e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι


Товарищ, охраняй мосты! ( Σύντροφε πρόσεχε ..φύλαγε την γέφυρα) 


Πολυαγαπημένη πολλών στο Γαλάτσι, δεσποινίς 

Επειδή προφανώς αρέσκεσαι να χτυπάς, χωρίς να παίρνεις απαντήσεις από τους θιγόμενους, παίρνω το θάρρος εγώ  να σου πω δυο λόγάκια

Αποτελεί μυστήριο το ότι κατάφερες και ερεύνησες τις κινήσεις του Ίκαρου και τα φιλικά αισθήματά του προς το    ΚΚΕ. 
Ως  δαίμων της κατασκοπείας  ,εφάμιλλος του Αρσέν Λουπέν , μίλησες για  <<κρυφά ανοίγματα του ΚΚΕ  στο Γαλάτσι >> για <<συνάντηση υψηλού επιπέδου >> για τα  <<φτερά του Ίκαρου >>  για << ανυπακοή και ψιλοκολοτούμπες >> ακόμη και για << ψιλοκονέ >> με τον Δήμαρχο >>.
Πράγματι, μυρίστηκες γεγονότα που θα μπορούσαν να είναι έτσι όπως τα ...ανακάλυψες ,που ,όμως δεν είναι!.
Οφείλω, πάντως, να ομολογήσω ότι, κάτω από τα γραφόμενά σου , διακρίνονται οι  αριστερές επιθυμίες σου.
Γιατί, ποιος ή ποια αριστερή   ,στο πολύπαθο Γαλάτσι, δεν θα επιθυμούσε μία πιο σοβαρή ,πιο υπεύθυνη ,πιο ουσιαστική και πιο Δημοκρατική λειτουργία του Δήμου ,του Δημοτικού Συμβουλίου, των Δημοτικών παρατάξεων, του τύπου; 
Ποιος ,αριστερός ,στο Γαλάτσι, δεν θα ήθελε  ένα  κίνημα που να αντιστέκεται στις αυθαιρεσίες  και στην κατάλυση κάθε κανόνα στην λειτουργία της  πόλης του;                                                            
Εδώ, στην πόλη μας, τον τελευταίο καιρό,  έχουμε δύο καραμπινάτα  παραδείγματα  υπέρβασης  κι αυτής της  στοιχειώδους έννοιας της νομιμότητας και, παρά την φιλότιμη προσπάθεια ορισμένων Συλλόγων και συλλογικοτήτων ,μέσα από αξιέπαινη διαδικτυακή συνάντηση ,η σκοπιμότητα κυριάρχησε!.                                                
Παρά την παρουσία εκπροσώπων όλης της αριστερής  Δημοτικής αντιπολίτευσης ( διακρίναμε και   <<μάτια>> της  πλειοψηφίας),  παρά την θέση ορισμένων  πλευρών  για την δημιουργία κάποιου ,δισταχτικού έστω, κινήματος με επίκεντρο την καταδίκη των δύο παράνομων ενεργειών, η πιο μαζική πλευρά δεν...κατάλαβε!
Η  επιχείρηση Σ.Μ.Α. στο Γαλάτσι και η παράνομη εγκατάσταση ναίδριου στο Άλσος , ζητάνε απ όλους την καταδίκη . Το οφείλουμε άπαντες, όχι μόνον για την διαφύλαξη του προστατευόμενου χώρου, αλλά και στο δημόσιο ήθος.                                           
Είναι αδιανόητο, δημοτική αρχή  να δηλώνει ότι  προέβη σε παράνομη ενέργεια και ότι θα επιχειρήσει  την νομιμοποίηση (!!!).  Δηλαδή, θα πράξει ότι κάνουν όλοι οι καταπατητές κοινοφελών– κοινόχρηστων -χώρων , μέσω της γνωστής συνταγής   νομιμοποίηση διά του προστίμου( !!!).                                                                                              
Είναι αδιανόητο να υποκαθίσταται η Δημοτική αρχή από την <<Δημοτική ομάδα της>>, σε προσωπική ανακοίνωση του Δημάρχου και  να υποστηρίζει δύο ακριβώς αντίθετα πράγματα:
 

<<  Μετά την λήξη  της εν λόγω  προθεσμίας ( 3/ετίας )  παύει η προσωρινή λειτουργία  Του Σ.Μ.Α. >> και στην συνέχεια 
<<Καθ’ όλη  την διάρκεια  εξεύρεσης νέου χώρου ( 3/ετία ) τονίζουμε  ότι ο υπάρχων χώρος  θα λειτουργεί  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  ως χώρος  στάθμευσης  των οχημάτων  καθαριότητας >>.

Μάλιστα, αυτά τονίζει η <<Δημοτική ομάδα >> του κ. Δήμαρχου και άμεσα  εκλαμβάνονται ως σοβαρά από Δημοτική παράταξη, που σπεύδει να μιλήσει  για  << πάγωμα >>, λες και δεν έχει δει ,το  μεγάλο απορριμματοφόρο του Σ.Μ.Α.(Kaoussis ) με τις 15 ρόδες να φιγουράρει παρκαρισμένο  ,εδώ και μήνες, στο ΠΑΛΑΙ. (Σήμερα 9/3/21  δεν το είδαμε στην γνωστή θέση του ).

Τέλος, όταν οι άνθρωποι κινούνται μόνον παραταξιακά  - κομματικά, παρά τις καλές προθέσεις τους, ενίοτε αιχμαλωτίζονται στις  προσωπικές ενημερώσεις  και αδυνατούν να ερμηνεύσουν <<ενημερωτικές  εκμυστηρεύσεις >> που μπορεί να είναι ακόμη και παραπλανητικές.

Και τώρα στα εντελώς δικά μας , Αγαπημένη πολλών στο Γαλάτσι, Μiss Marple:

Ξέχασα να σου  ευχηθώ << χρόνια πολλά >>  για την γιορτή  της γυναίκας ,χθες 8 του μήνα Μάρτη. 
Παίρνεις συνέχεια τον Ίκαρο απο πίσω  με διαρκή παρακολούθηση. Ζηλεύεις τα φτερά του; ( γιατί το... μούσι του δεν νομίζω.) . 
Μη προβληματίζεσαι γιατί διακρίνω ότι εκείνος δεν τα διαλαλεί  όπως η  "Φτερού ... Φτερού".                                 
Την θυμάσαι , ή τότε δεν είχες γεννηθεί ;                                                                                             
Έχω, όμως, και μία παρότρυνση:  Άρχισε να ετοιμάζεις τα κατάλληλα ρούχα για την παρέλαση 25/3/21 (πως θα σταθείς δίπλα στο ζεύγος Mακρόν ). Δεν θέλω να σε δούμε, με τζην και σπορτέξ;Βάλε τουλάχιστον Hogan !

Τέλος, οι  <<κολοτουμπίτσες >>  που γράφεις,  σκέφθηκες μήπως  είναι ελιγμοί που κάνουν  οι αετοί όταν πετάνε λεύτεροι;    

ΥΓ  «Η Φτερού». ...μια από τις πιο γνωστές, cult και αγαπητές φυσιογνωμίες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας   της δεκαετίας του 70'   

 

 

Χ.Γ.(Χαμαιλέων ο Γαλατσεώτης)