e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 

Και τι δεν  μου τάξατε!. Μου λύσατε όλα σχεδόν τα προβλήματα, τα δικά μου και της χώρας μου!.              

Στις προηγούμενες εκλογές  με ... γενναίες παροχές υπέρ  της μεσαίας τάξης , υπέρ των Δ. υπαλλήλων, των ιδιωτικών υπαλλήλων, υπέρ  των συνταξιούχων, των γιατρών, της παιδείας  ,αλλά και  των  παπάδων, των  καραβοκύρηδων , υπέρ  πεινώντων και διψώντων,   ων ουκ έστιν  αριθμός. Βρήκατε ,ακόμη και την λύση  του δημογραφικού και του  brain drain,υποσχόμενοι 150- 250  ευρώ  στα νιάτα. Τι ξεπεσμός για την ψήφο! 

Στην σημερινή νέα προεκλογική φάση, με  ασυγχώρητη ελαφρότητα     λύνετε πατριωτικά,  το πρόβλημα της μειονότητας στην Θράκη (!),  όμως,  θα προσλάβετε και 50.000 Δ. Υπαλλήλους, ( επειδή θα φύγουν  49.825 ,  τους μέτρησε... επακριβώς ο κ. Σκέρτσος !! ), θα διορθώσετε και   το ομολογημένα  ξεχαρβαλομένο πλέον σύστημα υγείας με 10.000 προσλήψεις , δεν θα  αφήσετε  άλυτο κανένα  θέμα.!                                                                                                                               

Αύριο οι πέντε αρχηγοί ,( απαλλαχθήκανε από τον ενοχλητικό  Βαρουφάκη )  θα ξεσπαθώσουν. Θα ανταλλάξουν επιχειρήματα  - όπλα, όχι για το αύριο μίας χώρας χρεωμένης, όπου άλλοι διαφεντεύουν, εν πολλοίς ,  την τύχη της   (εξάρτηση λέγεται αυτό,), όχι για  τις  δύσκολες  μετεκλογικές συνθήκες  που  ξαφνικά , ΄την επόμενη των εκλογών , τα πράγματα , από άσπρα θα γίνουν μαύρα .  Ξέρουμε ,πλέον , ότι ένα άτομο  με συμβούλους της επιλογής του , συγγενικά και μη πρόσωπα ( π.χ. Δημητριάδης ),  θα ενεργεί , θα αποφασίζει  για τη χώρα, για το λαό, , με κολοβομένη αντίδραση, κατ’  εξουσιοδότηση του ...λαού !.

Το ακόμη πιο τραγικό είναι ότι οι σοβαροί πολίτες,  παρακολουθούν με απάθεια αυτό το αίσχος  << πάντα έτσι γινότανε >>!!!. Απέραντη η θλίψη του πολίτη εκείνου  που δεν έχει εντελώς  αλλοτριωθεί.                                                      

Του πολίτη  που το πρόβλημά του δεν είναι ποιο κόμμα θα  ανεβάσει τα ποσοστά του.Το πρόβλημά του είναι  το σήμερα και το αύριο της χώρας μου , των παιδιών μου, των φίλων μου , των συνανθρώπων του . Τον πολίτη που ακούει για την  << βαθμίδα >>   και αισθάνεται  ότι αφορά τους άλλους, τους πολύ  λιγότερους, όχι, πάντως αυτόν.. Ούτε  καν  πολλούς απ’ αυτούς  που μέτρησαν στο 40 + .   

Και ενώ αυτό είναι σίγουρο, οι<<  άλλοι >>, τα συστημικά κόμματα, ιδιαίτερα  αυτό που είδε αυξημένα τα ποσοστά του, χωρίς φρόνηση, χωρίς πρόβλεψη για το τι θα συμβεί στην   ανεξέλεγκτη τετραετία, διαγωνίζονται, ουσιαστικά εμφυλιοπολεμούν , με απίστευτη θρασύτητα, χωρίς  επίγνωση, με  μοναδικό σκοπό , να μεγαλώσουν το...μαγαζί τους !. Δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τίνος το παιχνίδι παίζουν.      Δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τι περιμένει να ακούσει ο σκεπτόμενος πολίτης  για να ξεκολλήσουμε από το  τέρμα.  

Δυστυχώς, δεν έχουν να προτείνουν κάτι διαφορετικό. Προβάλλονται ως καλύτεροι διαχειριστές !!!.Εξ ου  και το 40 + της άλλης πλευράς .

Με όρους ρεαλισμού,  το κόμμα της αυριανής κυβέρνησης που χειρίζεται άριστα την επικοινωνία,  με κυβερνήτη – πρωθυπουργό που ξέρει να δημιουργεί γύρω του πυρήνα συμβούλων με ικανότητες για όλες τις... δουλειές  ,δεν παρέχει  εγγυήσεις , ότι μπορούν  ή θα επιχειρήσουν να αλλάξουν την δρομολογημένη τροχιά της χώρας.    ( αποικία χρέους, περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας). 

Δηλαδή, τα φαινόμενα που κυριαρχούν στον δημόσιο βίο (ανομία – διαφθορά – εξάρτηση – περιορισμένη εθνική κυριαρχία,  φουσκωμένα νούμερα  επιλεγμένων  οικονομικών δεικτών, αλλά και υπερτουρισμός, θα συνεχιστούν με την ίδια  ή και  αυξανόμενη ένταση.

Εκτός και......

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Περισσότερα του ιδίου 

Χωρίς εθνική ευθύνη

Εκλογές τον Αύγουστο,μαζί με τις παχιές μύγες

Η προστασία του Δάσους, υπέρτατο καθήκον του Δήμου & τοπικής κοινωνίας
Λόφος Κόκκου: Οι δασικοί χάρτες- ευκαιρία συνεννόησης!  

Στον απόηχο του Σαββάτου

Ρε φίλε,με ρωτάς συνέχεια ,γιατί δεν δηλώνω με ποιον είμαι
Στην εποχή των μεγάλων αβεβαιοτήτων τους φταίει ο Δημόσιος υπάλληλος

Ούτε τώρα?Τι παραπάνω,για να ξεσηκωθεί ο Έλληνας;

Εξαγορά κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου

Η ερώτηση που θα έκανα

Για καφέ στο κέντρο του Γαλατσίου...με τελεφερίκ

Eπιτέλους..είδε και ο πεζοπόρος

Σταματίου,υπήρξες ένας ξεχωριστός άνθρωπος

Δεν ήταν μόνο ξενάγηση,ήταν και ένα αλλιώτικο,συγκλονιστικό μάθημα

Μη μου τη πόλη τάραττε!!

Αδυναμίες της τοπικής κοινωνίας μας - ο Δήμος- οι δημότες

Εκλογές

Εδοξάσθη κρυπτόμενος,κατεποντίσθη εμφανιζόμενος!

Κινδυνεύει πραγματικά το Δάσος Βεϊκου?
Tσίπρας Μελισσουργός:Διαφορετικά μεγέθη,ίδιο πρόβλημα
Με το...μπαλόνι.
Ανάλαφρα ...και σοβαρά!!!
Δεν ήθελα να ήμουν νέος και τραπεζικός υπάλληλος!
Σου απάντησα
Σκέφτομαι(οφείλω)
Εικόνα,εντυπωσιασμός,μετέωρες αποφάσεις
Πανδημία εποχής:προβολή μαγικής εικόνας!!
Η μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα στα γραφεία του Σύριζα Γαλατσίου
Το να ακούς καλά είναι προσόν,το να  κακολογείς είναι αδυναμία !
Πορεία λύτρωσης του ανθρώπου ή συντριβή της γης?
We4all : Παλαιότερα  "αγγλικούρες", τώρα  Δενδροφύτευση στο ΠΑΛΑΙ!
Ακόμα και το "4" ,είναι πολύ μεγάλος αριθμός κε Δήμαρχε!
Μίκης Θεοδωράκης
Διακρίθηκαν για το ήθος και την σεμνότητά τους
Πόσα χρόνια απέχει η Ιπποκράτειος Πολιτεία από το Άλσος Βεϊκου?
Είναι η ώρα : Καμία έκπτωση σε βάρος  της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος!.Πόσο απέχει η ΓΚΡΑΒΑ από το ΆΛΣΟΣ?

 Aνοιχτή επιστολή προς Δήμαρχο και Πρόεδρο ΠΕΔΑ

 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη