e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

1-Μητροπολιτικό πάρκο Τουρκοβουνίων. Να ζητηθεί από το ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Περιβάλλοντος) να εκδοθούν τα Προεδρικά Διατάγματα που θα ορίζουν τις χρήσεις γης στο Μητροπολιτικό Πάρκο Τουρκοβουνίων-Αττικό Άλσος, που εκκρεμούν από το 2014 (ν.4277/2014, ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑΣ-ΑΤΤΙΚΗΣ, ΦΕΚ 156Α/1.8.2014)

2-Παρακολούθηση της πορείας κύρωσης των δασικών χαρτών μας . Αναζήτηση από την ομάδα νομικών και τοπογράφων μηχανικών, που έχει συστήσει ο Δήμος Γαλατσίου, των αποφάσεων της ΕΠΕΑ (Επιτροπής εξέτασης αντιρρήσεων κατά των Δασικών χαρτών), που δεν έχουμε βρει στην Διαύγεια (αποφάσεις 374-400,452-552,603-656) και να ελεγχθούν αν αφορούν στα Τουρκοβούνια. Παράλληλα να ελεγχθούν τα χαρακτηριστικά τους σημεία (απόρριψη, αποδοχή, αναδασωτέα, χορτολιβαδικά κ.λ.π.). Κατόπιν τούτων θα κριθεί αν ο Δήμος Γαλατσίου, ή εναλλακτικά ο Διαδημοτικός Φορέας ΣΠΑΤ , θα πρέπει να προσφύγει στο ΣΤΕ.

3- Θα πρέπει να γίνει Κυκλοφοριακή μελέτη για την αποτροπή της διαμπερούς κυκλοφορίας οχημάτων στις γειτονιές του Γαλατσίου, γεγονός που υποβαθμίζει τη ζωή των κατοίκων. (Έχει εφαρμοστέ αυτό στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.)

4-Ο Δ.Γαλατσίου να ζητήσει από την Περιφέρεια την υπογειοποίηση του κόμβου του Παλαιού Τέρματος.  Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, σε επίσκεψη που είχε κάνει η Δράση στα Γραφεία της, μας είχε διαβεβαιώσει ότι το βάθος της σήραγγας θα επιτρέπει την υπογειοποίηση του Κόμβου. Αυτό θα αποτελέσει ένα εμβληματικό έργο που θα μεγαλώσει την Κεντρική Πλατεία.

5-Θα πρέπει να γίνει διαβούλευση  για την τελική διαμόρφωση της Κεντρικής Πλατείας.

6- Να εξετασθεί η δυνατότητα Ίδρυσης Δομής Γηροκομείου στον Δήμο μας. Είναι αυτό αίτημα δεκαετιών των Κατοίκων μας, πολύ σοβαρό, που αφορά στην υποστήριξη ευάλωτων συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας.

7- Να εξετασθεί η δυνατότητα ίδρυσης ιστορικού λαογραφικού μουσείου, που θα αφορά όλους τους τοπικούς Πολιτιστικούς Φορείς του Δήμου μας. (Πελοποννήσιους, Ναξιώτες, Κρητικούς, Θεσσαλούς, Ρουμελιώτες, Επτανήσιους, Ηπειρώτες, κ.λ.π.)

8-Δέσμευση οδών για θέσεις αποκλειστικού parking μονίμων κατοίκων με βεβαιώσεις μονιμότητας Κατοικίας από το Δήμο Γαλατσίου. (Έχει εφαρμοσθεί αυτό στο Δήμο της Αθήνας).

9-Ασφάλιση των κάδων απορριμμάτων, κύρια στους ανηφορικούς δρόμους του Γαλατσίου, με αλυσίδα στερεωμένη στα μεταλλικά Πι, διότι πολλές φορές μετακινούνται και πέφτουν στα παρκαρισμένα οχήματα δημιουργώντας φθορές.

10- Να εξετασθεί αν μπορεί να γίνεται Ανακύκλωση λαδιού με την τοποθέτηση σχετικών ντεπόζιτων σε πλατείες.

11-Τοποθέτηση ανάγλυφων αντιολισθητικών πλακών στα πεζοδρόμια, κύρια στους ανηφορικούς δρόμους του Δήμου, που όταν βρέχει γλιστρούν προκαλώντας τραυματισμούς .

 

"Ηλίας  Ανδριόπουλος"

andriopoulosilias@yahoo.gr