e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Την Κυριακή 8 Μαϊου η ΔΡΑΣΗ  πραγματοποίησε την καθιερωμένη ανοιξιάτικη γιορτούλα της στην υιοθετημένη περιοχή των Τουρκοβουνίων,πάνω από το Λόφο Κόκκου.Μια περιοχή που έχει μεταμορφωθεί μετά από μεγάλη, διαρκή και εθελοντική δουλειά, σε ένα δάσος με τους δρόμους του, τα μονοπάτια του, την πλατεία του, με τραπέζια και παγκάκια, όλα κυριολεκτικά χειροποίητα..

 

 

 

 Δελτίο τύπου

     Γιορτή στα << υιοθετημένα >>της ΔΡΑΣΗΣ - Βραβεύσεις!

Την Κυριακή  8.5.2022,ο φορέας μας  πραγματοποίησε την  καθιερωμένη ανοιξιάτικη γιορτή στην << υιοθετημένη >> περιοχή των Τουρκοβουνίων, πάνω από το Λόφο Κόκκου .

  Φέτος γιορτάσαμε τα 15 χρόνια της υιοθεσίας αυτής της δημόσιας – αναδασωτέας περιοχής  ,που με εθελοντική, συνεχή και επίπονη προσπάθεια της Περιβαλλοντικής μας Ομάδας μεταμορφώθηκε από χώρο ουσιαστικά γυμνό - κρανίου τόπος -, σε ένα όμορφο  δάσος με τους δρόμους του ,την πλατεία του,  τον χώρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μαθητών των  Σχολείων που με την καθοδήγηση εμπνευσμένων Δασκάλων-Καθηγητών επισκέπτονται το χώρο και περνάνε στους μαθητές τους  πολύτιμες γνώσεις φυτών ,καταγράφοντας εικόνες . .                               
Είναι  ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι πληθαίνουν τα σχολεία που επισκέπτονται  τον  χώρο , αλλά και πολλοί συμπολίτες μας .

Στην φετινή επετειακή μας γιορτή βραβεύσαμε τα πρωτοπόρα μέλη της περιβαλλοντικής μας ομάδας, με την απονομή  αναμνηστικών πλακετών, στον ΣΤΕΛΙΟ ΜΠΑΚΑΛΗ ( πρώην λυκειάρχη) και  τον ΔΗΜΗΤΡΗ  ΜΠΟΥΛΟΥΤΗ    για την συνεχή εθελοντική δουλειά τους όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτό το  παραδειγματικό έργο,  περιμένει, χρόνια τώρα, την θεσμική  αναγνώριση  από  την κοινωνία, με συγκεκριμένες αποφάσεις και  ενέργειες του Δήμου  και του Δημοτικού  Συμβουλίου.  

Τέλος, στην γιορτή μας υποδεχθήκαμε το  ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ  και τους πρώτους 12 τροφίμους του, στους οποίους προτείναμε και αποδέχθηκαν ευχαρίστως  να  επισκέπτονται τον χώρο στις εκδρομές τους εκτός του Ασύλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

 Ήρας 16   -  111 47
Τηλ. –
 6977268371  -6976157807