e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Ο  Φραγκίσκος Κουνάνης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Δημάρχου , Γιώργου  Μαρκόπουλου, θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Όπως δηλώνει "επιλέγει  να συμπορευτεί  και πάλι με τον Γιώργο Μαρκόπουλο γιατί είναι ένας Άνθρωπος - Δήμαρχος, που εργάζεται ακατάπαυστα, με αγάπη τόσο για τους συνανθρώπους μας χωρίς εξαιρέσεις, την φύση και τα πλάσματα της, αλλά και για την πόλη μας, εν γένει. ''

Στόχος του όπως λέει , είναι να συνεχιστεί δυναμικά και τα επόμενα χρόνια η κοινωνική αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας, που θα ανακουφίσει τους δημότες(κυρίως τις ευπαθείς ομάδες)  ακόμα περισσότερο.
Μια προσπάθεια
πού  ξεκίνησε  πριν  50  χρόνια  και συνεχίζεται ακατάπαυστα μέχρι σήμερα , με ανιδιοτέλεια, αξιοπρέπεια κ ΗΘΟΣ


Ποιος είναι ....

Ελευθέριος Φραγκίσκος Κουνάνης 

Τεχνολόγος Μηχανικός Δομικών Έργων - Εκπαιδευτικός Παιδαγωγός ΑΜΕΑ

  Ελευθέριος Φραγκίσκος Κουνάνης                   6977650564

 
O Ελευθέριος- Φραγκίσκος Κουνάνης γεννήθηκε στο  Γαλάτσι από Κυκλαδίτες γονείς (Μύκονος – Πάρος) όπου ζει με την σύζυγό του Μαίρη Πουλάκη (κόρη του αείμνηστου Γαλατσιώτη αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Κωνσταντίνου Πουλάκη) και τον γιό του Γιώργο. 

Τελειώνει τα μαθητικά του χρόνια και παράλληλα εργάζεται στις οικοδομικές κατασκευές του πατέρα του, ενώ αθλείται στον ΕΓΣ. Το 1971 παίρνει το πτυχίο του Τεχνολόγου Μηχανικού Δομικών Έργων (ΚΤΕ-ΚΑΤΕ) και έπειτα υπηρετεί για δύο χρόνια στο Ελληνικό Ναυτικό ενώ παράλληλα φοιτά στη ΣΕΛΕΤΕ. Το 1974-75 διδάσκει στο 2ο ΤΕΛ Γκράβας και έπειτα από μια μακρά εκπαιδευτική πορεία, ολοκληρώνει τη θητεία του ως Καθηγητής στο ΤΕΕ – Αγίων Αναργύρων το 2007.

Όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια για κοινωνικά θέματα, λαμβάνει μέρος σε συνέδρια και δράσεις, υπερασπιζόμενος πάντα το αυτονόητο δικαίωμα της προστασίας του περιβάλλοντος και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ιδρύει συλλόγους και κέντρα αποκατάστασης και επαγγελματικής κατάρτισης για ΑΜΕΑ, με συνεργάτες του, σε περιοχές στην Ελλάδα : Γαλάτσι, Βέροια, Λιβαδειά, Νάξο, Ν. Φιλαδέλφεια και Νάουσα Πάρου.   

Το 1976 ιδρύει την 1η Πράσινη Εθελοντική Ομάδα Γαλατσίου, προσφέροντας παράλληλα (και στη μνήμη του αδερφού του Σταύρου) τις υπηρεσίες του στον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό (Ένωση Γαλατσίου - Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Γαλατσίου), την Παιδεία, την Εκκλησία, τα ΑμεΑ και ιδιαίτερα προς όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το 1988 η Εθελοντική Ομάδα σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου δημιούργησε ένα πρότυπο χώρο στο Γαλάτσι, με σκοπό τα άτομα με τις ειδικές ικανότητες, να βγουν έξω από τα σπίτια τους και να κοινωνικοποιηθούν. 

Είναι πάντα στην πρώτη γραμμή με τους συνεργάτες του, όπου χρειάζεται συμπαράσταση και κοινωνική αλληλεγγύη (Ελλάδα, Κύπρος, Σερβία εν καιρώ πολέμου Βοσνία, Ιράκ, Μαδαγασκάρη), όπως και δίπλα στους 22.000 πρόσφυγες και μετανάστες που ήρθαν στο ΠΑΛΑΙ, στα τέλη του 2015.  

Το 1990 έως το 1992 συμμετέχει στο ΔΣ του Αναπηρικού Γονεϊκού Κινήματος, ως Εθελοντής και αναλαμβάνει το πολιτιστικό τομέα και τις δημόσιες σχέσεις εκδίδοντας και την 1η Εφημερίδα των ΑμεΑ. Το 1991 με εντολή του Γ.Γ. του Υπ. Πρόνοιας, κ. Π. Κουρουμπλή αναλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου στο 2ο Θεραπευτήριο-Ξενώνα (Σκαραμαγκά) 3ης ηλικίας. 

Έχει τιμηθεί επανειλημμένως για τη δράση του από τοπικούς φορείς, τον Δήμο Γαλατσίου, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και από το Υπουργείο Παιδείας. 

Συμμετέχει στα κοινωνικά ζητήματα του Γαλατσίου, από διάφορες θέσεις, συνεχώς τα τελευταία 40 χρόνια περίπου. Δημοτικός σύμβουλος το  2015,στάθηκε για 4 χρόνια  στο πλευρό του δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου, ως εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος παρά τω Δημάρχω.

Παρά την μη εκλογή του το 2019 ,συνέχισε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή δίπλα στον Δήμαρχο και να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις στο κοινωνικό σύνολο.

 ...........................................................................................................................................................................................................................

Στις Δημοτικές εκλογές στις 8/10/23 ,με την βοήθεια των Γαλατσιώτισσων και Γαλατσιωτών ,θα ήθελε  να είναι η φωνή τους  στο Δημοτικό συμβούλιο

Η στήριξη αυτών , θα του δώσει την δύναμη να  ασχοληθεί για την δημιουργία  μιας αίθουσας απασχόλησης για τα ΑΜΕΑ στο ΠΑΛΑΙ, με τμήματα , Μπάσκετ,  Βόλεϊ, Πινγκ – Πονγκ…Σκάκι κ.λπ.

Στόχος της Διοίκησης και του ίδιου θα είναι , οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες , να μην βρεθούν ποτέ μόνες του.

 

Από τις Αλάνες των 60'ς ....στην γηπεδάρα του 2023