e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Γιατί έγινε το κοινό Δημοτικό Συμβούλιο στις 15.6.16;                                                                                                                            

Μας έδωσαν τον λόγο. Όμως  δεν θέλουν, ούτε μπορούν  να  …ακούσουν

Όλοι ξέρουν ότι ,ακόμη και στις μέρες μας , τα σοβαρά τοπικά θέματα ( π.χ. ΠΑΛΑΙ ) συζητιούνται και αποφασίζονται στο Δημοτικό  Συμβούλιο Γαλατσίου. Από την φύση του το όργανο αυτό αποτελείται από εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους στο Δήμο Γαλατσίου. Το ίδιο συμβαίνει με το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας. Κι αυτό συνεδριάζει και αποφασίζει με τους δικούς του Δημοτικούς Συμβούλους.                                                                                                

Η πραγματοποίηση ,συνεπώς, στις 15.6.2016  κοινής  συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων Γαλατσίου και Ν.Ιωνίας μέσα στο ΠΑΛΑΙ για το ΠΑΛΑΙ, με την παρουσία μάλιστα της πολλά υποσχεθείσας αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχου κ.Ερμίνας Κυπριανίδου, ήταν εξαιρετικό γεγονός γιατί   σηματοδοτούσε …αποφάσεις για το ΠΑΛΑΙ  . Αποφάσεις, έστω ανεπιθύμητες. Πάντως αποφάσεις.                                                                                                        

Μπροστά στο εξαιρετικό γεγονός  δεν εντοπίσαμε κάποια προσπάθεια από τη Δημοτική αρχή και τις Δημοτικές παρατάξεις να προσέλθουν οι πολίτες  να παρακολουθήσουν το ασυνήθιστο γεγονός. Δύο διαφορετικά Δ.Σ. συνεδριάζουν από κοινού!!. Δεν έκαναν το ελάχιστο απ ότι κάνουν στις θορυβώδεις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις !                                                                                                                                              

Οπωσδήποτε, καταγράφοταν ως σπουδαίο γεγονός και με αδημονία προσήλθαμε για να μάθουμε τα νέα από τα χείλη και των δύο Δήμαρχων που συμφώνησαν με την πρόταση του Γρηγόρη Χαραλαμπίδη  "Να ακούσουμε πρώτα τους φορείς".                                                  

Μίλησαν, λοιπόν ,οι φορείς ,μίλησαν και  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι( πουθενά δεν διαβάσαμε στα έντυπα της πόλης  ρεπορτάζ ,έστω σχολιασμούς, για τα …ειπωμένα τους ) και έμεινε στους Δημάρχους να απαντήσουν και να μας ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους .Έγινε κι αυτό. Όντως , οι Δήμαρχοι έκλεισαν το διαδημοτικό συμβούλιο ,χωρίς όμως  να ακουμπήσουν στο ελάχιστο στις αναφορές που είχαν γίνει .Είπαν εκείνα που ήταν ήδη γνωστά. 

ΓΚΟΤΣΗΣ : Συντασσόμαστε με το Δήμο Γαλατσίου. Η επίτευξη του κοινού μας στόχου  θα έχει οφέλη. Προσωρινή διοικούσα επιτροπή. Θα βοηθήσει και στο ψάξιμο του νομικού φορέα. Θα στηρίξουμε τις προσπάθειες του Δήμου Γαλατσίου.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Περιμένουμε προτάσεις από Ν. Ιωνία για χρήση του χώρου. π.χ. για διοργάνωση ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος .Να δείξουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι.                                                             

και έμεινε η απορία: Γιατί έκαναν το κοινό Δ.Σ; ΄                                                                                                        

Αυτά που …ψέλλισαν είναι τα ελάχιστα απ αυτά που έχουμε πει και ξαναπεί, μέσα στην τριετία, ουκ ολίγες φορές. Είχαμε, όμως,  πει κι ένα σορό άλλα πράγματα που τα…ξέχασαν γιατί η Δημοτική αρχή ενεργεί σύμφωνα  ``με ότι λέει το μυαλό της και η καρδιά της `` !!!

Σημείωση :Κανένας δεν προτίθεται να αμφισβητήσει τις αποφάσεις και τα έργα του Δήμου ,όταν δεν υπερβαίνουν την νομιμότητα και δεν παραβιάζουν το προστατευτικό πλαίσιο του περιβάλλοντος .Όμως , τυχόν επαναφορά της  ματαιωθείσας προσπάθειας προηγούμενου Δήμαρχου, χωρίς δημόσια διαβούλευση, να …δημιουργήσει έσοδα δημιουργώντας γήπεδα 5χ5 και πάρκιν μέσα στο Άλσος που ,παρά την πρόσφατη παραΧώρηση στο Δήμο, είναι χαρακτηρισμένη δασική – αναδασωτέα περιοχή δεν θα γίνει ανεκτή .Υπάρχουν και πολίτες που έχουν δικαιώματα και προβαίνουν σε ενέργειες, όταν απαιτείται . 

Toυ Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου