e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Ο Μητσοτάκης είναι ένοχος για τις παρακολουθήσεις και υπάρχουν πλείστες όσες αποδείξεις και τεκμήρια.

Σύμφωνα με το σύνταγμα και το νόμο για να παραπεμφθεί και να λογοδοτήσει, πρέπει να υπάρξει στην αμέσως επόμενη βουλή, πλειοψηφία που να τον παραπέμψει.

Κατά τα φαινόμενα, θα υπάρξει και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Αλλά τότε και σύμφωνα πάλι  με το σύνταγμα και το νόμο, τα "εγκλήματα" του Μητσοτάκη παραγράφονται.

Ακόμα και στην περίπτωση που προκύψει πλειοψηφία από τις πρώτες εκλογές, τα αδικήματα του Μητσοτάκη είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Δηλαδή να έχουμε να λέμε χωρίς ουσιαστικό καθαρτήριο αποτέλεσμα.

Και αυτό γιατί το 2019 και σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο που ψήφισε φεύγοντας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με κάτι υπολείμματα από τον Καμμένο και την Μεγαλοοικονόμου του Λεβέντη (ο Καμμένος είχε αποχωρήσει ως κόμμα τότε), τα συγκεκριμένα αδικήματα έγιναν πλημμελήματα..   

Όσοι τώρα σκέφτονται ότι αυτός ο νόμος ψηφίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ για να προστατεύσει τα σκ@@ά της δικής του διακυβέρνησης, δέον να θεωρηθούν ως εκ του πονηρού.

Είναι μάλλον κάποιοι κακόπιστοι που επιμένουν ότι οι κοκορομαχίες των δύο μονομάχων είναι "μούφα" και στα μεγάλα και ουσιαστικά, πάνε "αγκαζέ".

'Οπως ας πούμε, στο ξεπούλημα του Ελληνικού - στην ενίσχυση της κοινοπραξίας με 105 εκατομμύρια ευρώ για το αεροδρόμιο στο Καστέλι - στον σχεδιασμό της παράδοσης όλης της χώρας στους Αμερικάνους που υλοποίησε η Ν.Δ.- στην εθελοντική φορολόγηση των εφοπλιστών που ή Ν.Δ. του Σαμαρά την θεσμοθέτησε για 5 χρόνια και ο Σύριζα την έκανε επ' αόριστο και με την ταρίφα μειωμένη στο ήμισυ από αυτή του Σαμαρά - στους νόμους Κατρούγκαλου ,Αχτσιόγλου,  Βρούτση, Χατζηδάκη που ακόμα πετσοκόβουν συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα - στη σύμπλευση ψηφίζοντας στην ευρωβουλή οδηγίες και στη συνέχεια  στο Ελληνικό δίκαιο, διατάξεις που χαρακτηρίζουν τρομοκρατία τον 'αριστερό ριζοσπαστισμό  και που επομένως νόμιμη τη παρακολούθηση των "τρομοκρατών" που αντιδρούν  στην ιδιωτική παιδεία, υγεία και στην καπιταλιστική οικονομία.

Εδώ, και για την οικονομία του χώρου και του χρόνου, σταματάω.

Γιάννης Κατσώνης του Θανάση

 

Υ.Γ.1  Δεν θα έπρεπε, λέω εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ να έφευγε από τη Βουλή όπως τώρα και να μη ψήφιζε όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά αντιλαϊκά και αντιδραστικά αντάμα με τη Ν.Δ.;

Υ.Γ.2  Την προηγούμενη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε, ήταν όταν προ ημερών ήρθε προς συζήτηση στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας η παρέμβαση του ΚΚΕ για τις παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του από το 2016 έως και σήμερα.

Εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ προφασιζόμενος παρατυπίες της πλειοψηφίας, την "έκανε με ελαφρά «πηδηματάκια" για να μην απολογηθεί για την δική του ΕΥΠ. Την ΕΥΠ του Ρουμπάτη.

Γιατί πως να το κάνουμε. Η παρακολούθηση ενός κόμματος και μάλιστα του ΚΚΕ είναι θεσμός. Αντιθεσμικά είναι άλλα κι άλλα. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα;

 Υ.Γ.3  Στο εργατικό κέντρο Πάτρας η πολιτική της διεύρυνσης της Προοδευτικής Συμμαχίας έλαβε σάρκα και οστά και οδήγησε σε εκλογική επιτυχία.

Το συνασπισμένο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πήρε την πλειοψηφία και έστειλε στην αντιπολίτευση το ΠΑΜΕ.

Θ ΡΙ Α Μ Β Ο Σ.

Το ίδιο και στα Χανιά με μια διαφορά. Εκεί δεν βρέθηκε εύκαιρος Χρυσαυγίτης και το ψηφοδέλτιο απαρτίστηκε μόνο από ΣΥΡΙΖΑ -Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ.. 

Υ.Γ. 4  Μετά από τα παραπάνω και εν όψη των Δημοτικών εκλογών, ένα πελώριο ερώτημα πλανάται στην Γαλατσιώτικη επικράτεια.

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου από τον "ακομμάτιστο" νεοδημοκράτη Μαρκόπουλο και προβληματίζεται προκειμένου να συμπράξει ανοιχτά;

Δεν είναι ευκαιρία μετά την συνδικαλιστική συμπόρευση προς υλοποίηση της Προοδευτικής Συμμαχίας, να ξεκινήσει από το Γαλάτσι και η συμπόρευση στην τοπική (αυτο)διοίκηση προς επέκταση και υλοποίηση της κεντρικής πολιτικής κατεύθυνσης του ΣΥΡΙΖΑ ;

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ, ΡΕ Γ@@@@ΤΟ