e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου" με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον προπηλακισμό των  Γρηγόρη Χαραλαμπίδη και Άρη Παπαδοκωστόπουλου ,νυν και πρώην Δημοτικού Συμβούλου, στον Λόφο του Αγίου Σπυρίδωνα από άτομα που συνδέονται με επιχείρηση της περιοχής

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την Παρασκευή 17/3 το μεσημέρι, κατόπιν επικοινωνίας κατοίκων της περιοχής «Περιβόλια», μετέβη στον λόφο του Αγ. Σπυρίδωνα στην οδό Κουρτίου ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου.  Πρόκειται για περιοχή στην οποία κατ' επανάληψη ξεραίνονται και κόβονται χωρίς άδεια δέντρα, ενώ υπάρχει και ένα κλίμα τρομοκρατίας απέναντι σε όσους προσπαθούν να αντιδράσουν και να καταγγείλουν τέτοιου είδους ενέργειες.

Κατά την άφιξή του στην περιοχή, διαπίστωσε ότι επί της οδού Κουρτίου σε κοινόχρηστο χώρο, δίπλα από την επιχείρηση που εδρεύει στη γωνία των οδών Ζήνωνος και Κουρτίου, συντελούνταν εργασίες διαμόρφωσης από μπουλντόζα τύπου bobcat. Σύμφωνα δε με μαρτυρίες κατοίκων παρόντες κατά την έναρξη των εργασιών ήταν τόσο ο κ. δήμαρχος όσο και ο ιδιοκτήτης της διπλανής επιχείρησης.

Στην συνέχεια, και ενώ στον χώρο είχε φτάσει και ο Άρης Παπαδοκωστόπουλος, πρώην δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος είχε και αυτός ειδοποιηθεί για το γεγονός, οι 2 άνδρες δέχθηκαν επίθεση από έναν άνδρα, ο οποίος κατά τα λεγόμενά του είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας BETABET που εδρεύει εκεί.

Συγκεκριμένα, αφού πρώτα ζήτησε τα στοιχεία και τον λόγο της παρουσίας τους σε δημόσιο κοινόχρηστό χώρο, στη συνέχεια απαίτησε με πολύ έντονο ύφος να αποχωρήσουν άμεσα από την ιδιοκτησία του , δηλώνοντας ότι «αν ο δήμαρχος θέλει να την κάνει οτιδήποτε τότε να την προσκυρώσει και να τον αποζημιώσει»!

Ακολούθως και αφού ο εν λόγω κύριος πλαισιώθηκε και με κάποια ακόμα άτομα, άρχιζε να ουρλιάζει και να χρησιμοποιεί εκφράσεις και χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε άλλες εποχές,  όπως  «κουμμουνια φύγετε τώρα από εδώ», αλλά και άλλους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Με δυο λόγια, προσπάθησε να εκφοβίσει, εκτοξεύοντας βρισιές και απειλές.

Επί τόπου ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ο κ. δήμαρχος, οι οποίοι εμφανίστηκαν άμεσα και κάπως έτσι η επιχείρηση εκφοβισμού από τον επιχειρηματία και την παρέα του (?) μαζεύτηκε. Κατά την παρουσία του κ. δημάρχου, οι εργαζόμενοι που διαμόρφωναν τον χώρο, ανέφεραν ότι εργάζονταν με εντολή του κ. δημάρχου και όχι ύστερα από συνεννόηση με την συγκεκριμένη εταιρεία, όπως αρχικά είχαν αναφέρει στον Γ. Χαραλαμπίδη. Ο κ.δήμαρχος ανέφερε ότι οι εργασίες γίνονταν με πρωτοβουλία του δήμου, για τον καθαρισμό του χώρου από μπάζα κλπ.

Είναι φανερό ότι και το συγκεκριμένο περιστατικό, δεν είναι άσχετο από το πόσο έχουν αποθρασυνθεί διάφοροι όμιλοι και οι επιχειρηματίες, με τις πλάτες της κεντρικής αλλά και των τοπικών διοικήσεων. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι το Γαλάτσι σε αρκετά του σημεία μοιάζει τόσο με ένα μεγάλο ιδιότυπο θερμοκήπιο από τις καταλήψεις που έχουν γίνει σε πρασιές από καταστήματα όσο και με ένα τεράστιο ανεξέλεγκτο πάρκιγκ από αντιπροσωπίες, μάντρες και συνεργεία αυτοκινήτων.

Δηλώνουμε με όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση, ότι αν ο συγκεκριμένος κύριος πιστεύει ότι με τέτοια μέσα και τρόπους θα εκφοβίσει τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές που παλεύουν και διεκδικούν για τα δικαιώματα του λαού, ανάμεσά σε αυτά και το δικαίωμα για ελεύθερους και κοινόχρηστους χώρους, κάνει μεγάλο λάθος

Οι Γαλατσιώτες και οι Γαλατσιώτισσες  με τούς φορείς τους, με το μαζικό κίνημα και τής δικής μας περιοχής θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στους ελεύθερους χώρους πού έτσι κι αλλιώς βρίσκονται σε τραγική πλέον έλλειψη.

Σε κάθε περίπτωση προκύπτουν ορισμένα σοβαρά ερωτήματα από αυτό το περιστατικό, τα οποία αφενός τα απευθύνουμε στην δημοτική αρχή, αφετέρου κάποια από αυτά θα τα αναζητήσουμε και από τις αρμόδιες υπηρεσίες  :

1.    Με ποιες "πλάτες" ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας προσπαθεί να τρομοκρατήσει και προβαίνει σε τραμπούκικες ενέργειες; Έκανε κάποιου είδους συνεννόηση ο κ.δήμαρχος με τον κύριο αυτόν, όταν εθεάθη μαζί του, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, στην έναρξη των εργασιών;

Εξάλλου, με βάση τις πληροφορίες πού έχουμε, ο συγκεκριμένος κύριος φέρεται να εμπλέκεται και στο περιστατικό με τον προπηλακισμό τού εργαζόμενου στον δήμο,  ο οποίος πρόσφατα είχε καταγγείλει αντίστοιχο περιστατικό στο «μπαλόνι» και μάλιστα την στιγμή πού πραγματοποιούνταν  αγωγή/ κινησιοθεραπεία σε μικρό παιδάκι. Περιστατικό με αφορμή το οποίο είχαν παρευρεθεί και γονείς από την ομάδα των παιδιών αυτών στο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας την κατάλληλη μέριμνα ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος χώρος και χρόνος για τα παιδιά τους. 

1.    Πώς είναι χαρακτηρισμένος ο χώρος πού έλαβε χώρα το συγκεκριμένο  περιστατικό και ποιο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του;

2.    Ποιοι  είναι οι ιδιοκτήτες τόσο του οικοπέδου πού διαμορφώθηκε σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων όσο και των δίπλα και γύρω από αυτό;

3.    Ποια είναι τα όρια του οικοπέδου που βρίσκεται στην ιδιοκτησία της εταιρείας Batabet η οποία εδρεύει στην γωνία των οδών Ζήνωνος και Κουρτίου;

4.    Στην συγκεκριμένη περιοχή κάποτε είχαν κοπεί από αγνώστους κάποια μικρά πεύκα ενώ ταυτόχρονα είχαν τοποθετηθεί κάποιες μεταλλικές κατασκευές για να τοποθετηθούν εκεί προφανώς κάποιες διαφημιστικές ταμπέλες. Το γεγονός αυτό είχε καταγγελθεί στο δημοτικό συμβούλιο και ο κος δήμαρχος μάς είπε ότι θα κάνει μήνυση κατ’ αγνώστων. Έχουμε κάποιο νέο για την εξέλιξη της ?

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

 

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

 

Μάνθος Ιμπριάλος