e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Εκδήλωση με θέμα "Η παιδεία σε μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια" διοργανώνει ο Σύριζα στο Δημαρχείο την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων στην προσπάθεια τους να διαλύσουν το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, περικόπτουν τις δαπάνες για την παιδεία, απαξιώνουν και εξουθενώνουν οικονομικά και κοινωνικά εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, αποδιαρθρώνοντας και εκφασίζοντας το δημόσιο σχολείο, με στόχο την ολοκληρωτική πρόσδεση του στο άρμα της αγοράς και των ιδιωτικοοικονομικών συ쬬φερόντων. 

Η παιδεία από δημόσιο αγαθό και θεμέλιος λίθος της Δημοκρατίας μετατρέπεται σε ταξικό προνόμιο και εμπορικό πεδίο.

Ως αλληλέγγυοι και ενεργοί πολίτες απορρίπτουμε την παθητική θέαση του πολι-τικού αυταρχισμού και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Αγωνιζόμαστε για μια εκπαί-δευση δημόσια, δωρεάν και δημοκρατική με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας, που θα συμβάλλει στη δημιουργία μιας  δημοκρατικής κοινω¬νίας ελεύθερων, σκεπτόμενων πολιτών.

Για τους λόγους αυτούς και με κύρια επιδίωξη την ενεργό συμμετοχή μας σ’ ένα κοινό μέτωπο για την προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, προσκαλούμε εκπαι-δευτικούς, μαθητές και γονείς, τους φίλους και τα μέλη μας σε ανοιχτή εκδήλωση με ζωντανό διάλογο και θέμα:

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ