e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 

Οι  «Ριζοσπάστες – Γαλάτσι » εγκαινιάζουν  την  αρχόμενη  δημοτική περίοδο, που περιλαμβάνει και εκλογές, με κείμενα χαμηλής πολιτικής ( αρχικά ).Και τι που είναι Αύγουστος !                                                                 

Τα  φιλόδοξα σχέδια  σπανίως υλοποιούνται στο ακέραιο.  Στο κατέβασμα, συμβιβάζεσαι  με λιγότερα.  Έλα , όμως, που  και για τα λιγότερα,  νέοι διεκδικητές  φάνηκαν στο προσκήνιο.

Εδώ αρχίζει η νευρικότητα και οι ατυχείς χειρισμοί. Φοβάσαι, χάνεις την ψυχραιμία σου  και  αρχίζεις τις σπασμωδικές κινήσεις.  Έχεις και κάτι συμβούλους που δουλειά τους είναι να σου πουλάνε εκδούλευση. Όταν δε είναι... αριστερόφρονες ! . Πρέπει να σου παρουσιάσουν έργο. Αυγουστιάτικα; Ναι  αυγουστιάτικα !!!.

Ο δημότης  δεν χρειάζεται παραπάνω, τεχνικού χαρακτήρα , γνώσεις

Αυτοί που , θα βάλλουν εμπρός για το πάνω της πόλης, καλό είναι  να μη χαθούν στα «τεχνικά»  των έργων  που έχει ανάγκη η πόλη     Καλό γι αυτούς και την πόλη είναι να προετοιμαστούν ,διαβάζοντας   εκτός από τον   « οδηγό της Τ.Α.» , τα κείμενα που έχουν  κυκλοφορήσει  από τα αριστερά κόμματα και του ΠΑΣΟΚ, περιόδου  1981 κ.λ.π. Και , κυρίως, να απαλλαγούν  από τυχόν  υπερτροφικό  εγώ.  Η προϊστορία στο Γαλάτσι διδάσκει.

                                     
Το σκοτάδι ερχεται!

 Το πρόβλημα του ανεπαρκούς – ανύπαρκτου φωτισμού του Άλσους ,εδώ και χρόνια, είναι   γνωστό. Τόσοι Δήμαρχοι πέρασαν , το έλυναν και... φτου απ’ την αρχή. Κάποιοι πίστεψαν  ότι  θα το έλυνε η ...ηρωϊκή εργολαβία  ανάπλασης της λεωφόρου που πάλεψε ¨ηρωϊκά , δυστυχώς νικήθηκε (  συντρίφτηκε )  από την κραταιά δύναμη  του ΜΕΤΡΟ!!. Νικήθηκε η εργολαβία μόνονΘα δούμε .....

Θα μας πείτε  ότι  είναι το μόνο άλυτο θέμα  που λύνεται και ξαναλύνεται;
Αποδεικνύεται , όμως, ότι οι Δήμαρχοι της πόλης μας  έβλεπαν ... μπροστά. Το ένστικτό τους ,τους ειδοποιούσε ότι  στο μέλλον η Ευρώπη, πόσο μάλλον, η Ελλάδα  θα ανακαλύψουν τα ... αγαθά του σκότους και θα καταργήσουν τον φωτισμό  στους δρόμους και στις πλατείες. Οι Δήμαρχοι διάβαζαν ...Πούτιν!.

Στην Γερμανία ξεκίνησαν. Στην Γαλλία, ο Μακρόν,  μπροστά στην κατάργηση του φωτισμού,  αποφάσισε  την δημιουργία σώματος 30.000 ειδικών φρουρών  για την προστασία των πολιτών από  παράνομους που  θα βρουν έδαφος δράσης  στους σκοτεινούς δρόμους των πόλεων ( Παρίσι  κ.λ.π. )