e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Το οδοιπορικό μίας μελέτης ( Θ.Λύτρα – Σ.Τσιόδρα
Πως έφθασε  στην Ο.Μ  Γαλατσίου !
Αναβάθμιση  << συντρόφισσας  >>! 

 

 Κ.Μητσοτάκης ( αγορεύοντας στην βουλή  ) :                                                                                                                        
<<,....διότι την μελέτη αυτή   ουδέποτε την πήραμε εμείς στα χέρια μας >>.

Το ιστορικό :

Ο φάκελος από τον καθηγητή έγραφε :                                                                                                          
<< ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ . Να επιδοθεί στο Μέγαρο Μαξίμου >>.                                                                                                                    Ο ταχυδρόμος (
security)  γνώριζε κατατόπια και διαδικασίες  για να φθάσει  στο αρμόδιο γραφείο και να τον παραδώσει. Τους ήξερε και τον ήξεραν. Εκεί τον πληροφόρησαν ότι οι αρμόδιοι λείπουν  και ότι, εν απουσία όλων,  παραλαβή κάνει ο  << σύνδεσμος >>, που τον ονομάζουν και   << ατάϊγο σκυλί>>,δηλαδή  το μάτι του κόμματος στο Μαξίμου, ο  περιώνυμος<<  Σταύρακας >> .

Όπως όλα τα εμποτισμένα με κομματικό πατριωτισμό << σκυλιά>> που έχουν μάθει να διαβάζουν ανάποδα ,δηλαδή από δεξιά προς αριστερά, διάβασε στο κάτω δεξιό  μέρος του φακέλου την αινιγματική ένδειξη  << να  κρατηθεί απέξω ο ΣΥΡΙΖΑ>>. Στέκεται στην τελευταία  λέξη ,διαβάζει << ΣΥΡΙΖΑ>>,  ανάβουν τα αίματά του , αγριοκοιτάζει τον  ταχυδρόμο  και τον ξαποστέλει με οργή πετώντας του τον φάκελο.

<< Τσακίσου πήγαινε στους εθνοπροδότες>>

<< Μα εδώ με στείλανε >> αντέτεινε ο δυστυχής σεκιουριτάς

<< Αμόλα. Μην  σου αστράψω καμία  και διαλύσεις >>                                                                      

Είναι και θηριώδης ο  << Σταύρακας >>!

Παίρνει τα πόδια του ο ταχυδρόμος και φθάνει στην Κουμουνδούρου .Εδώ, τέτοια ώρα, το κτίριο άδειο. Ο κλητήρας στην είσοδο  ( αυτός διαβαζει από αριστερά προς δεξιά >> παραλαμβάνει τον φάκελο (ο ταχυδρόμος έχει φύγει)  και  διαβάζει τον παραλήπτη<< ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ . Να επιδοθεί στο Μέγαρο Μαξίμου >>.                                                        

Αναπολεί τα περασμένα μεγαλεία, ξεχνά ότι στο Μαξίμου κατοικοεδρεύουν οι   << άλλοι >> και επειδή απουσίαζε ο πρόεδρος και οι αντ αυτού,  παίρνει τον φάκελο στο σπίτι του στο Γαλάτσι. Στο δρόμο συνειδητοποίησε το  άτοπο της ενέργειάς του ,αναλογίστηκε τις συνέπειες  και  περνάει από το υπόγειο της Λέσβου( Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ .)  και τον πέταξε μέσα στα κλειστά γραφεία. Το βράδυ από  τα γραφεία  πέρασε συντρόφισσα με θητεία στην βουλή   συνοδευόμενη από συνονόματη, βρήκε τον φάκελο  και ...πολύπειρη ούσα ( εδώ κοτζάμ ΠΑΛΑΙ  έσωσε ) κατάλαβε το πολύτιμο περιεχόμενο του φακέλου  ,τηλεφώνησε στον πρόεδρο του κόμματος και  κατόπιν συνεννόησης ,τον παρέδωσε η ίδια στον ίδιο τον  πρόεδρο. Έτσι βρέθηκε   σε πλεονεκτική θέση ο πρόεδρος , έναντι του πρωθυπουργού που σύμφωνα και  με γραφίδα της  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ,  ο τελευταίος  <<  δεν αριστεύει  στις εκτός κειμένου  στιγμές του >>    .  

Η Ο.Μ. Γαλατσίου είναι γνωστό, ότι... ομονοεί, όμως η θεσμική πλευρά  που δεν γνωρίζει τι ποιεί η περιπεσούσα της βουλής,  βρίσκεται ενώπιον δύο ερωτημάτων :

...  Που βρήκε τα κλειδιά των γραφείων η << συντρόφισσα>>  μιας και <<  τα κλειδιά δεν είναι για όλους >> ;  

... Πράγματι , ο πρόεδρος αναγνωρίζοντας την προσφορά τη ς<< συντρόφισσας,>>   της υποσχέθηκε θέση στην επόμενη βουλή και  ότι προς ευόδωση της υπόσχεσής του θα εκδοθεί ντιρεκτίβα  που θα υποχρεώνει την Ο.Μ. Γαλατσίου να ταχθεί στο πλευρό της συντρόφισσας ;

Ρεπορτάζ και κείμενο συνταχθέν  επί  τη βάσει << διαρροών >> από το γραφείο του Δήμαρχου Γαλατσίου  και όχι των διεμβολισμένων  απ’  αυτόν κομμάτων της Ν.Δ   ( φιλικής ) και του ΣΥΡΙΖΑ( κυρίως ).                                                                                                                        

 

Toύ  Ίκαρου Πετρόπουλου

 

.Περισσότερα του ιδίου 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη