e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Μία επιστολή του Ίκαρου Πετρόπουλου προς  φίλες και φίλους της Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ  

Θέμα :

  • Α. Η δημόσια διαβούλευση προυπόθεση διαφάνειας – αξιοπιστίας   \
  • Β. Σχέδιο επιστολής της ``Κίνησης φορέων και πολιτών…`

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,                                                                Γαλάτσι 12.9.16/22.9.16

Διαχρονικά, έχουμε συμπορευθεί σε αγώνες στα σχολεία και στην κοινωνία , για το ΠΑΛΑΙ, τον πολιτισμό ,την  υγεία, την ποιότητα ζωής, τη δασική – αναδασωτέα, το Λεβεντάκη, το Βιαρρόπουλο , τις κεραίες…

Kάτοικοι της ίδιας πόλης ,έχουμε αναπτύξει ειλικρινή – φιλική σχέση. Άλλωστε, αρκετά μέλη της οργάνωσής  σας είναι και  μέλη του κοινού φορέα μας, της ΔΡΑΣΗΣ.      

Έχετε, πράγματι, πάρει μέρος σε όλες τις ενέργειες  και αποφάσεις του τοπικού κινήματος και έχετε ενεργά συμμετάσχει και  στηρίξει τις πρωτοβουλίες  της  "Κίνησης φορέων και πολιτών για τη διάσωση του ΠΑΛΑΙ".Ακόμη,  η οργάνωσή σας  δεν δίστασε να κυκλοφορήσει  ανακοινώσεις για το ΠΑΛΑΙ .                                                

Δυστυχώς , αυτά μοιάζουν λίγα για μία οργάνωση αριστερού κόμματος και για  πολίτες που έχουν σπουδαία αγωνιστική διαδρομή στη πόλη – περιοχή.                      

Τα σχετικά  πρόσφατα παραδείγματα  οργανώσεων του Ελληνικού, της Νέας Σμύρνης, της Θεσσαλονίκης ,του Αγίου Δημητρίου, , του Κερατσινίου -  Δραπετσώνας, της Καισαριανής    δείχνουν ένα διαφορετικό δρόμο.  Δεν είναι επιτρεπτό να αφήνονται στην ησυχία τους Δήμαρχοι και  Περιφέρεια Αττικής  που, ως εξουσίες,   έχουν τον τρόπο να εξουδετερώνουν τα χωρίς συνέχεια `` χαρτιά ``( ανακοινώσεις) και να τις  μετατρέπουν   σε απαραίτητο  "άλλοθι". Τούτο είναι άδικο στην προσωπική σας ιστορία  και στην συνεισφορά σας στα συλλογικά πράγματα της περιοχής.  

Συμπληρώνω ότι παραμένει η άκρως υποτιμητική, του τοπικού κινήματος, συμπεριφορά των διορισμένων στελεχών  του ΤΑΙΠΕΔ που ακύρωσαν προγραμματισμένη συνάντηση και στην συνέχεια αρνήθηκαν την πραγματοποίησή της. Την αιτία αυτής της συμπεριφοράς ,πέραν της αδυναμίας του κινήματος, ίσως θα πρέπει να την αναζητήσουμε στις αρνητικές  εξελίξεις  γύρω από το ΠΑΛΑΙ, που είναι απόρροια  συναντήσεων και κοινής στάσης των  δύο Δήμαρχων και  ``συνεργασίας`` τους με  ΤΑΙΠΕΔ – ΕΤΑΔ και  με την Περιφέρεια Αττικής.  Η προσπάθεια επανεκκίνησης  ενός νέου ( ; )  " κινήματος" δεν μπορεί να αγνοήσει την "εκκρεμότητα"  αυτή.  

Μήπως θα πρέπει και η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα πριν ολοκληρωθεί το ξεπούλημα του ΠΑΛΑΙ και αφού γίνει γνωστό ( αποκαλυφθεί ) το  "τι συμβαίνει σήμερα στο ΠΑΛΑΙ ;"` να υψώσει  την μέχρι τώρα φωνή της,  τόσο δυνατά,  ώστε να φθάσει ενοχλητικά  στα αυτιά της κυβέρνησης και οπωσδήποτε στις κυρίες Δούρου και Κυπριανίδου ;.                                                                                                                                                                

Ταυτόχρονα , μήπως πρέπει να… "μιλήσετε",   κατά πως πρέπει ,στον Μαρκόπουλο και στον Γκότση , μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο πρώτος, επώνυμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο δεύτερος ,που στο όνομα της συνεργασίας των δύο Δήμων που χρόνια μοχθούσαμε  προωθώντας την , κατάφεραν  να `` χρησιμοποιήσουν `` το τοπικό κίνημα με αστείες καταλήψεις και "διαπαραταξιακές"  και στην συνέχεια   "άλλα να αποφασίζουν και άλλα να κάνουν…`` ;                      

Είναι ανάγκη να τα…  ακούσουν όπως αρμόζει, ιδιαίτερα  η Δούρου και  η Κυπριανίδου για την  συμπόρευση κορυφής  με το "καθεστώς"  των δύο Δήμαρχων ,για αγνόηση της δημόσιας διαβούλευσης  επάνω σε σειρά ζητήματα   με κορυφαίο αυτό του ΠΑΛΑΙ ,χωρίς να αφεθεί απέξω η χρηματοδότηση  από την περιφέρεια έργων στο Γαλάτσι, όπως γήπεδο ποδοσφαίρου , ασφαλτοστρώσεις, σχολεία ,αλλά και στην Ν.Ιωνία ( κατασκευή πεζογέφυρας σε κομβικό σημείο  ..).                                    

Μοναδική εγγύηση  για την υπεύθυνη  διάθεση δημόσιου χρήματος αποτελεί ο κοινωνικός έλεγχος, προϋποθέτει δημόσια διαβούλευση κι όχι συμφωνίες( με τις απαραίτητες  φωτογραφίες ) Περιφερειάρχου – Δήμαρχου.προϋποθέτει δημόσια διαβούλευση κι όχι συμφωνίες( με τις απαραίτητες  φωτογραφίες ) Περιφερειάρχου – Δήμαρχου. Ούτε αρκεί , τυχόν τυπική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που, γενικά, συνεδριάζει ερήμην της τοπικής κοινωνίας.                                                                                                                       

Άλλωστε με την δημόσια διαβούλευση  προφυλάσσεται το κύρος και η ακεραιότητα όσων διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, ανεξάρτητα της προέλευσής του ( ΕΣΠΑ –πόροι περιφέρειας –Δημόσιο ταμείο ).                                                                                                                                                

Φρονώ ότι είναι χρέος της τοπικής οργάνωσής σας,  η απαίτηση έναντι της Περιφέρειας Αττικής,  να αποφασίζει και να ενεργεί με την κοινωνία ενεργό και συμμέτοχο, τουλάχιστον όπου τούτο είναι απόλυτα εφικτό.

Τέλος, ακολουθεί για σχολιασμό σας σχέδιο επιστολής προς την αντιπεριφερειάρχη κ.Ερμίνα Κυπριανίδου

    

ΚΙΝΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Ε΄ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙ                    Πληροφορίες – συνεννόηση:Ίκαρος Πετρόπουλος 6977268371, Σπύρος Παναγιώτου 6977226683, Δημήτρης Σκούντζος 6936856346

Γαλάτσι 12.9.2016

 

ΠΡΟΣ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                                                            

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ  κ. ΕΡΜΙΝΑ ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΟΥ

 

Κυρία Αντιπεριφερειάρχη ,

Επανερχόμαστε στο αναπάντητο από 17.6.16 έγγραφό μας, όπως παρακάτω :                                                                                                                              

"Σε συνέχεια της κοινής συνεδρίασης  των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Γαλατσίου και Νέας Ιωνίας στις 15.6.16 ,όπου δηλώσατε  την απόφασή σας να φέρετε το θέμα της Ολυμπιακής εγκατάστασης Γαλατσίου – ΠΑΛΑΙ-   στο Περιφερειακό Συμβούλιο, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε την  συνεδρίαση  κατά την οποία θα εισαχθεί ως θέμα και την δυνατότητα παρέμβασής μας.                                                                                                                            

Κατόπιν τούτου παρακαλούμε και πάλιν  να μας γνωρίσετε το χρόνο που προγραμματίζετε να θέσετε το θέμα του ΠΑΛΑΙ στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Με εκτίμηση ,                                                                      

Η Γραμματεία `

                                                                                                                                   

Τού Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα του ιδίου