e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο αγκομαχών πεζοπόρος τα παρουσίασε ως όνειρο.  Όμως, είναι η πραγματικότητα  των έργων που θα ανακοινωθούν στο προσεχές μέλλον ,οπωσδήποτε πριν τις Δημοτικές εκλογές  και  ΘΑ εκτελεστούν αμέσως μετά.

Τα έργα αυτά  που θα κάνουν ευτυχισμένη τη ζωή του Γαλατσιώτη,  είναι πολύ πιο οραματικά  κι από αυτά του Μητσοτάκη  που σε περίπτωση αυτοδυναμίας,  σε τέσσερα, αυτός, χρόνια θα μας παραδώσει μία Ελλάδα που θα την τρέμουν οι οχτροί της. Ιδιαίτερα όταν κατακτήσει την << βαθμίδα >>.                                                                                   

Μόνο που ,ο τάλας πεζοπόρος,  ως μη έχων πρόσβαση στα επιτελεία των συνδυασμών στο Γαλάτσι , αρκέστηκε στις πληροφορίες που ψάρεψε από τους κλητήρες στην εξώπορτα  των  Δημοτικών σχημάτων.

Τα σχέδια που καταρτίζουν οι συνδυασμοί που διεκδικούν την Δημαρχία της επόμενης πενταετίας περιλαμβάνουν  πολύ πιο  ρηξικέλευθες, μεγαλειώδεις προτάσεις που ο φτωχός ανίδεος φίλος μου  ,δεν ανάφερε γιατί απλούστατα του έδειξαν τα παλιά αναμορφωμένα σχέδια.

Κατ αρχήν τον... δουλέψαν. δεν θα γίνουν  πάρκινγκ . Είναι ξεπερασμένα. Τα Ι.Χ. αυτοκίνητα στο Γαλάτσι θα καταργηθούν. Όσα μείνουν  θα   <<πετάνε >> και βάσει των κανόνων της εναέριας  κυκλοφορίας ,ο  Γαλατσιώτης που θέλει να μετακινηθεί θα καλεί ταξί και άμεσα θα το βλέπει παρκαρισμένο στην εξώπορτα της πολυκατοικίας του.

Όμως, για καλό και για κακό, ευθύς  με την εκλογή του,  ο συνδυασμός της νίκης , θα αναθέσει  στον ίδιο  γνωστό και... υπεύθυνο  εργολάβο που αναμόρφωσε υποδειγματικά   την Λ. . Βέϊκου , την άμεση εγκατάσταση και λειτουργία τελεφερίκ.

Έτσι ,  Όλοι οι Γαλατσιώτες, από την μία άκρη στην άλλη,   θα κυκλοφορούν εναέρια από πανόραμα σε Κρητικά, από Άνω Γαλάτσι προς Λιναρά κλπ   και εάν επιθυμούν καφέ , θα προσγειώνονται στο κέντρο της πόλης  με σίγουρο αλεξίπτωτο, με την πανταχού παρούσα << Δημοτική Αστυνομία Γαλατσίου >>, να τους...γράφει. 

Δεν θα χρειαστεί η  υπογειοποίηση που  έγραψε ο << τάλας >>.  Η μόνη υπογειοποίηση που θα γίνει  είναι αυτή του κέντρου πόλης (  ΒέΙκου – Γαλατσίου ) όπως   επιμένει ο φίλος μου Ηλίας  .Το έργο αυτό θα ξεκινήσει  μετά την ολοκλήρωση των έργων του Μετρό, κάτω από τις ράγες του συρμού, όπου  τα νερά του ποταμού  διευκολύνουν την διέλευση  με βάρκες που θα είναι παρκαρισμένες ,όπως οι πιάτσες των ταξί,, σήμερα. 
Θα εφαρμοστούν, εδώ, οι κανόνες της ρομποτικής – τεχνητής νοημοσύνης.

Τα έργα είναι πολύ περισσότερα. Θα επανέλθω σύντομα. Προσθέτω , όμως, ένα ακόμη έργο στα σκαριά των συνδυασμών. Είναι αυτό του  κλιμακωτού νεκροταφείου στο  διάζωμα του λατομείου Βιαρρόπουλου . Η πρόταση είναι του αείμνηστου Βασίλη Απιοστολίδη που  τόσα προσέφερε στο Γαλάτσι με την << Ηχώ >> του. 

Στις σημερινές συνθήκες κρίνεται απαραίτητο  για να θάψουμε εκεί τις όποιες ελπίδες  για  μία σύγχρονη πόλη που  ασυλόγιστα  και αντιεπιστημονικά, στα αδιέξοδά της,   προωθεί ξεπερασμένες λύσεις που  κυριαρχούσαν  όταν οι κάτοικοί της δεν ξεπερνούσαν τις 15.000 – 20.000  και διέθετε πολλούς ελεύθερους χώρους.

6/2/23                                                                                   

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Περισσότερα του ιδίου 

Eπιτέλους..είδε και ο πεζοπόρος

Σταματίου,υπήρξες ένας ξεχωριστός άνθρωπος

Δεν ήταν μόνο ξενάγηση,ήταν και ένα αλλιώτικο,συγκλονιστικό μάθημα

Μη μου τη πόλη τάραττε!!

Αδυναμίες της τοπικής κοινωνίας μας - ο Δήμος- οι δημότες

Εκλογές

Εδοξάσθη κρυπτόμενος,κατεποντίσθη εμφανιζόμενος!

Κινδυνεύει πραγματικά το Δάσος Βεϊκου?
Tσίπρας Μελισσουργός:Διαφορετικά μεγέθη,ίδιο πρόβλημα
Με το...μπαλόνι.
Ανάλαφρα ...και σοβαρά!!!
Δεν ήθελα να ήμουν νέος και τραπεζικός υπάλληλος!
Σου απάντησα
Σκέφτομαι(οφείλω)
Εικόνα,εντυπωσιασμός,μετέωρες αποφάσεις
Πανδημία εποχής:προβολή μαγικής εικόνας!!
Η μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα στα γραφεία του Σύριζα Γαλατσίου
Το να ακούς καλά είναι προσόν,το να  κακολογείς είναι αδυναμία !
Πορεία λύτρωσης του ανθρώπου ή συντριβή της γης?
We4all : Παλαιότερα  "αγγλικούρες", τώρα  Δενδροφύτευση στο ΠΑΛΑΙ!
Ακόμα και το "4" ,είναι πολύ μεγάλος αριθμός κε Δήμαρχε!
Μίκης Θεοδωράκης
Διακρίθηκαν για το ήθος και την σεμνότητά τους
Πόσα χρόνια απέχει η Ιπποκράτειος Πολιτεία από το Άλσος Βεϊκου?
Είναι η ώρα : Καμία έκπτωση σε βάρος  της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος!.Πόσο απέχει η ΓΚΡΑΒΑ από το ΆΛΣΟΣ?

 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη