e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι


...Γιατί η σιωπή, η υπακοή, τους κάνει  πιo αδίστακτους, πιο ψεύτες!

Πόσο δικαιολογημένο είναι να αποδεχθούμε την επικοινωνιακή χρυσόσκονη του κ. Μητσοτάκη  και εθισμένοι πλέον να   αφεθούμε στην τύχη μας;  
Και βεβαίως θα προφυλάσσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας  τηρώντας τους κανόνες προστασίας.  
Όμως, στην εξόφθαλμη προσπάθεια κυβέρνησης και ΜΜΕ να μας επιβάλλουν καθεστώς σιωπής, οφείλουμε να αντιδρούμε. Τουλάχιστον να δηλώνουμε ότι δεν είμαστε δοσμένοι -υπάκουοι στα κελεύματά τους.
Δεν είναι αποδεκτό το κυβερνητικό αφήγημα ότι εφαρμόζουν το προεκλογικό πρόγραμμά τους. Εν τέλει,  το πρόγραμμά τους αφορούσε σε μία κανονικότητα,  δηλαδή λειτουργία της Δημοκρατίας, κάτι που η πανδημία έχει ακυρώσει και η κυβέρνηση αξιοποιεί..            
Ταυτόχρονα, πρέπει  να ετοιμαζόμαστε για την νέα περίοδο που θα είναι  δύσκολη, ίσως οδυνηρή για πολλούς,  μπορεί , όμως, να  είναι  και ενδιαφέρουσα.                       
Η νέα περίοδος πρέπει να βρει την κοινωνία έτοιμη να αντισταθεί, να αποτρέψει, να διεκδικήσει, να αγωνιστεί για τα δίκια της και τις αξίες της. Ιδιαίτερα τις τελευταίες ( αξίες ) που τόσο τις έχει υπονομεύσει η κρατούσα τάξη των πραγμάτων, όχι μόνον στην Ελλάδα. 
 Γιατί η σιωπή, η υπακοή, τους κάνει  πιό αδίστακτους, πιο ψεύτες.                                                         
Οι σύγχρονοι εγωκεντρικοί ηγήτορες      δεν μπορούν να κρύψουν, ότι  κάτω από κουβέντες στο όνομα της κοινωνίας , σε πρώτη θέση βάζουν τον     εαυτό τους ,  τις φιλοδοξίες τους, την περιουσία τους  .                                                                                                                                                           
Να λειτουργήσουμε ως πολίτες με την δική μας σκέψη κι όχι με την κατευθυνόμενη πληροφόρηση που τείνει στην χειραγώγησή μας.

18/3/21   

Του Ίκαρου Πετρόπουλου 

 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη