e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

To απόγευμα του Σαββάτου ,με αφορμή την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στο Δημαρχείο, πλημμύρισε μέσα κι έξω από το "κόκκινο" του ΚΚΕ, ιδιαιτέρως εκείνο των νέων που είχαν πολύ μεγάλη παρουσία.

 

 

Αυτό ακριβώς πρέπει να παρατήρησε και ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και  είπε ,ότι  τις προτεραιότητες του λαού και της νεολαίας για καλύτερη ζωή, αξιοπρεπή δουλειά, δωρεάν σπουδές, δικαιώματα και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, "δεν πρόκειται να τους τα εξασφαλίσει καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση,αφού η "ανάπτυξη" που ευαγγελίζονται ,δεν είναι για όλους, έχει στις προτεραιότητές της  αποκλειστικά την κερδοφορία των ομίλων.

Αναφερόμενος στο δίλημμα των εκλογών που κάποιοι βάζουν, "Μητσοτάκης ή Τσίπρας, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ ",το χαρακτήρισε πλαστό και είπε ότι οι κόσμος δεν πρέπει να εγκλωβίζεται σε τέτοια διλήμματα,αφου το πραγματικό δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι" αν θα είναι δυνατά τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν και μας έχουν οδηγήσει σε αυτό το χάλι ή αν θα είναι δυνατός ο λαός και το ΚΚΕ για να κάνει τη ζωή δύσκολη στους όποιους κυβερνώντες και ευκολότερη τη ζωή του λαού" 

 Μιλώντας για τους πλειστηριασμούς ,κατηγόρησε την ΝΔ ,που με την στήριξη,μέσω της σιωπής, του Σύριζα και ΠΑΣΟΚ,απέρριψαν την τροπολογία που κατέθεσε ξανά αυτές τις μέρες το ΚΚΕ για άμεση παύση αυτών.Ξέρουμε είπε ,ότι μετά την πρόσφατη απόφαση του  'Αρειου Πάγου.  τράπεζες, κράτος και  διάφορα κοράκια, ακονίζουν τα νύχια τους για να πέσουν πάνω στα σπίτια και την περιουσία των λαϊκών οικογενειών.Και έκλεισε την αναφορά του στους πλειστηριασμούς λέγοντας χαρακτηριστικά "Τους προειδοποιούμε: Μολών λαβέ! Καμία δεύτερη σκέψη, καμία αναστολή"

 

Δεν θα μπορούσε βέβαια να παραλείψει και κάποια τοπικά προβλήματα και εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ  στην δράση των σωματείων και των μαζικών φορέων του Γαλατσίου , για την εξασφάλιση των δασικών-αναδασωτέων εκτάσεων του κτήματος  Βεΐκου",  και την απόδοση του Παλαί (Ολυμπιακό Γυμναστήριο" , πραγματικά στον λαό!

 

Με αφορμή το μέγεθος της τραγωδίας στη γειτονική χώρα, και με δεδομένη τη σεισμικότητα της Ελλάδας, τόνισε την αναγκαιότητα αντισεισμικού ελέγχου των κτιρίων στην Ελλάδα, πρώτα-πρώτα σχολείων και νοσοκομείων και επισήμανε ότι  οι απαραίτητοι έλεγχοι δεν γίνονται, ακόμα και όταν διατίθενται κονδύλια για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, γιατί  "οι πράσινες μπίζνες είναι αυτές που κρίνονται πιο συμφέρουσες και κερδοφόρες σε αυτή τη φάση.

 

 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στην  "περιβαλλοντική ευαισθησία" των αστικών κομμάτων και  κυβερνήσεων(ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ), λέγοντας ότι "αυτή η ευαισθησία τους πιάνει μόνο όταν επωφελείται η κερδοφορία των πράσινων μονοπωλίων ή όταν πρόκειται να επιβάλουν κανένα καινούριο πράσινο χαράτσι στον λαό. Την ξεχνούν, όμως, όταν πρόκειται να παραδώσουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα ολόκληρες εκτάσεις που αποτελούν ή θα μπορούσαν να αποτελέσουν πνεύμονες πρασίνου, αναψυχής και άθλησης για τον λαό".

Κλεόνοντας την ομιλία του, είπε ότι "το ΚΚΕ δεν το έχει κανένας στο χέρι του",  "δεν παίρνει μέρος στα παζάρια που γίνονται πίσω από την πλάτη του λαού για τον σχηματισμό της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης" και απηύθυνε  κάλεσμα αγωνιστικής  συμπόρευσης με το ΚΚΕ και  ενίσχυσής του στις εκλογές.

 

 

Σύντομο χαιρετισμό πριν την ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ,απηύθυνε ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης , επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου"  και όπως ανακοινώθηκε χθες , υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ ,στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.