e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η Ένωση Γονέων Γαλατσίου με ανακοίνωσή της εκφράζει την  στηριξη  στον αγώνα των εκπαιδευτικών και την απεργιακή κινητοποίηση της 11ης Οκτωβρίου 2021.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Γονέων Γαλατσίου στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών και την απεργιακή κινητοποίηση την 11η Οκτωβρίου 2021. Πιστεύουμε, ότι πρέπει μαζί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς να ανατρέψουμε την πολιτική, που έχει σκοπό την απαξίωση του δημόσιου σχολείου.

Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία των σχολείων ακόμη και σήμερα με κενά σε εκπαιδευτικούς. Επέλεξαν να λειτουργήσουν τα σχολεία με 27 και 28 μαθητές σε κάθε τμήμα μιλώντας προκλητικά για πανελλαδικό μέσο όρο των 17 μαθητών.

Το Υπουργείο δεν φρόντισε να βελτιωθούν οι υποδομές στα σχολεία με νέες αίθουσες και νέες σχολικές μονάδες.

Αντίθετα επέλεξε με το νόμο, που βιαστικά ψηφίστηκε το καλοκαίρι, να νομοθετήσει την αναζήτηση από τα σχολεία χρηματοδότησης και από τον ιδιωτικό τομέα, την λειτουργία των σχολείων με οικονομικά κριτήρια, την ανισότητα, που θα προκαλέσει το πολλαπλό βιβλίο, και την αξιολόγηση των σχολείων ανάλογα με την εύρεση πόρων από χορηγούς.

Για τα παιδιά μας όμως δεν θέλουμε ένα σχολείο, που θα λειτουργεί με τους νόμους της αγοράς, αλλά εκείνο το σχολείο, που θα είναι δημόσιο και δωρεάν, και θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας για μόρφωση.

Θα αγωνιστούμε μέσα από τους συλλόγους γονέων για να πετύχουμε τους στόχους, που έχουμε βάλει. Στον αγώνα αυτό είμαστε πλάι στους εκπαιδευτικούς και τις διεκδικήσεις τους.

Γαλάτσι 10.10.2021 Το ΔΣ της Ένωσης