e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την  Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΚΑΜΙΝΙ», το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη, γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής για τους κατοίκους του Δήμου μας. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Γαλατσίου, κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πρώτες βοήθειες, καθώς είναι μια γνώση που μπορεί να χρειαστεί σε καθημερινές στιγμές.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής      Πολιτικής και Υγείας, κ. Ασπα Παναγιωτακοπούλου δήλωσε: Συνεχίζουμε τις δράσεις για την Πρόληψη και τη Δημόσια Υγεία. Η πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση είναι το κλειδί για την διατήρηση και τη βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής είπε ότι, Το εθνικό διαδημοτικό δίκτυο υγιών πόλεων με τα ΚΕΠ Υγείας σε όλη του τη μακρόχρονη πορεία έχει ως σκοπό του την παροχή ολοκληρωμένων προγραμμάτων σχετικών με την πρόληψη και το σωματικό έλεγχο ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται στην προώθηση εκδηλώσεων σχετικών με την προαγωγή της δημόσιας υγείας. Τόσο η Περιφέρεια Αττικής όσο και δήμοι έχουμε στις προτεραιότητες μας να συμβάλλουμε με όλους τους τρόπους στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών. Σε συνεργασία με το Δήμο Γαλατσίου και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα ΕΔΟΚ συνεχίζουμε ακάθεκτοι τις ενέργειες για την εκπαίδευση των πολιτών στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων που μπορεί να είναι απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή. Έχει αποδειχθεί ότι η παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης δύναται να σώσει συνανθρώπους μας. Συνολικά στο πλαίσιο του προγράμματος μέχρι σήμερα έχουν ενημερωθεί περισσότεροι από 10.240 δημότες μέσα σε εννέα διαδικτυακά από 81 μαθήματα και συνεχίζουμε. Αξίζει κάποιος αφιερώσει λίγο χρόνο για να λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες. Μέσα σε λίγο χρόνο θα μπορέσει να σώσει κάποιον άλλο άνθρωπο και να προσφέρει το πολύτιμο αγαθό της ζωής.