e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 Δεν το συνηθίζω να παρακολουθώ πολιτικές εκπομπές, ούτε σε τηλεόραση ούτε σε ραδιόφωνο. Ειδικότερα για την τηλεόραση, δεν έχω καλή γνώμη όχι μόνο γι’ αυτή την ίδια αλλά και για τους τηλεθεατές, αυτή τη μεγάλη αγελαία μάζα που στήνεται και παίρνει ύπνο βαθύ. Είναι όμως διαφορετικά τα πράγματα αν στο γυαλί συντονίζει ο Larry King για θέματα της πόλης μας. Μπορεί να είναι υπέρ-συντηρητικός, αλλά οι προθέσεις του είναι -ας τολμήσω να πώ- αγνές. Δημοσιογράφος και αγνός γίνεται; Ίσως αναρωτηθεί κανείς. Ναι, γίνεται, υπάρχουν δημοσιογράφοι άξιοι, δημοσιογράφοι που τιμάνε τη δουλειά τους. Δεν λέω το λειτούργημα τους, δεν υπάρχει αυτό εφόσον ο βιοπορισμός είναι αναγκαίο κακό.

Το θέμα της Παιδείας προσπάθησαν ν’ αναπτύξουν ανεπιτυχώς όπως είδα η κυρία Σαπουνά (δημοτική σύμβουλος κ εκπαιδευτικός), η κυρία Διαμαντάτου λέγοντας στην αρχή της συζήτησης άνευ ουσίας πράγματα, όμως στη συνέχεια με λιγότερο άγχος έμεινε στο θέμα και έδειξε ωριμότητα και σοβαρότητα. Άξιος λόγου ήταν ο κύριος Μουδάκης, πρόεδρος γονέων Γαλατσίου, που με σαφήνεια έδωσε δυό-τρία στοιχεία που βοήθησαν τη συζήτηση να μείνει στο θέμα της. Πολύ σωστά είπε ότι, οι γονείς πληρώνουν φόρους και για τον λόγο αυτό η Παιδεία είναι δωρεάν και δεν είναι λογικό να πληρώνουν αυτοί για υπολογιστές ή ό,τι άλλο που λείπει από το σχολείο. Δεν μπορούν οι γονείς ν’ αντικαταστήσουν το κράτος. Δεν είχε λόγο αντιπολιτευτικό αλλά ουσιώδη, αναφερόμενος επίσης στην υποχρηματοδότηση που λαμβάνει ο Δήμος και ζήτησε από αυτόν πιεστικότερη διεκδίκηση. Δεν γνωρίζω τις πολιτικές του πεποιθήσεις αλλά να είναι αυτές δαιδαλώδεις το αποκλείω.   Ο κύριος Μαγγανάρης, μίλησε αλλά δεν τον πρόσεξα διότι όσο μιλούσε, η σκέψη μου έτρεχε στο ίντερνετ καφέ, εκεί που έχει σακατέψει στο τάβλι τον ναύαρχο και μερικούς άλλους. Μέγας παίκτης ο κύριος Μαγγανάρης, το 6-5 το φέρνει για πλάκα όποτε θέλει, δε μιλάω για εξάρες και πεντάρες, αυτές τις έχει ψωμοτύρι. Πιθανολογώ όμως -γνωρίζοντας την ποιότητά του-, ότι, ο λόγος του θα ήταν πιο ουσιώδης από πολλών άλλων στο πάνελ του Larry King.

Ήσυχα κυλούσε η εκπομπή, για ακόμα μία φορά ο Δήμαρχος, φερόμενος ως αλαζόνας, δεν καταδέχτηκε να στείλει έναν έστω αρμόδιο επί της Παιδείας δημοτικό σύμβουλο του. Γιατί Δήμαρχε; Δεν σου αρέσει ο δημόσιος διάλογος; Τι φοβάσαι; Μήπως την κυρία Σαπουνά με την αντιπολιτευτική διάθεση; Αστεία πράγματα, και η κυρία Σαπουνά, καλών διαθέσεων είναι άσχετα αν είναι πλανημένη μετέχοντας σε λάθος δημοτική παράταξη.

Ατόπημα μέγα του Δημάρχου, που το ανέφερε στη συνέχεια η κυρία Διαμαντάτου αφού της έδωσε πάσα ο πονηρός Larry King, ήταν αυτό που το καλοκαίρι τοποθέτησε συρματοπλέγματα σε δημοτικό σχολείο επειδή ενοχλούσαν έναν ψηφοφόρο του τα παιχνίδια των παιδιών. Άκουσε ο Δήμαρχος έναν ψυχάκια και έκανε φυλακή ένα σχολείο! Ευτυχώς, δεν πέρασε του ψυχάκια συμπολίτη μας.

Όταν βγήκε στο γυαλί ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου, πήγε να με πάρει ο ύπνος με το ποίημα που άκουγα, μα κρατήθηκα με το ζόρι. Καλοί άνθρωποι οι κομμουνιστές αλλά πέραν του δέοντος συντηρητικοί. Θα θυμώσουν μερικοί φίλοι μου με αυτά που γράφω, αλλά εμένα έπιασε υπνηλία, όχι αυτούς.

Έν κατακλείδι, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες του παρουσιαστή, του κυρίου Μουδάκη και της κυρίας Διαμαντάτου, η εκπομπή δεν οδήγησε κάπου παρά σε ένα ακόμα κενό.  Η κυρία Σαπουνά προσπάθησε αλλά έχει λόγο περιορισμένο. Όλοι οι συμμετέχοντες της συζήτησης αυτής είναι άνθρωποι αξιοπρεπείς, αλλά εξάρες και πεντάρες μόνο ο κύριος Μαγγανάρης φέρνει όποτε θέλει και τσακίζει τους αντιπάλους του στο τάβλι!  Και έχει και ένα άλλο καλό, δεν μετέχει των συγκεντρώσεων του Κονκλάβιου. Που να μπλέξει ο άνθρωπος σε δαιδαλώδεις καταστάσεις; 

Στο τέλος της εκπομπής, ο κύριος Μουδάκης μίλησε με γλυκύτητα για τα παιδιά των μεταναστών. Εύγε σου κύριε Μουδάκη. 

Κλείνοντας, Δήμαρχε, πιθανολογώ ότι οι προθέσεις σου είναι καλές, αλλά δεν φτάνουν. Σου λείπει η πολιτική βούληση και είσαι και άτυχος διότι οι συνεργάτες σου αν μη τι άλλο, είναι ο ορισμός της μετριότητας. Για την Παιδεία μιλάμε και όχι για την κόκκινη Παναγιά. Για τα παιδιά και όχι για τα νεκρά είδωλα

Του  "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  

- Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ... 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου