e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά!

 

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απευθυνόμαστε:

·      Στους γονείς που αγωνιούν για τα παιδιά τους βλέποντας ακόμα μια φορά να γίνεται θέμα στις ειδήσεις η διακίνηση ναρκωτικών γύρω από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.

·      Στους εκπαιδευτικούς που τους απασχολεί να διαπαιδαγωγήσουν ελεύθερους και σκεπτόμενους ανθρώπους και ξέρουν πως τα ναρκωτικά ναρκώνουν τη σκέψη.

·      Στους μαθητές που «δεν τρώνε τη φόλα» και θέλουν τα σχολεία τους να είναι ζωντανοί χώροι μόρφωσης και πολιτισμού και όχι στόχος των ναρκέμπορων.

 

Όσο και να μας προκαλεί ανακούφιση το γεγονός ότι τις προηγούμενες μέρες εξαρθρώθηκε ένα ακόμα κύκλωμα ναρκωτικών που δρούσε δίπλα στο συγκρότημα της Γκράβας, γνωρίζουμε πως αυτό δεν αρκεί για να λυθεί το πρόβλημα. Δεν αρκεί γιατί συνολικά η διαχείριση του προβλήματος της τοξικοεξάρτησης κινείται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση από όλες τις κυβερνήσεις.

 

·      Η πολιτική τους έχει αθωώσει τα ναρκωτικά, τα διαχωρίζει σε «σκληρά» και «μαλακά», διαφημίζει την κάνναβη, προβάλλει ως πανάκεια τα υποκατάστατα ηρωίνης, θεωρεί λύση τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης.

·      Η πολιτική τους όπως και αυτή της ΕΕ, στοχεύει στη λεγόμενη «μείωση της βλάβης» και όχι στην εξάλειψη του φαινομένου της χρήσης και της τοξικοεξάρτησης.

·      Προβάλλουν τη χρήση και την τοξικοεξάρτηση ως ένα ιατρικό φαινόμενο και όχι ως κοινωνικό γιατί, όχι μόνο δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τους πραγματικούς παράγοντες που το δημιουργούν, αλλά ταυτόχρονα τους αναπαράγουν: Την ανεργία, τη φτώχεια, την υποβάθμιση  της μόρφωσης, την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και του πολιτισμού, την έλλειψη ελεύθερων χώρων αναψυχής και δημιουργίας.

·      Υποχρηματοδοτούν και υποστελεχώνουν τα προγράμματα πρόληψης και θεραπείας, ιδιαίτερα τα «στεγνά» όπως το ΚΕΘΕΑ.

·      Ταυτόχρονα ο καπιταλισμός και το κέρδος παρουσιάζουν ως «φυσιολογικό» φαινόμενο την ύπαρξη ναρκωτικών και τα προβάλλουν ως φάρμακο «διά πάσαν νόσον», ως εμπόρευμα, ως τρόπο «διασκέδασης» και «ψυχαγωγίας».  

 

Γι’ αυτούς τους λόγους, η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενάντια σε κάθε μορφή εξάρτησης που ναρκώνει την ψυχή και το μυαλό των νέων ανθρώπων, πρώτιστα είναι πάλη ενάντια σε μια πολιτική που δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Είναι πάλη ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα και τα συμφέροντα που θρέφουν και συντηρούν το φαινόμενο, που θέλουν τους νέους ανθρώπους στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής.

 

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας αλλά και όλο το λαό της περιοχής να παλέψουμε ενάντια στην  τοξικοεξάρτηση για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.

 

Να παλέψουμε για ένα ολοκληρωμένο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, σύστημα πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης, µε ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης.

 

Ταυτόχρονα, να διεκδικήσουμε άμεσα από το Κράτος, την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους Αθήνας και Γαλατσίου να πάρουν μέτρα ώστε να εφαρμοστούν ολοκληρωμένα προγράμματα ενημέρωσης και πρόληψης στα σχολεία της Γκράβας που θα απευθύνονται σε όλη τη σχολική κοινότητα.

 

Να παλέψουμε ώστε το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Ελλάδας, η Γκράβα, να γίνει πραγματικά ένα κέντρο μόρφωσης, κοινωνικοποίησης, πολιτισμού, αθλητισμού, συλλογικότητας. Με συντήρηση και εκσυγχρονισμό των αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων που ήδη υπάρχουν αλλά και με δημιουργία νέων. Με αξιοποίησή τους και στην εκπαιδευτική διαδικασία ως αναπόσπαστο μέρος της αλλά και για να καλύπτονται οι ανάγκες του λαού και των νέων της περιοχής. Με σύγχρονα εργαστήρια, σύγχρονες κτιριακές και τεχνολογικές υποδομές. Με επαρκές, μόνιμο προσωπικό (δασκάλους, καθηγητές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, υγειονομικό και τεχνικό προσωπικό).