντρικό μοντέλο», όπως το διατύπωσε στην ομιλία του.

Αγνοώντας επιδεικτικά τόσο την αμήχανη σιωπή των συμβούλων της διοίκησης, όσο και τη σύσσωμη οργισμένη αντίδραση όλης της αντιπολίτευσης, πλην της Ελ. Ζέρβα, καθώς και την επισήμανση ότι δίνει ένα πολύ κακό παράδειγμα τόσο στους δημότες όσο και σε μελλοντικούς αυτοδιοικητικούς της πόλης.

Κάτι έχει καταλάβει λάθος ο δήμαρχος. Ούτε ο αιρετός «άρχων» είναι αυτοκράτωρ υπεράνω νόμων και θεσμών ούτε και η πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο είναι «ενός ανδρός αρχή», του τύπου «αποφασίζομεν και υλοποιούμεν». Η λογική Τραμπ δεν είχε καλή κατάληξη, όπως όλοι γνωρίζουμε. Καλό είναι να το θυμάται κάθε επίδοξος μιμητής του πρώην πλανητάρχη.

Εμείς από την πλευρά μας θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την υπεράσπιση όχι μόνο των νομίμων αλλά και των δικαίων αυτής της πόλης. Το Άλσος Βεϊκου όπως και οι δασικές εκτάσεις στις παρυφές της πόλης μας, είναι το οξυγόνο αλλά και η βιωμένη ιστορία των κατοίκων της. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τα καταχράται, όσο «ισχυρός» κι αν θεωρεί ότι είναι. 

                                                                                   

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Αγγέλικα Σαπουνά

Νίκος Χωριανόπουλος