e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 

Αν η καλή μέρα από τον καφέ φαίνεται..., σίγουρα τότε θα είναι υπέροχη,  αν αφήσεις τα βήματά σου, να σε οδηγήσουν στο Νο 5 της οδού Αγίας Γλυκερίας.
Εκεί σε μια ήσυχη γωνίτσα  του Εμπορικού Kέντρου, στο καφέ  
Ηasta Luego, θα ανακαλύψεις την μαγεία του καφέ espresso και του cappuccino



Κανένας καφές δεν μπορεί να είναι καλός στον ουρανίσκο αν δεν στείλει πρώτα μια γλυκιά αρωματική προσφορά στα ρουθούνια.

Και πότε ένας καφές είναι καλός?

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι. Η ποιότητα του καφέ εξαρτάται από το χαρμάνι που χρησιμοποιείται, τη μηχανή, τις καιρικές συνθήκες και τον αλεσμένο καφέ. Εξαρτάται επίσης από την ποσότητα αλεσμένου καφέ που εισάγεται στον βραχίονα εκροής και το πόσο καλά  είναι πιεσμένος, τη θερμοκρασία και την ποιότητα του νερού. Για να μην αναφέρουμε τον χρόνο που χρειάζεται το υγρό για να περάσει μέσα από τον αλεσμένο καφέ στο φλιτζάνι.

Ίσως να φαίνονται όλα απλά, το να κάνεις όμως έναν  καφέ είναι τέχνη. Είναι μια λεπτή διαδικασία. Αν λείπει έστω και ένας από αυτούς τους παράγοντες, το διάλειμμα για καφέ γίνεται μια στιγμή που θα ξεχάσεις.

Και εδώ υπεισέρχεται ο παράγοντας   «μπαρίστας»,  αυτός που παρακολουθεί και εκτελεί το τελετουργικό, αυτός που βάζει το χέρι  του «Θεού»(Μαραντόνα Μουντιάλ 1986)…Στο Hasta Luego είναι ο Γιώργος , που χωρίς κανένα δισταγμό μπορούμε να πούμε ότι ζει  για την καθημερινή αυτή τελετή…Λατρεύει αυτό που κάνει και το μόνο που μπορεί να τον εκνευρίσει, είναι αν του θίξεις τα «παιδιά του» τον Εspresso και τον  Cappuccino!!!

Μια στάση και ένα διάλλειμα  για καφέ στο Hasta Luego θα σου μείνει αξέχαστη 
Hasta Luego amigos!!!

 

ΤΗΛ: 210-2224532

 

Υ.Γ. ...και κάτι ακόμα που μας λέει συνέχεια με περηφάνεια για το ένα του παιδί

Ένας τέλειος καπουτσίνο, ξεκινά από τον καφέ μέχρι την κρέμα  γάλακτος.
Κρέμα γάλακτος, όχι αφρός! Μαλακή, συμπαγής, ομοιογενής κρέμα.

Γιατί φούσκες κάνουν μόνο τα παιδάκια με το καλάμάκι στο caffe latte!!!

 

 

 

 

 

Η Ατμο-μηχανή του καφέ!!!!