e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 

Η διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου, στις 31/05/2005 με επικεφαλής τον δήμαρχο Γαλατσίου κ. Τούντα και με εντελώς οριακή πλειοψηφία, αποχαρακτήρισε με τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, μεγάλο τμήμα του Ο.Τ. 134/τ.98 Βεΐκου – Ηνιόχου - Κουντουριώτου από χώρο κοινόχρηστου πρασίνου σε χώρο πολλαπλών χρήσεων.

Ήρθε αργότερα η σειρά της διοίκησης του επόμενου δημάρχου του εκλιπόντος Κυριάκου Τσίρου ο οποίος, ενώ ως αντιπολίτευση είχε καταψηφίσει την συγκεκριμένη τροποποίηση και τσιμεντοποίηση, όταν ήρθε στην διοίκηση έκανε χαρτοπόλεμο τις παλιότερες θέσεις του και έτσι στις 19/07/2007 μαζί με τους συμβούλους του πρώην δημάρχου, επίσης εκλιπόντος, Βασίλη Παπαδιονυσίου και του επίσης πρώην δημάρχου κ. Τούντα συνέχισαν ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΠΛΈΟΝ την πολιτική της φυσικής εξόντωσης των, λιγοστών έτσι κι αλλιώς, ελεύθερων χώρων του Δήμου μας.

Η σημερινή διοίκηση του κ. Μαρκόπουλου με δημόσιες δηλώσεις του ιδίου ξανανοίγει το θέμα της κατασκευής στον συγκεκριμένο χώρο υπόγειου χώρου στάθμευσης, σε ένα πάρκο που και η σημερινή διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου το έχει αφήσει στην κυριολεξία στην τύχη του...

Πλήρης εγκατάλειψη και απαξίωση και αυτό όχι τυχαία , αλλά για να μπορέσουν να περάσουν τα σχέδιά τους για επιχειρηματική αξιοποίηση εν τέλει και του συγκεκριμένου χώρου με τις δυνατόν μικρότερες και λιγότερες αντιδράσεις.

Με όλη αυτήν την επιχειρηματολογία τον προβληματισμό και τις θέσεις μας σε ΚΑΜΊΑ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε το σοβαρό πρόβλημα της στάθμευσης το οποίο δημιουργήθηκε και διογκώθηκε τις προηγούμενες 10ετιες εξ αιτίας τόσο της πολιτικής όλων ανεξαιρέτως των προηγούμενων κυβερνήσεων του αστικού κράτους όσο και εξ αιτίας της πολιτικής των ομίλων της αυτοκινητοβιομηχανίας 

Και όλα αυτά σε μια πόλη που εξελίχτηκε χωρίς καμία πρόβλεψη για το πρόβλημα αυτό που μάς ταλαιπωρεί όλους και όλες μας... Πολιτική πυκνής οικιστικής δόμησης χωρίς μελέτες και προβλέψεις για να πλουτίσουν επίσης οι όμιλοι της παραγωγής και εμπορίας των δομικών υλικών, του κατασκευαστικού και βιομηχανικού κεφαλαίου.

Όμως μόνο λύση δεν είναι η καταστροφή ενός από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου μέσα στο αστικό περιβάλλον, ίσως το μοναδικό με δέντρα υψηλής βλάστησης. Για το πρόβλημα της στάθμευσης υπάρχουν σύγχρονες τεχνικά λύσεις υπέργειας στάθμευσης που μπορούν να αναπτυχθούν σε άλλους χώρους, χωρίς δέντρα, και επιφυλασσόμαστε να τις παρουσιάσουμε αναλυτικά. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι τις αγνοεί η διοίκηση.

Στην επιχειρηματολογία και της σημερινής διοίκησης του δήμου μας ότι θα γίνει αποκατάσταση της υψηλής βλάστησης, απαντάμε ότι ξέρουμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια, έστω και με τις καλύτερες προθέσεις, θα έχει σαν αποτέλεσμα στην καλύτερη περίπτωση μια υποβαθμισμένη περιβαλλοντική αποκατάσταση. Σε κάθε άλλη περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι η μετατροπή του πάρκου σε μια μεγάλη ζαρντινιέρα ...

Όμως είναι εξίσου σίγουρο ότι η τυχόν υλοποίηση των σχεδίων και της σημερινής διοίκησης θα είναι η μόνιμη αρνητική εξέλιξη στο μικροκλίμα της περιοχής, η αύξηση τόσο της κυκλοφοριακής συμφόρησης όσο φυσικά και της ηχορύπανσης, ειδικά τις ώρες αιχμής, ακόμα και στους γύρω δρόμους.

Και όλα αυτά ενώ μετά από πολύ λίγες 100δες μέτρα υπάρχει ανοικτός χώρος στάθμευσης και μάλιστα δωρεάν. Ως Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε σίγουροι ότι μετά από κάποιο διάστημα οι δωρεάν ή με φθηνό αντίτιμο θέσεις στάθμευσης για τους περίοικους θα μετατραπούν σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

• Την ανάκληση των αποφάσεων των διοικήσεων των κ.κ. Τούντα και Τσίρου και την επαναφορά του οικοδομικού τετραγώνου στην πρότερη κατάσταση, δηλαδή ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ.

• Τον καθαρισμό, τον φωτισμό, το πότισμα και την περιποίηση του χώρου.

• Να μην αναπτυχθεί καμία εμπορική/επιχειρηματική δραστηριότητα.

• Να μην επιβληθεί καμία επιβάρυνση στους παρόδιους ιδιοκτήτες.

• Να εξασφαλισθεί από διοίκηση και αστικό κράτος ότι τυχόν χρέη που βαρύνουν τους συνδημότες μας θα καλυφθούν με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο χωρίς να βαρύνουν τους ίδιους.

• Να καταργηθεί ο άδικος αυτός νόμος (άρθρο 6 παρ. 1 έως 5 ν.5269/1931 με τις μετέπειτα τροποποιήσεις που ισχύει τώρα σαν Άρθρο 290 Π.Δ. 27-7- 1999/1999) που τον άφησαν άθικτο ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΈΧΡΙ ΤΏΡΑ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙΣ από την 10ετια του 1930...!!!

Αρκετά έχει πληρώσει ο λαός μας !

Δεν θα πληρώνει και θα ξαναπληρώνει για δένδρα και καθαρότερο αέρα.. !

 

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Άννα Αναστασοπούλου

Μάνθος Ιμπριάλος

Στέφανος Δημητριάδης

Κώστας Αγγελής  

 

 

Στόχος "γνωστών- αγνώστων φασιστοειδών " έγινε τη νύχτα της Παρασκευής το εκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  στο Παλιό Τέρμα Γαλατσίου.

Ανακοίνωση της Ανταρσύα, μιλάει για φασιστοειδή κατέστρεψαν τα μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο το περίπτερο της #ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Γαλάτσι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση,

" η στοχοποίηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι τυχαία. Ο αντικαπιταλιστικός, αντιρατσιστικός, αντιφασιστικός, αντιΕΕ λόγος της και η μαχητική παρουσία της στους αγώνες και τα κινήματα ενοχλεί το σύστημα και τα τσιράκια του που μονο στο σκοτάδι ξέρουν να δρουν. Πριν από μερικές εβδομάδες είχαν γράψει φασιστικά σύμβολα πάνω σε πανό αλληλεγγύης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την Παλαιστίνη στο παλιό τέρμα.

Δεν θα τους περάσει!

Το περίπτερο θα μπει ξανα στη θέση του άμεσα. Η καλύτερη απάντηση είναι η μαζική παρουσία αγωνιστών και φίλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Γαλάτσι την Τρίτη 28 Μάη στις 7μμ έξω από την ΕΤΕ (Βεϊκου και Φυγαλείας)"

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Στόχος φασιστικής επίθεσης έγινε τα ξημερώματα Σαββάτου 25/5/2024 το εκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Γαλάτσι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα άτομο με αυτοκίνητο έλεγξε» την πρώτη φορά την περιοχή, επανήλθε, εξήλθε από το όχημά του και με μένος έσπασε την κατασκευή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο πεζοδρόμιο μπροστά από την Εθνική Τράπεζα, δίπλα από εκλογικά περίπτερα άλλων αριστερών κομμάτων, και ακολούθως έφυγε σαν να μην έτρεχε τίποτα!

Η στοχοποίηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι τυχαία. Ο αντικαπιταλιστικός, αντιρατσιστικός, αντιφασιστικός, αντιπολεμικός λόγος της, η σαφής και ριζική αντίθεσή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου, της φτώχειας και του πολέμου, αλλά και η μαχητική παρουσία των αγωνιστών/τριών της σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες και τα κινήματα των εργαζόμενων και της νεολαίας, ενοχλεί το σύστημα και τα ακροδεξιά δεκανίκια του που μόνο στο σκοτάδι ξέρουν να δρουν.

Να σημειωθεί ότι και πριν από μερικές εβδομάδες «άγνωστοι» είχαν γράψει φασιστικά σύμβολα πάνω σε πανό αλληλεγγύης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την Παλαιστίνη και πάλι στο πιο κεντρικό σημείο του Γαλατσίου στο Παλιό Τέρμα.

Η νέα φασιστική πρόκληση έγινε λίγες μόλις μέρες πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου και λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Τμήμα Γαλατσίου, κάτω από τη μύτη της ΕΛΑΣ. Ωστόσο υπάρχουν μάρτυρες του περιστατικού, υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες της τράπεζας, το θέμα είναι εάν υπάρχει βούληση της ΕΛΑΣ να ασχοληθεί με φασίστες τραμπούκους…

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνουμε ότι δεν θα τους περάσει!

Το περίπτερο τοποθετήθηκε και πάλι στη θέση του άμεσα. Η φωνή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Γαλάτσι και σε όλη την Ελλάδα δυναμώνει και οι αγωνιστές/στριές  της δεν πτοούνται από τέτοιες θρασύδειλες πράξεις.

 

 

Καλούμε τον λαό του Γαλατσίου 

 

-         να στηρίξει και να διαδώσει στους αγώνες και την κάλπη το αντικαπιταλιστικό-αντιΕΕ μήνυμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

-         να δώσει μαζικά το «παρών» στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  την Τρίτη 28 Μάη στις 7μμ έξω από την ΕΤΕ (Βεϊκου και Φιγαλείας)

 


 

 

 

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Γαλατσίου διοργανώνει τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 8 το βράδυ τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στο Γαλάτσι (διασταύρωση Πρωτοπαπαδάκη και Βεϊκου).

 

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και θα χαιρετήσουν η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κα Ράνια Σβίγγου και υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Κόμματος.