e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Ρε φίλε,

Διάβασες   κάποιες σκέψεις μου στο e-galatsi ,τις συνέδεσες με κάποιες παλαιότερες, με πήρες τηλέφωνο  και με ρώτησες (ουσιαστικά με εγκάλεσες στα πλαίσια, όμως, της φιλίας μας ) :

<< Γιατί δεν δείχνεις ταυτότητα , γιατί δε δηλώνεις με ποιους ή με ποιόν είσαι ; Καλά ξέρουμε  ότι  ούτε Ν.Δ, .ούτε ΠΑΣΟΚ,  είσαι . Παραπέρα ;Είναι τόσοι οι χώροι. Ποιόν απ’  όλους  έχεις στην καρδιά σου ; >>

Σου υποσχέθηκα ότι θα  σου απαντήσω ...εγγράφως , όπως το συνηθίζω γιατί δεν έχω μάθει να κρατώ κλειστές τις σκέψεις μου και το φρόνημά μου . 

Ποτέ δεν  μπόρεσα, ούτε με άντεξαν ,τα στενά όρια των κομμάτων. Στη ζωή πορεύτηκα με τα βιώματα της μετεμφυλιακής περιόδου και ανδρώθηκα ως αριστερός Έλληνας (Είμαι από την φύση μου ), υποστηρίζω ενσυνείδητα τα  κηρύγματα της αριστεράς  ,δηλαδή Ισότητα, Δικαιοσύνη,  Αλληλεγγύη,  αρωγή, συναγωνισμό ( όχι ανταγωνισμό ....) αλλά και του πατριώτη που μέσα του κουβαλά πολύ Ελλάδα (ανθρωπιά ,φιλοτιμία, εθνική περηφάνεια ...)

Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι κουβαλάνε μέσα τους τις αξίες της αριστεράς , άσχετα  με το  ότι  οι ίδιοι οι άνθρωποι τις έχουν σκοτώσει , καλλιεργώντας, με την συνδρομή της  προπαγάνδας των κρατούντων- εξουσιαστών,    τα άλλα στοιχεία που οι ίδιοι  οι άνθρωποι κουβαλάνε , αυτά του ατομισμού, του βολέματος, της διάκρισης  και.. σώνουν την ψυχούλα τους,  δίνοντας στον επαίτη του δρόμου ότι  ψιλά έχουν!..

Όταν τους λες ότι κι αυτοί πιστεύουν στις αξίες της  αριστεράς, όχι μόνον το δέχονται , αλλά κολακεύονται κιόλας. Εν τούτοις για να δικαιολογήσουν την αντιαριστερή στάση τους ,επικαλούνται τις προσωπικές αδυναμίες και αποφάσεις  των ηγεσιών και μελών των  αριστερών  κομμάτων   ( όχι της αριστεράς ) ,κυρίως του ΚΚΕ.                                                                                                         
Δεν ενδιαφέρεται, λένε,  για να κυβερνήσει, θέλει αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και Ε.Ε., χωρίς να λέει   κάτι  για το τι θα πάθουμε τότε  από τους ήδη συμμάχους μας . Ακόμη λένε ότι καταλαβαίνουν ότι το   σύνθημά τους <<ο λαός θα σώσει το λαό >> δεν απευθύνεται σε όλους  παρά μόνον στους  νέους..

Ρε φίλε,

Μιάς και  ανοίξαμε  κουβέντα  για το ΚΚΕ. Τι ζητάμε με την ψήφο μας; Κόμμα χρήσιμο, αδιάφθορο ,κόμμα  που με την οργανωτική του δομή αντιστέκεται και αποτρέπει  δυσμενή μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων ,   ή κόμματα  λαϊκίστικα που χρόνια κυβερνάνε, μας γεμίζουν  φρούδες ελπίδες για να πάρουν την ψήφο μας, και, αντ αυτών,  έχουν δημιουργήσει    ένα κράτος  κυριολεκτικά ξεβράκωτο με θύμα τον πολίτη που ,  δυστυχώς ,το διαπιστώνει  όταν είναι αργά ( π.χ. όταν τύχει και ταξιδέψει με τραίνο (!), όταν μπει σε νοσοκομείο -  υγεία... ) .

Ας μιλήσουμε ωμά: Αν το ΚΚΕ  από το 5 – 6% %,  και με την δική  σου ψήφο,  περάσει στο 10% και μετά στο 17 % και στο 25% ( θυμήσου πως , έτσι απλά, το 3% του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, σε  λίγα χρόνια   έγινε πλειοψηφία).
Αν συμβεί αυτό , μπορείς να σκεφθείς  τι αλλαγές θα έχουν γίνει  και πόσο διαφορετικός θα είναι ο κόσμος  και πόσο  διαφορετικό  κράτος θα έχει προκύψει  και τι ρόλο θα παίξει, αν όχι στην οικοδόμηση  μίας νέας κοινωνίας, τουλάχιστον σε μία κοινωνία καλύτερη , σε ζωή με ενδιαφέρον  σίγουρη, προστατευμένη  χωρίς ανασφάλεια και βέβαια  χωρίς περιττό πλούτο και περιουσίες ;
Ποιός άλλος, οργανωμένος πολιτικός σχηματισμός, μιλάει σήμερα, διαφορετικά, προς άλλη κατεύθυνση,  , έστω κι αν σε αρκετά σημεία δεν  είναι καταληπτός ;

Τουλάχιστον , οι άνθρωποι του ΚΚΕ , εκθέτουν  τον εαυτό τους , χωρίς να αποβλέπουν  σε οφέλη ατομικά, οικογενειακά.  Δεν βαρύνονται  με σκάνδαλα., λένε αλήθειες , ιδιαίτερα όταν περιγράφουν τα πράγματα. Τώρα, αν η συμπεριφορά ορισμένων  δεν είναι η δέουσα , τότε σκέψου ότι δεν είναι κόμμα αγίων, αλλά ανθρώπων. Ότι χρειάζεται και η δική σου, αλλά και των άλλων,  συνεισφορά για  να  φύγει η ψεύτικη εικόνα  - καταχνιά που σκεπάζει την χώρα.

  Τέλος, φέρε στο μυαλό σου ότι αυτό το κόμμα  που έχει πρωτοστατήσει στους αγώνες  για  ανεξαρτησία και απελευθέρωση ανθρώπου από άνθρωπο, τι τόνους λάσπης έχει δεχθεί και πόσο ο σε ύφεση σήμερα χυδαίος  αντικομμουνισμός έχει μολύνει  τις γενιές  των τελευταίων πολλών δεκαετιών .Μεταξύ αυτών και την δική σου σκέψη.  

Του Ίκαρου Πετρόπουλου                                                                            

 

  

Περισσότερα του ιδίου 

Στην εποχή τβν μεγάλων αβεβαιοτήτων τους φταίει ο Δημόσιος υπάλληλος

Ούτε τώρα?Τι παραπάνω,για να ξεσηκωθεί ο Έλληνας;

Εξαγορά κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου

Η ερώτηση που θα έκανα

Για καφέ στο κέντρο του Γαλατσίου...με τελεφερίκ

Eπιτέλους..είδε και ο πεζοπόρος

Σταματίου,υπήρξες ένας ξεχωριστός άνθρωπος

Δεν ήταν μόνο ξενάγηση,ήταν και ένα αλλιώτικο,συγκλονιστικό μάθημα

Μη μου τη πόλη τάραττε!!

Αδυναμίες της τοπικής κοινωνίας μας - ο Δήμος- οι δημότες

Εκλογές

Εδοξάσθη κρυπτόμενος,κατεποντίσθη εμφανιζόμενος!

Κινδυνεύει πραγματικά το Δάσος Βεϊκου?
Tσίπρας Μελισσουργός:Διαφορετικά μεγέθη,ίδιο πρόβλημα
Με το...μπαλόνι.
Ανάλαφρα ...και σοβαρά!!!
Δεν ήθελα να ήμουν νέος και τραπεζικός υπάλληλος!
Σου απάντησα
Σκέφτομαι(οφείλω)
Εικόνα,εντυπωσιασμός,μετέωρες αποφάσεις
Πανδημία εποχής:προβολή μαγικής εικόνας!!
Η μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα στα γραφεία του Σύριζα Γαλατσίου
Το να ακούς καλά είναι προσόν,το να  κακολογείς είναι αδυναμία !
Πορεία λύτρωσης του ανθρώπου ή συντριβή της γης?
We4all : Παλαιότερα  "αγγλικούρες", τώρα  Δενδροφύτευση στο ΠΑΛΑΙ!
Ακόμα και το "4" ,είναι πολύ μεγάλος αριθμός κε Δήμαρχε!
Μίκης Θεοδωράκης
Διακρίθηκαν για το ήθος και την σεμνότητά τους
Πόσα χρόνια απέχει η Ιπποκράτειος Πολιτεία από το Άλσος Βεϊκου?
Είναι η ώρα : Καμία έκπτωση σε βάρος  της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος!.Πόσο απέχει η ΓΚΡΑΒΑ από το ΆΛΣΟΣ?

 

 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη