e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ,επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο, στην αίθουσα του  Πνευματικού Κέντρου του οποίου,ψηφίζουν τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας στις εσωκομματικές εκλογές, για την ανάδειξη Προέδρων και μελών των Δ.Ε.Ε.Π(Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας)  και των ΔΗΜ.Τ.Ο(Δημοτική Τοπική Οργάνωση)

 

Σήμερα είναι μία μέρα γιορτής για τη Νέα Δημοκρατία. Διεξάγονται οι εσωκομματικές μας εκλογές. Ψηφίζουμε για τους συνέδρους του Τακτικού μας Συνεδρίου, το οποίο θα λάβει χώρα στις αρχές Δεκεμβρίου αυτού του έτους» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του ,ενώ έδωσε συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που συνέβαλαν στην διοργάνωση αυτής της  διαδικασίας.

 

 

 

 

 

 

Η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου",σχολιάζει την διαδικτυακή παρουσίαση των εργασιών του Μετρό και μιλά για προσπάθεια μείωση του κόστους,με συνέπειες στην καθημερινότητα των πολιτών 

Σχόλιο για τις εργασίες του ΜΕΤΡΟ

 

Αν κάτι επιβεβαιώθηκε και από την εκδήλωση παρουσίασης από την Αττικό Μετρό, τη Δευτέρα 18/10, της πορείας υλοποίησης του μεγαλύτερου δημόσιου έργου που θα πραγματοποιηθεί σε χώρα της ΕΕ, την δεκαετία 2021 – 2030, είναι ότι κυρίαρχο ρόλο στην πορεία υλοποίησής του θα παίξει η προσπάθεια να μειωθεί το κόστος, προς όφελος προφανώς των κερδών των ανάδοχων κατασκευαστικών ομίλων, σε βάρος των εργαζομένων στο έργο, της καθημερινότητας των κατοίκων του Δήμου μας αλλά και των ελεύθερων επαγγελματιών, κάποιοι από τους οποίους θα έχουν επιπτώσεις στον τζίρο τους.

Πιο συγκεκριμένα, η κατεύθυνση αυτή, θα έχει άμεσες συνέπειες :

1.   Στις κυκλοφοριακές επιπτώσεις, σε έναν ήδη επιβαρυμένο δήμο, όπως είναι ο δήμος Γαλατσίου, στην έκταση του θα κατασκευαστεί η αφετηρία της γραμμής 4. Χαρακτηριστική είναι η ομολογία, ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες μελέτες, δεν υπάρχει προεκτίμηση του κόστους αυτών, ενώ αποφεύγουν να δεσμευτούν για την έκταση που θα εξετάσει η κυκλοφοριακή μελέτη, υπονοώντας ότι θα υπάρξουν μόνο κάποιες μικρές παρεμβάσεις και όχι η απαραίτητη συνολική μελέτη για όλη την περιοχή.

2.   Στα μεροκάματα των εργαζόμενων των έργων. Ήδη οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ανακοινώθηκε μείωση από την ανάδοχο εταιρεία για τα πρόδρομα έργα.

3.   Στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους των εργοταξίων, ζήτημα ζωής και θανάτου, τόσο για τους εργαζόμενους στο έργο, όσο και για τους κατοίκους της περιοχής μας. Πόσο μάλλον που 2 βασικοί εργοταξιακοί χώροι θα «στηθούν» σε πολυσύχναστα μέρη της πόλης μας.

Κατά τα άλλα, επιβεβαιώθηκε ξανά, ότι οι δημοτικές αρχές της εμπορευματοποίησης και της ανταποδοτικότητας, όχι μόνο δεν έχουν την κατεύθυνση διεκδίκησης λύσεων προς όφελος της ποιότητας ζωής του λαού της περιοχής, κατά τη διάρκεια του έργου, αντιθέτως δηλώνουν ότι περίμεναν την έναρξη ουσιαστικά των πρόδρομων εργασιών για να ενημερωθούν για τα προβλήματα που θα βρούμε μπροστά μας κατά τη 10ετή (σχεδόν)διάρκεια του έργου..

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος Ιμπριάλος

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το πρωί της Πέμπτης 14-10-2021 ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μάνθος Ιμπριάλος με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Μαρκόπουλο για τη σημερινή κακοκαιρία «Μπάλλος» η οποία αναμένεται να ενταθεί όχι μόνο τις επόμενες ώρες αλλά και τα επόμενα 24ωρα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επεσήμανε την ανάγκη, ειδικά για τα επόμενα 24ωρα που η συγκεκριμένη κακοκαιρία θα «χτυπήσει» πιο έντονα, να παραμείνουν καθαρά τα φρεάτια ομβρίων αφού υπάρχει κίνδυνος από την πρωινή σημερινή βροχή να έφραξαν από φερτά υλικά ή σκουπίδια.

Ήδη στην διασταύρωση οδών Κορίνης και Παπαφλέσσα δημιουργήθηκε το πρώτο σοβαρό πρόβλημα με την καθίζηση του οδοστρώματος σε σκάμμα της ΕΥΔΑΠ.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κος Μαρκόπουλος διαβεβαίωσε ότι έχουν παρθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Τέλος για άλλη μια φορά και με την ευκαιρία της ανακοίνωσης αυτής η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει την ανάγκη χρηματοδότησης αντιπλημμυρικών, αντιπυρικών και αντιδιαβρωτικών μελετών και έργων, τα οποία έχουν οδηγηθεί «σαν σφαχτάρια στο σφαγείο» των πολιτικών της ΕΕ και των τελευταίων πολλών ελληνικών Κυβερνήσεων.