e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η Δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου" με αφορμή το άνοιγμα  των σχολείων,ρίχνει ευθύνες στον Δήμαρχο ,γιατί δεν διεκδίκησε από την κυβέρνηση και δεν πήρε κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία τους

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας προχώρησαν στο άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο εδώ και 10 μήνες για την ασφαλή λειτουργία τους. Για μια ακόμα φορά, εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν έστω και ένα από τα αιτήματα, που από την πρώτη στιγμή τα σωματεία των εκπαιδευτικών, τα Μαθητικά Συμβούλια και οι φορείς των γονιών διατύπωσαν και διεκδίκησαν δυναμικά μέσα από πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Αποτελεί τεράστια πρόκληση απέναντι στα παιδιά και τους γονείς τους ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι το ασφαλές άνοιγμα των δημοτικών και νηπιαγωγείων, μπορεί να εξασφαλιστεί με το διαφορετικό πρόγραμμα εισόδου – εξόδου και τα ανοιχτά παράθυρα, τη στιγμή που δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο, όπως είναι η μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά τάξη, οι προσλήψεις εκπαιδευτικών, τα δωρεάν τεστ για όλους.

Αποτελεί επίσης πρόκληση η τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής, που αναδεικνύει περίπου ως κατόρθωμα ότι έκλεισε τα σχολεία την άνοιξη πριν την κυβέρνηση, όπως και μια σειρά άλλους χώρους και υπηρεσίες, απαραίτητες για τον κόσμο (Άλσος Βεϊκου στο πρώτο κύμα της πανδημίας, γήπεδο ποδοσφαίρου τώρα στο δεύτερο κύμα, δημοτική συγκοινωνία από τον Μάρτιο κ.α.).

Γιατί την ίδια στιγμή, δεν διεκδίκησε από την κυβέρνηση και δεν πήρε κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, αντίθετα στάθηκε απέναντι στις μαθητικές κινητοποιήσεις του φθινοπώρου που διεκδικούσαν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δεν πήρε κανένα μέτρο για την ασφαλή και με συγκεκριμένους όρους λειτουργία του στίβου του γηπέδου ποδοσφαίρου, ούτε για την λειτουργία της τόσο απαραίτητης για ένα μέρος συμπολιτών μας δημοτικής συγκοινωνίας.

Κοινώς αποδέχεται και στηρίζει την κυβερνητική πολιτική, με την οποία μοιράζονται εκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοεπιχειρηματίες και την ίδια στιγμή υποχρηματοδοτούνται η Παιδεία και η Υγεία. Και η μόνη απάντηση του κ. Δημάρχου, είναι πως ό,τι δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια (εξαιτίας της μη εξασφάλισης των απαραίτητων μέτρων από κυβέρνηση, περιφερειακή και δημοτική αρχή), να παραμείνει κλειστό μέχρι το τέλος της πανδημίας. Όσον αφορά τα λεγόμενα του κ. Δημάρχου, ότι έχουν πραγματοποιηθεί τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα, οι καταγγελίες που είχαμε δεχθεί το φθινόπωρο (πριν υπάρξει μάλιστα η διατίμησή τους), για πληρωμή τεστ covid από γονείς και εκπαιδευτικούς μετά από κρούσματα σε σχολεία, τον διαψεύδουν. Φυσικά, βάσει των λεγόμενών του, αναμένουμε να γίνουν δωρεάν έλεγχοι στο 2ο Δημοτικό Σχολείο στο οποίο εντοπίστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μαθητή και έκλεισε ήδη 1 τμήμα.

Εδώ και τώρα χρειάζεται διεκδίκηση για ανοικτά σχολεία, με ουσιαστικά μέτρα που θα εξασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Εδώ και τώρα χρειάζεται διεκδίκηση για

- Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.

- Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.

- Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

- Συχνές απολυμάνσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος Ιμπριάλος

 

Με ανακοίνωσή της H δημοτική παράταξη " “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ”, κατηγορεί τον Δήμαρχο για αδιαφορία στην αντιμετώπιση της πανδημίας και για την μη διενέργεια rapid tests στο Γαλάτσι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αρνητής των ΤΕΣΤ ο Δήμαρχος Γαλατσίου;

Ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα ότι ο αριθμός κρουσμάτων βρίσκεται στο “κόκκινο” στο Γαλάτσι, καθώς ο Δήμαρχος δεν μας ενημέρωσε ποτέ. Τη στιγμή που σε άλλους Δήμους της Αττικής, γίνονται δωρεάν τεστ στους Δημότες, ένας γαλατσιώτης πρέπει να πάει σε γειτονικό δήμο χωρίς πάντα να γίνεται δεκτός. 

Ο Δήμος Γαλατσίου πήρε για τον covid 400.000€ και δεν τα αξιοποιεί. Παρά τις προσωπικές σχέσεις του Δημάρχου με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κλιμάκια για rapid test δεν έρχονται στην πόλη μας. 

Τα σχολεία ανοίγουν την Δευτέρα και οι Δήμοι κάνουν drive through rapid test σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό ενώ απολυμαίνουν τους σχολικούς χώρους. Στο Γαλάτσι τίποτα.

Στο Δημαρχείο υπάρχουν πολλαπλά κρούσματα και ο ίδιος επιμένει να υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο Δήμαρχος Γαλατσίου είναι απών και δρα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Καλούμε ως αντιπολίτευση την Πολιτική Προστασία, τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια, να επέμβουν και να καλύψουν όσο το δυνατόν ταχύτερα την αδιαφορία του Δημάρχου. Είναι θέμα Δημόσιας Υγείας! 

 

Για την παράταξη “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!”

Κώστας Ζώμπος

Ασπασία Παναγιωτακοπούλου 

Σοφία Λεπίδα-Ντάγλα 

Γεωργία Κιτσίνη 

Χριστίνα Μπούρα 

Πέτρος Μαγκανάρης

 

Μετά την συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ ΟΤΑ ,την Δημοτική κίνηση "Γαλάτσι ο τόπος μου" και η Δημ. παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου" καταγγέλει την Δημοτική Αρχή για ελλειπή ενημέρωση ,σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στο Δημαρχείο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από εργαζόμενους του Δήμου Γαλατσίου, βρέθηκαν αρκετά θετικά κρούσματα COVID-19 σε εργαζόμενους στο δημαρχείο με αποτέλεσμα να μείνει κλειστό το κτίριο τη Δευτέρα 4/1/2021. 

Προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι δεν υπήρξε ολοκληρωμένη επίσημη ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή (τόσο στις Υπηρεσίες όσο και στους δημοτικούς συμβούλους) αφενός για το γεγονός αυτό καθαυτό αφετέρου αναλυτικά για τα μέτρα που θα παρθούν για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης,  πέρα από μια ανακοίνωση λίγων γραμμών στην οποία αναφέρεται στο κλείσιμο του δημαρχείου για 1 ημέρα, λόγω «θετικού κρούσματος».

Στην ίδια ανακοίνωση, ως μέτρα αντιμετώπισης, πέρα από την αυτονόητη απολύμανση, αναφέρεται απλά η ιχνηλάτηση των επαφών, αντί για την διενέργεια τεστ covid σε όλο το προσωπικό που σχετίζεται με το δημαρχείο.

Η δημοτική αρχή θα φέρει μεγάλη ευθύνη, αν δεν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην υπάρξει ή να μην διογκωθεί μια πιθανή εστία μετάδοσης.

Εξάλλου, την χρονιά που πέρασε, ο λαός μας ήρθε αντιμέτωπος με τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία ανέδειξε με τον πλέον πεντακάθαρο τρόπο τη γύμνια του δημόσιου συστήματος Υγείας, με ευθύνη τόσο της τωρινής κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και των παλαιότερων (Σύριζα, Πασοκ, ΝΔ). Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περικοπή 96 εκατομμυρίων ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2021, από την ήδη υποχρηματοδοτούμενη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Με αφορμή λοιπόν τα νέα κρούσματα στους εργαζόμενους τους Δήμου μας, τους ευχόμαστε πρώτα απ’ όλα περαστικά και καλή δύναμη και την ίδια στιγμή επαναφέρουμε μια σειρά ζητήματα που έχουμε θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο όλη την περασμένη χρονιά : 

 Μαζικά κι επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους. Εν προκειμένω να γίνουν άμεσα λόγω των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

 Σε περίπτωση νέων κρουσμάτων να γίνεται μοριακό τεστ σε όλους τους εργαζόμενους που ήρθαν σε επαφή ή/και εργάζονται στους ίδιους χώρους.

 Συχνές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς.

 Χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας στο σύνολό τους, συμπεριλαμβανομένων και των εξειδικευμένων μέσων προστασίας για covid-19.

 Παρουσία γιατρού εργασίας σε μόνιμη βάση στους εργασιακούς χώρους.

 Άδεια ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή μπαίνουν σε καραντίνα ή εργάζονται σε υπηρεσίες που κλείσανε και σε γονείς που έχουν παιδιά σε σχολείο.

 Στελέχωση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών που θα επιτηρούν την εφαρμογή, από τους δήμους, των μέτρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

 

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος Ιμπριάλος