e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Απεργιακές κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ ,αύριο Τρίτη 4 Μαΐου και την Πέμπτη 6 Μαϊου

Τρίτη 4 Μαΐου

Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχουν προκηρυχθεί στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 και τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 20:00.

Το Μετρό γραμμές 2&3 θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ. Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας από τις έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας. Δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Το Τραμ θα λειτουργεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 12:00 και από τις 16:00 έως τη λήξη. Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας μεταξύ 12:00 - 16:00 με αποτέλεσμα οι συρμοί να μείνουν ακινητοποημένοι σ´ αυτό το διάστημα.

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε 24ωρη απεργία. 

Κανονικά θα πραγματοποιούν δρομολόγια τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός (γραμμή 1 Μετρό) .

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2&3, τα τρόλεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων.

 

 

\111 χρόνια από την καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως Παγκόσμια ¨Ημερά της Γυναίκας από την Διεθνή Συνάντηση Σοσιαλιστριών Γυναικών στην Κοπεγχάγη, μετά την πρόταση της Κλάρας Τσέτικν, το μήνυμά της παραμένει ζωντανό και επίκαιρο γιατί η ανισοτιμία της γυναίκας ζει και βασιλεύει.

Καθώς οι γυναικείοι εργατικοί αγώνες του 19ου και του 20ου αιώνα φωτίζουν την σημασία της συλλογικής διεκδίκησης, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα στη χώρα μας, ακολουθώντας τα χνάρια τους, καλεί τις γυναίκες να σπάσουν τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου, να δυναμώσουν τον συλλογικό αγώνα για υγειά και ζωή με δικαιώματα.  Ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα της καθημερινότητας, της εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Η φετινή 8 Μάρτη μας βρίσκει σε πρωτοφανείς συνθήκες, μιας και η κυβέρνηση, μετά από ένα χρόνο πανδημίας, επιλέγει τον εγκλεισμό, την καταστολή, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας, που βρίσκεται μόνιμα πια στο «κόκκινο». Φτάσαμε στους εμβολιασμούς, που ακόμα κι αυτούς τους χρησιμοποιεί ως άλλοθι για την απραξία της. Ανάμεσα στις μυλόπετρες των ανταγωνισμών των φαρμακευτικών ομίλων, των πολιτικών της ΕΕ και των κυβερνήσεων, δοκιμάζεται η σωματική και ψυχική μας υγεία.

Σήμερα, τον 21ο αιώνα, που υπάρχει τέτοια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, φαίνεται καθαρά ότι η υγεία των οικογενειών μας είναι ασύμβατη με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους. Γι΄αυτό δεν ανεχόμαστε τίποτα λιγότερο από την πλήρη κάλυψη των αναγκών μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από αυτό που θα εξασφαλίσει την ισοτιμία μας.

Σήμερα αναδεικνύεται η ανάγκη αγωνιστικής διεκδίκησης ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγειάς, που θα καλύπτει και τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών , αλλά και των παιδιών για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση και προαγωγή της υγείας.

Οι αγώνες των εργατριών για δουλειά με δικαιώματα και ανθρώπινα ωράρια εργασίας τον προηγούμενο αιώνα, που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, φωτίζουν και σήμερα την ανάγκη της οργάνωσης και πάλης των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών.  

Σήμερα βιώνουμε νέες επιθέσεις στα εργασιακά μας δικαιώματα. Εντατικοποίηση και ευελιξία κάθε μορφής, ακανόνιστα ωράρια, η γενίκευση της τηλεργασίας, χιλιάδες απολυμένες ή με αναστολή συμβάσεων. Οι όροι εργασίας είναι όλο και χειρότεροι, ιδιαίτερα της νέας εργαζόμενης που δυσκολεύεται να συνδυάσει τη μητρότητα και την εργασία. Σε αυτό το εχθρικό οικονομικά και κοινωνικά περιβάλλον, εκτεθειμένες στην εργοδοτική βία και τρομοκρατία, που φτάνει μέχρι την σεξουαλική παρενόχληση, καλούμαστε να σταθούμε όρθιες. Έχει χαθεί κάθε διάκριση ανάμεσα στον εργάσιμο και στον ελεύθερο χρόνο. Όλη η κατάσταση επιδρά πολύ αρνητικά στην σωματική και ψυχική μας υγειά.

Ετοιμάζουν νέα μέτρα για να μας εκμεταλλευτούν πιο άγρια, για να δουλεύουμε 10ωρα, όταν το απαιτούν οι εργοδότες, με αύξηση των υπερωριών και επέκταση της δουλειάς την Κυριακή, και να «αμειβόμαστε» με ρεπό, άδειες…όποτε και αν αυτοί αποφασίσουν. Ετοιμάζουν νέα μέτρα για να χτυπήσουν τη συμμετοχή στα εργατικά σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία, τη συνδικαλιστική δράση, γιατί μας θέλουν απομονωμένες, φοβισμένες.

Όσα μέτρα και να πάρουν δεν θα καταστείλουν τους αγώνες μας. Η κρατική και εργοδοτική βία δεν θα μας κλείσει το στόμα. Ο αγώνας μας για το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας πρέπει να μας βρει δυνατές και μαχητικές. Να πάρουμε θέση στο συλλογικό αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα στη σταθερή εργασία με μείωση του εργάσιμου χρόνου, με μέτρα Υγειάς και Ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, με μέτρα προστασίας του γυναίκειου οργανισμού και της μητρότητάς που αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις της γυναίκειας ισοτιμίας. Τα καλυμμένα στόματα έχουν και φωνή και δύναμη και μπορούν να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν.

 

 

Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου (Μέλος της ΟΓΕ)
Αρτέμιδος 8, Παλιό Τέρμα

syl.gyn.galatsiou@gmail.com / www.oge.gr

 

 

 

Την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσιάστηκε  στο  Υπουργικό Συμβούλιο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, το σχέδιο νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Tο νομοσχέδιο αυτό θεσπίζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων σε επίπεδο Δήμων, καθώς και ένα συνεκτικό και αντιπροσωπευτικό πλαίσιο εποπτείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΔΕ, του Συνηγόρου του Πολίτη και των Φιλοζωικών Οργανώσεων, ώστε η εφαρμογή του νέου νόμου για την προστασία των ζώων συντροφιάς να μη μείνει κενό γράμμα.

Το εν λόγω νομοσχέδιο αποβλέπει στη θεσμοθετημένη συνεργασία μεταξύ κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημόνων και φιλοζωικών οργανώσεων, για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ζώων συντροφιάς και την προστασία των αδέσποτων ζώων. Έτσι, δεσποζόμενα και αδέσποτα, ζώα προς υιοθεσία, φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις, κτηνίατροι, εκτροφείς, καταφύγια και η Δημόσια Διοίκηση, για πρώτη φορά, εντάσσονται σε μια ενιαία επίσημη πλατφόρμα συνεργασίας.

Συγχρόνως, στο νέο θεσμικό πλαίσιο περιλαμβάνονται πλέον ρητά οι πέντε διεθνώς αναγνωρισμένες ελευθερίες των ζώων. Δηλαδή, η ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, η ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, η ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, η ελευθερία από τον φόβο και την αγωνία, καθώς και η ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.

Αναλυτικά, οι 10 άξονες γύρω από τους οποίους αρθρώνεται το νομοσχέδιο αυτό είναι:

  1. Οι “Πέντε Ελευθερίες των Ζώων”: Περιλαμβάνονται πλέον ρητά στον νόμο οι 5 διεθνώς αναγνωρισμένες ελευθερίες των ζώων.
  2. Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς: Δεσποζόμενα και αδέσποτα, ζώα προς υιοθεσία, φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις, κτηνίατροι, εκτροφείς, καταφύγια και η Δημόσια Διοίκηση, για πρώτη φορά, σε μια ενιαία επίσημη πλατφόρμα συνεργασίας.
  3. Ηλεκτρονικό βιβλιάριο & ψηφιακό ιατρικό ιστορικό του ζώου: Τα ζώα συντροφιάς αποκτούν ψηφιακό φάκελο υγείας μέσω του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς.
  4. Αναπαραγωγή με κανόνες: Ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τον ανώτατο αριθμό γεννών ανά ζώο, την άδεια για αναπαραγωγή, κ.α.
  5. Διεύρυνση της έννοιας της κακοποίησης ζώου: Διευρύνεται ο κατάλογος των πράξεων που περιλαμβάνονται ρητά στη διάταξη περί κακοποίησης, εισάγονται πρόστιμα για τις νέες παραβάσεις και αυστηροποιούνται τα υπάρχοντα πρόστιμα για σημαντικές παραβάσεις.
  6. Πρόγραμμα «Άργος» – πόροι & υποχρεώσεις Δήμων: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων από κάθε Δήμο. Παράλληλα, εξασφαλίζουμε τους αναγκαίους πόρους και τις διαδικασίες για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.
  7. Στήριξη και κίνητρα στους πολίτες – ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς: Θέσπιση κινήτρων από τους Δήμους, ώστε οι πολίτες – ιδιοκτήτες ζώων να φροντίζουν καλύτερα τα κατοικίδιά τους.
  8. Πλαίσιο Εποπτείας: Θεσπίζεται ένα συνεκτικό και αντιπροσωπευτικό πλαίσιο εποπτείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΔΕ, του Συνηγόρου του Πολίτη και των Φιλοζωικών Οργανώσεων.
  9. Βελτίωση της Εκπαίδευσης & Ενημέρωσης για την προστασία των ζώων συντροφιάς: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ενημερωτικές δράσεις σε τοπικές και εκπαιδευτικές κοινότητες.
  10. Εθνική Γραμμή Καταγγελιών: Ανάπτυξη ψηφιακής εφαρμογής και 5ψήφιου αριθμού καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ζώων και κάθε παράβαση του νομικού πλαισίου για την προστασία των ζώων συντροφιάς.

Σχέδιο νόμου Νέο Πλαίσιο για την Ευζωία των Ζώων Συντροφιάς

Η βελτίωση των συνθηκών ζωής των ζώων συντροφιάς και η προστασία των αδέσποτων, με τη συνεργασία κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημόνων και φιλοζωικών οργανώσεων, σε ένα πλαίσιο εναρμονισμένο με τις σύγχρονες συνθήκες και δυνατότητες

Οι “Πέντε Ελευθερίες των Ζώων”

Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς

Ηλεκτρονικό βιβλιάριο & ψηφιακό ιατρικό ιστορικό του ζώου

Αναπαραγωγή με κανόνες

Διεύρυνση της έννοιας της κακοποίησης ζώου

Πρόγραμμα «Άργος» – πόροι & υποχρεώσεις Δήμων

Στήριξη και κίνητρα στους πολίτες – ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς

Πλαίσιο Εποπτείας: Ειδική Επιτροπή Παρακολούθησης & Δείκτες Απόδοσης

Εκπαίδευση & Ενημέρωση

ΕθνικήΓραμμήΚαταγγελιών

Περιλαμβάνονται πλέον ρητά στον νόμο οι 5 διεθνώς αναγνωρισμένες ελευθερίες των ζώων:
Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα
Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα
Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης

Εθνικό Νητρώο Ζώων Συντροφιάς
Ηλεκτρονικό βιβλιάριο
Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων & Οργανώσεων
Μητρώο Καταφυγίων
Μητρώο επαγγελματιών και ερασιτεχνών εκτροφέων Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Μητρώο Εθελοντικής Αιμοδοσίας Ζώων Συντροφιάς

Ηλεκτρονικό Βιβλιάριο
Τα ζώα συντροφιάς αποκτούν ψηφιακό φάκελο υγείας, μέσω του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς.
Το ιατρικό ιστορικό των ζώων θα είναι προσβάσιμο ψηφιακά, για τους ιδιοκτήτες & τους κτηνιάτρους, οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε έκτακτη περίσταση, 24/7.
Περιλαμβάνει στοιχεία υγείας, ταυτότητας και αναπαραγωγής του ζώου, καθώς και του ιδιοκτήτη/εκτροφέα/αναδόχου:
Κωδικός ηλεκτρονικής σήμανσης, κωδικός σήμανσης θηλυκού γονέα, φύλο, χρώμα, φυλή, ημερομηνία στείρωσης, ιατρικές πράξεις, εμβολιασμοί, φαρμακευτική αγωγή, απώλεια/εύρεση, θάνατος, τρόπος απόκτησης, ένδειξη ιδιότητας ως ζώου υπηρεσίας, κυνηγετικού ή ποιμενικού σκύλου, φωτογραφία, αριθμός έγκρισης εκτροφέα, καταγραφή γεννών και απογόνων, ΑΦΜ/στοιχεία ταυτότητας/ στοιχεία επικοινωνίας του ιδιοκτήτη/αναδόχου/εκτροφέα

Αναπαραγωγή με κανόνες
Άδεια σε ιδιοκτήτη δεσποζόμενου για 1 αναπαραγωγή σε όλη τη ζωή του ζώου, με δήλωση υποψήφιων αναδόχων για τα νεογέννητα
Άδεια σε ερασιτέχνες εκτροφείς για αναπαραγωγή με όρια και προϋποθέσεις Ανώτατος αριθμός γεννών ανά ζώο σε όλη του τη ζωή
Κανόνας η υποχρεωτική στείρωση σε κάθε άλλη περίπτωση – Εξαιρέσεις μόνο με ιατρική γνωμάτευση. Το μέτρο θα επανεξεταστεί σε ορίζοντα 5ετίας.
Απαγόρευση πώλησης σκύλων και γατών από pet shop
Απαγόρευση αγγελιών για ζευγάρωμα
Πώληση/διάθεση ζώων συντροφιάς μόνο από εγκεκριμένους επαγγελματίες ή αδειοδοτημένους εκτροφείς και ιδιοκτήτες

Υιοθεσία Ζώων και Traces

Οι δήμοι μπορούν να συνάπτουν συμφωνίες συνεργασίας με καταχωρημένα στο Μητρώο Φιλοζωικά Σωματεία & Οργανώσεις
Στις συμφωνίες μπορεί να ορίζεται ότι τα συνεργαζόμενα Φιλοζωικά Σωματεία & Οργανώσεις δύνανται να εκπροσωπούν τον δήμο για την έκδοση των απαιτούμενων για την υιοθεσία ζώων εγγράφων
Η υιοθεσία αδέσποτων ζώων από Φιλοζωικά Σωματεία & Οργανώσεις του εξωτερικού προβλέπεται ρητά, εφόσον αυτά λειτουργούν νόμιμα και είναι
εγγεγραμμένα στο Μητρώο
Απαγορεύεται η καταβολή αντιτίμου για την πραγματοποίηση υιοθεσιών, εξαιρουμένων των εξόδων μετακίνησης, σίτισης ή ιατρικής φροντίδας των ζώων

Διέυρυνση του ορισμού της κακοποίησης & αυστηροποίηση προστίμων

Διευρύνεται ο κατάλογος των πράξεων που περιλαμβάνονται ρητά στη διάταξη περί κακοποίησης:
Εγκατάλειψη, πυροβολισμός, εκούσιος τραυματισμός, φόλες (δηλητηρίαση)
Εισάγονται διοικητικά πρόστιμα για τις νέες παραβάσεις
Ενδεικτικά: Επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ για αναπαραγωγή ενός ζώου >6 φορές
Αυστηροποιούνται τα υπάρχοντα πρόστιμα για σοβαρές διοικητικές παραβάσεις
Ενδεικτικά: Υπερτριπλασιάζεται το πρόστιμο για δημοσίευση αγγελίας χωρίς αναφορά του αριθμού σήμανσης και της (νέας) άδειας αναπαραγωγής

Μητρώο παραβατών
Θεσπίζεται ηλεκτρονικό μητρώο στην Εισαγγελία Αθηνών, στο οποίο καταγράφονται όσοι έχουν ποινική καταδίκη για κακοποίηση ζώων
Το Μητρώο ενημερώνεται με μέριμνα και των κατά τόπο Εισαγγελέων
Το Μητρώο Παραβατών διαλειτουργεί με το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς
Η εγγραφή παραβάτη στο Μητρώο εμποδίζει την καταχώρισή του ως ιδιοκτήτη ζώου στο ΕΜΖΣ
Σε περίπτωση αθώωσης, η εγγραφή διαγράφεται χωρίς ίχνη

Πρόγραμμα Αργος και Πόροι και Υποχρεώσεις των Δήμων
Υποχρεώσεις
Κάθε δήμος υποχρεούται, μόνος ή σε συνεργασία με άλλους ή μέσω Συνδέσμων ή σε συνεργασία με ιδιώτες, να εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων, που περιλαμβάνει:
Περισυλλογή, με εκπαιδευμένα συνεργεία & κατάλληλο εξοπλισμό
Σήμανση και ηλεκτρονική καταγραφή
Στείρωση και περίθαλψη, με τη διασφάλιση των απαραίτητων κτηνιατρικών υπηρεσιών
Φιλοξενία, με την ίδρυση και λειτουργία καταφύγιων, με νέους κανόνες διαφάνειας και προσβασιμότητας από όλους
Υιοθεσία, μέσω της Πανελλήνιας Πλατφόρμας, σε συνεργασία με τις Φιλοζωικές Αποτέφρωση, μέσω της λειτουργίας αποτεφρωτηρίων

Πόροι & Διαδικασίες εφαρμογής
Εξασφαλίζουμε τους αναγκαίους πόρους και τις διαδικασίες για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων από τους Δήμους
Ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Άργος» με πόρους και από τα προγράμματα του ν.4509/2017
Δυνατότητα προγραμματικών συμβάσεων με Αναπτυξιακούς Οργανισμούς & Συμβάσεις μέσω του ν.4412/2016, καθώς και του ν.2527/1997 για μίσθωση έργου

Πού βρισκόμαστε
• Ήδη έχουν εξασφαλισθεί 43 εκ. ευρώ μέσω του Φιλόδημου για την «Κατασκευή, Επισκευή, Συντήρηση & Εξοπλισμό Εγκαταστάσεων Καταφυγίων Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς»
• Μέχρι σήμερα, ο προϋπολογισμός των ενταγμένων προτάσεων αγγίζει το 70% του π/υ της πρόσκλησης
Επόμενες άμεσες δράσεις
• Πρόσκληση για την προμήθεια εξοπλισμού και οχημάτων, κατάλληλων για την υλοποίηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων (800 οχήματα εξυπηρέτησης του προγράμματος σε όλη την Ελλάδα)
• Χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση ενός εκατομμυρίου στειρώσεων αδέσποτων ζώων

Κίνητρα στους πολίτες
Προβλέπουμε τη θέσπιση κινήτρων από τους Δήμους, ώστε οι πολίτες – ιδιοκτήτες ζώων να φροντίζουν καλύτερα τα κατοικίδιά τους.
Voucher για σήμανση, καταγραφή και στείρωση
Μείωση δημοτικών τελών έως και 10% για επιμελείς ιδιοκτήτες
Αντίστοιχα κίνητρα μπορούν να ενθαρρύνουν την διάδοση του θεσμού της υιοθεσίας

Θέσπιση Πλαισίου Εποπτείας
Θεσπίζεται , για πρώτη φορά, ένα συνεκτικό και αντιπροσωπευτικό πλαίσιο εποπτείας, ώστε η εφαρμογή του νέου νόμου για την προστασία των ζώων συντροφιάς να μη μείνει γράμμα κενό.
Ειδική Επιτροπή Παρακολούθησης με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΔΕ, του Συνηγόρου του Πολίτη και των Φιλοζωικών Οργανώσεων
Ορισμός Βασικών Δεικτών Απόδοσης (KPIs) από τη Δ/ση Οργάνωσης και Λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΥΠΕΣ και δημοσίευση ετήσιας έκθεσης από κάθε Δήμο
Παρακράτηση ΚΑΠ έως και 6 μήνες, σε ετήσια βάση, με απόφαση ΥΠΕΣ, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής

Εκπαίδευση και Ενημέρωση
Βελτιώνεται η  εκπαίδευση και ενημέρωση όσων συμμετέχουν στην προσπάθεια για την προστασία των ζώων συντροφιάς
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από ΕΚΔΔΑ για τους δημοτικούς υπαλλήλους που περισυλλέγουν αδέσποτα ζώα
Εκπαίδευση Αξιωματικών και Λιμενοφυλάκων για θέματα κακοποίησης ζώων
Συνεργασία ΥΠΕΣ, ΥπΑΑΤ και ΥπΠαιδείας για τη διοργάνωση ενημερωτικών δράσεων σε τοπικές και εκπαιδευτικές κοινότητες

Εθνική Γραμμή Καταγγελιών
Αναπτύσσεται  ψηφιακή εφαρμογή, καθώς και 5ψήφιο αριθμό καταγγελιών για τη διευκόλυνση αναφοράς περιστατικών κακοποίησης ζώων, καθώς και κάθε παράβασης του νομικού
πλαισίου για την προστασία των ζώων συντροφιάς.

ΠΗΓΗ MyOta.gr