e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Μετά την υπογραφή της σύμβασης για το ξεκίνημα των πρόδρομων εργασιών ,όπως έχει ανακοινωθεί θα στηθούν και τα δύο πρώτα εργοτάξια στα δύο άκρα της γραμμής, στο Γαλάτσι και στην Κατεχάκη

«Τα πρώτα εργοτάξια θα στηθούν στα δύο φρέατα που βρίσκονται στα άκρα της γραμμής, τα οποία είναι και τα σημεία στα οποία θα συναρμολογηθούν και θα μπουν στη γη οι δύο μετροπόντικες. Γι’ αυτό και επείγει να τελειώσουν πρώτα».

- Η μία εργοταξιακή θέση θα δημιουργηθεί πίσω από τον σταθμό του μετρό Κατεχάκη, στη θέση που σήμερα βρίσκεται ένα πάρκινγκ.
- Η δεύτερη θα βρίσκεται επί της λεωφόρου Βεΐκου, στο ρεύμα από Γαλάτσι προς Κύμης, στο ύψος της βίλας Βεϊκου κοντα στην πεζογέφυρα 

Αυτά θα είναι και τα πρώτα σημεία που θα "περιφραχθούν¨ και θα «κλείσουν» για τη νέα γραμμή του μετρό.Σύμφωνα με πληροφορίες τα έργα στο Γαλάτσι θα ξεκινήσουν σύντομα(μέσα στον Μάϊο) και θα επιφέρουν μεγάλες αλλαγες στην κυκλοφορία επί της Λεωφόρου Βεϊκου,αφού θα κλείσει ένα μεγάλο τμήμα της στο ρεύμα από Γαλάτσι προς Κύμης.



Πρόκειται για 250-300 μέτρα,εκείνο το τμήμα της λεωφόρου , που ξεκινά από το ύψος  της οδού Λόφου Κόκκου και φτάνει έως την βίλα.

Για τον λόγο αυτό ,στο σημείο εκείνο και για 10-12 περίπου μήνες, η κυκλοφορία θα διεξάγεται  στο  ρεύμα από Κύμης προς Γαλάτσι,το οποίο  θα γίνει διπλής κατεύθυνσης,με απαγόρευση στάθμευσης μόνιμης ή προσωρινής επί της Λεωφόρου Βεϊκου.