e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

O Hλίας Μιμηγιάννης ,ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ,πρώην Δημοτικός Σύμβουλος,Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου(1998),απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝήματος ΑΛλαγής στις 5 Δεκεμβρίου  και δηλώνει την στήριξή του στην υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου

 

Εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Είναι αναγκαίο όλοι οι Δημοκρατικοί Πολίτες να έχουμε συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκέμβρη 2021 ,ανεξάρτητα από τον ποιον υποψήφιο στηρίζει ο καθένας.
                              Προσωπικά θα ψηφίσω τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 

Στην παρούσα σύντομη παρέμβασή μου αναφέρομαι στην ανάγκη Ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής και Προοδευτικής παράταξης που εδώ και κάποια χρόνια επιχειρείται να λεηλατηθεί από πολλές κομματικές πλευρές και να τεθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Η παρούσα σύντομη παρέμβαση έχει δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος καταγράφεται επιγραμματικά η καθοριστικότητα της ψηφοφορίας της 5ης Δεκέμβρη 2021 και στο δεύτερο μέρος αναφέρομαι στην απαιτούμενη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ.

Α’ ΜΕΡΟΣ

Η καθοριστικότητα των εκλογών της 5ης Δεκέμβρη 2021

Όλες οι εκλογές είναι σημαντικές και πολλές φορές και κρίσιμες. Αλλά οι εκλογές της 5ης Δεκέμβρη 2021 είναι επιπλέον και καθοριστικές για την παράταξή μας. Το θετικό δε ή το αρνητικό , θα κριθεί κύρια από την συμμετοχή των πολιτών , λαμβανομένου όμως υπ’ όψιν την διστακτικότητα που δημιουργεί η αυξανόμενη επιδημία του κορωνοϊού.

H ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Σε αυτήν την ζητούμενη συμμετοχή πιστεύω , ότι τα Διαχρονικά Μέλη και Στελέχη των τοπικών οργανώσεων και των Νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ θα καταλάβουν σημαντικό ποσοστό ,όπως έκαναν πάντα και κύρια στις δύσκολες στιγμές του κινήματος, σε αντίθεση με την

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ
που εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ,αποδυνάμωνε συνεχώς την δυναμική του κινήματος. Πιο κραυγαλέα

·         ξεθώριασε στην πορεία την ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα

·         εμπόδισε ουσιαστικά την Αποκέντρωση της κομματικής και αργότερα της κρατικής εξουσίας

·         καρεκλοποίησε την άσκηση της εξουσίας . Γι’ αυτό έβλεπες τα ίδια στελέχη να τριγυρίζουν από καρέκλα σε καρέκλα.

·         εφάρμοσε πρακτική πολιτικάντικη και πελατειακή

·         αμαύρωσε –εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων – την πολιτική ηθική της παράταξης και τελικά

·         εγκατάλειψε το κομματικό πλοίο στις πρώτες φουρτούνες του μνημονίου – παρότι αυτοί είχαν την εξουσία – για άλλες κομματικές αγκαλιές – και το χειρότερο ,από τις άλλες αυτές κομματικές στέγες ,εφάρμοσαν και οι ίδιοι χειρότερα μνημόνια.

Σε αυτή όμως την χρονική στιγμή, είναι απαραίτητο να προσπεράσουμε το χθες και να κοιτάξουμε το Αύριο χωρίς να ξεχάσουμε όμως ,ότι το ΠΑΣΟΚ προσέφερε πολλά στην χώρα.

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Ας θυμηθούμε μερικές απ’ αυτές τις προσφορές του ΠΑΣΟΚ
- Προσέφερε στην πλήρη Εθνική Συμφιλίωση του λαού
- Προσέφερε στο Σταθερό Στέριωμα της Δημοκρατίας
- Προσέφερε στην Αξιοπρεπή επιβίωση των Λαϊκών Στρωμάτων
- Προσέφερε στην Νομοθετική θεμελίωση των Δημοκρατικών θεσμών ,κύρια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στον Συνδικαλισμό, στους Γεωργικούς Συνεταιρισμούς και αλλού. Ανεξάρτητα από το πισωγύρισμα που έγινε από τις ηγεσίες τους ,με την δημιουργία  Αυταρχικής και καθεστωτικής κατάστασης. Κι αυτό έγινε όχι μόνο από στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
- Προσέφερε, ,στην κατασκευή μεγάλων έργων και απαραίτητων υποδομών
- Προσέφερε, παρά τις ανυπέρβλητες δυσκολίες, στην μικρή περίοδο της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, πολλές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις και τέλος και το κυριότερο να θυμηθούμε ,ότι
- Η Δημοκρατική και Προοδευτική Παράταξη, ΗΤΑΝ ,ΕΙΝΑΙ και ΘΑ ΕΙΝΑΙ Αναγκαία για την θετική πορεία της χώρας.

Ας έρθουμε πάλι στην ψηφοφορία της 5ης Δεκεμβρίου .Στην ημερομηνία αυτή πρέπει να συναντηθούμε όλοι ,ανεξάρτητα από ποιον θα ψηφίσει ο καθένας μας και που έχει το δικαίωμα της προσωπικής του επιλογής. Με αυτό το σκεπτικό έχω κι εγώ το δικαίωμα της προσωπικής επιλογής ,που είναι να ψηφίσω τον Γιώργο Παπανδρέου, για πολλούς πολιτικούς λόγους.

ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΩ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ενδεικτικά αναφέρω τους παρακάτω

·         Ψηφίζω τον Γιώργο Παπανδρέου ,γιατί η εκλογή του δικαιώνει την παράταξη για εκείνη τη περίοδο που από πολλές πλευρές και όχι μόνο πολιτικές, κατασπαράχθηκε το κίνημά μας. Άρα αυτή η εκλογή  μπορεί να είναι το χρονικό σημείο Δυναμικής εκκίνησης της Ανασυγκρότησής μας.

·         Ψηφίζω τον Γιώργο Παπανδρέου, γιατί δεν δίστασε για το συμφέρον της χώρας , να διακινδυνεύσει την πορεία του κόμματος και να αδιαφορήσει για την δική του πολιτική τύχη

·         Ψηφίζω τον Γιώργο Παπανδρέου, γιατί όπως αναφέρω και παραπάνω, προχώρησε στο σύντομο διάστημα της πρωθυπουργίας του, σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που αρχικά προσπάθησαν κάποιοι άλλοι κομματικοί χώροι να τις οικειοποιηθούν. Αυτό όμως δεν άντεξε στον χρόνο. Γι’ αυτό και σήμερα το αποδέχτηκαν τελικά σχεδόν όλοι.

·         Ψηφίζω τον Γιώργο Παπανδρέου και για το Αύριο. Γιατί θα συμβάλει καθοριστικά στην Ανόρθωση της Παράταξης. Θα δώσει την απαραίτητη σοσιαλδημοκρατική χροιά στην πολιτική της, θα προωθήσει με Δυναμισμό, αλλά χωρίς κραυγές και αντάρες, τα εθνικά μας θέματα ,όπως απέδειξε η θητεία του στο Υπουργείο Εξωτερικών και τέλος θα προωθήσει θεσμικά την Αποκέντρωση και την Αυτοδιαχείριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και βέβαια της Λαϊκής Συμμετοχής – στην οποία θεωρείται πρωτοπόρος – σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και γενικότερα της Δημόσιας Ζωής.

Φίλες και φίλοι επαναλαμβάνω
Ας δώσουμε όλοι το ΠΑΡΩΝ στην ψηφοφορία της 5ης Δεκέμβρη
                                                 ΚΑΙ
Ας δώσουμε όλοι το ΠΑΡΩΝ για την παράταξή μας «ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ»

Με αυτά τα ολίγα κλείνω το Πρώτο Μέρος της παρέμβασής μου και το Δεύτερο Μέρος θα το παρουσιάσω σε ενδεδειγμένο χρόνο

ΓΑΛΑΤΣΙ ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2021
Φιλικά 

ΗΛΙΑΣ Ν. ΜΙΜΗΓΙΑΝΝΗΣ

 

 

ΥΓ.Κατεβάστε την ανακοίνωση σε αρχείο PDF