e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μάρτη, η συγκέντρωση σωματείων και μαζικών φορέων του Γαλατσίου για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Θάνος Αντώνος, μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στον Δήμο Γαλατσίου, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Γαλατσίου χαιρετίζει τη σημερινή κινητοποίηση όπως και τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα ως φόρο τιμής στους νεκρούς των Τεμπών και καταγγελία της εγκληματικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων πάνω στο θέμα του ΟΣΕ και όχι μόνο. Πολιτική που είναι εχθρική για τις ανάγκες και τη ζωή του λαού αλλά φιλική για το κέρδος.

Η ανακοίνωση που βγήκε από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στους σιδηροδρόμους λίγες μέρες πριν το τραγικό συμβάν όπου προειδοποιούσε ότι θα συμβεί αυτό ακριβώς το δυστύχημα είναι εκτός των άλλων απόδειξη της γνώσης των νόμων του καπιταλιστικού συστήματος, όπου οι σωτήρες επενδυτές, επιχειρηματίες, γενικά η αστική τάξη δεν θα διστάσουν μπροστά σε κανένα έγκλημα αν μπορούν από αυτό να βγάλουν κέρδος κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις κυνικές δηλώσεις των πολιτικών εκπροσώπων τους αλλά και από το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του παιδοογκολογικου τμήματος του Αγία Σοφία που το κατέθεσαν λίγες μέρες μετά την τραγωδία. Επίσης δεν θα ξοδέψουν ούτε ευρώ για την ασφάλεια των επιβατών, αν αυτό δεν προσδώσει περισσότερη αξία στο προϊόν τους κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και να κινούνται στα τυφλά κ αντίθετα δυο τρένα στις ίδιες ράγες εν έτει 2023...

Να γίνουμε σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα ακούμε συχνά γιατί σε αυτές τις χώρες δεν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά... Μάλλον αγνοούν ότι μόνο το 2021 στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφηκαν 1.389 σημαντικά σιδηροδρομικά ατυχήματα, με συνολικά 636 νεκρούς και 513 τραυματίες, πέραν της φτώχειας και της ανεργίας που επικρατούν και εκεί. Σαν πολλές κακίες στιγμές δεν μαζεύτηκαν, πολλή ατυχία...;;

Ούτε κουβέντα δεν ακούσαμε από τους συγκεκριμένους για το τι έχει προκαλέσει η πολιτική της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων και γενικότερα των δημόσιων υπηρεσιών με βάση και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νιώθουμε πλέον τυχεροί όσοι δεν πεθάναμε στην πανδημία περιμένοντας κάποια θέση σε ΜΕΘ, όσοι δεν χάσαμε τα σπίτια μας στις φωτιές ή στους πλειστηριασμούς, όσοι δεν μας έχουν κόψει ακόμα το ρεύμα και όσοι τελικά φτάσαμε σώοι κ αβλαβείς στον προορισμό μας όταν ταξιδέψαμε με τρένο. Πασιφανές με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως αυτή είναι η φύση του συστήματος και πως με τη δική μας δουλειά τελικά πλουτίζουν τα παράσιτα οι κηφήνες οι καπιταλιστές ή αλλιώς σωτήρες επενδυτές .. Η κατάσταση αυτή δεν μας αξίζει, πρέπει να τσακιστεί το σύστημα τους για να σταματήσει η υποβάθμιση της ζωής μας και για να μην κρέμεται πλέον ο θάνατος πάνω από το κεφάλι μας σαν δαμόκλειος σπάθη. Συμμετέχουμε και καλούμε όλους και όλες να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία την Πέμπτη στις 16 Μάρτη για να μην συγκαλυφθούν οι αιτίες του εγκλήματος στα Τέμπη, για να διαδηλώσουμε πως οι ζωές μας δεν είναι «κόστος» ."

Ακολούθησε πορεία στη λεωφόρο Βεΐκου και κάλεσμα των κατοίκων στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 16 Μάρτη.