e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκε,μόνο από την Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου, η σύμβαση της 6μηνης παραχώρησης τμήματος του ΠΑΛΑΙ στον Δήμο Γαλατσίου. 

Στην  ψηφοφορία που διεξήχθη, 14 Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας,(υπόλοιποι οχτώ(8) ήταν απόντες) ψήφισαν υπέρ της υπογραφής της σύμβασης,ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση μετά από πρόταση της Δημοτικής Κίνησης Ενότητα για την Ανατροπή(Σπύρος Παναγιώτου) απείχε.Μοναδική εξαίρεση ο Γιάννης Σκληράκης της παράταξης του Μάνου Πρωτονοτάριου ο οποίος ψήφισε λευκό.

 

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης,ο Δήμος Γαλατσίου για τους επόμενους 6 μήνες αναλαμβάνει όλα τα έξοδα επισκευής και συντήρησης της μεγάλης κεντρικής αίθουσας(**),ενώ του δίνεται η δυνατότητα μετά από έγκριση του ΤΑΙΠΕΔ ,να πραγματοποιεί μουσικές ,πολιτιστικές και άλλες  εκδηλώσεις καταβάλλοντας  σε αυτό,το 40% των εσόδων από αυτές.

Μετά το τέλος του 6μήνου ο χώρος αποδίδεται και πάλι στο ΤΑΙΠΕΔ και κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι μέλλει γενέσθαι από εκεί και πέρα,γιατί τυχόν παράταση ή ανανέωση της σύμβασης εξαρτάται από το ΤΑΙΠΕΔ,την Κυβέρνηση και κυρίως το Υπερταμείο των Δανειστών,που έχει αναλάβει την "Αξιοποίηση -Ξεπούλημα " της Δημόσιας Περιουσίας.

**Με την σύμβαση όπως είναι γνωστό,παραχωρείται στον Δήμο μόνο η κεντρική μεγάλη σάλα και όχι και οι δυο βοηθητικοί χώροι