e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι



Η δημοτική κίνηση "Γαλάτσι από κοινού" με επικεφαλής την Αγγέλικα Σαπουνά ,δηλώνει ότι θα είναι παρούσα στις επόμενες Δημοτικές εκλογές και επιδιώκοντας  την ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων,απευθύνει  ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες του Γαλατσίου, παρατάξεις, φορείς, συλλογικότητες.....

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα τρία χρόνια της θητείας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε διαπιστώσει κατ’ επανάληψη, ότι η διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων από τη διοίκηση Μαρκόπουλου απέχει πολύ από τα προσδοκώμενα, ακόμη και των ίδιων των ψηφοφόρων του.

 

Στο όνομα των μακροχρόνιων αγώνων και των ονείρων των κατοίκων της πόλης μας, ο δήμος δεσμεύτηκε σε εξαιρετικά ζημιογόνες επιλογές, όπως:

·     «αποικιοκρατική» σύμβαση για το Παλαί

·     συμβάσεις με αμφιλεγόμενους επιχειρηματίες

·    δέσμευση εσόδων του δήμου με μακροχρόνιο δανεισμό για έργα αμφισβητούμενης ωρίμανσης

·    καμία πρόνοια αντιμετώπισης των μακροχρόνιων προβλημάτων λόγω των έργων της Αττικό Μετρό

·    ανεπαρκής δημοτική κοινωνική πολιτική ενώ η φτωχοποίηση καλπάζει

·    Øπροσχηματική, εντέλει ρυπογόνος και δαπανηρή, διαχείριση απορριμμάτων

 

Για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους:

Στο Γαλάτσι, η ευρεία στήριξη του 61,5% των ψηφοφόρων που πήρε στις εκλογές του 2019 η συμπαράταξη του ήδη τότε εν ενεργεία δημάρχου και στελέχους της ΝΔ Γιώργου Μαρκόπουλου, με αυτοδιοικητικούς παράγοντες προερχόμενους από τον νεοφιλελεύθερο χώρο καθώς και από παλαιότερα σχήματα που είχαν στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ, κατέληξε στην «ενός ανδρός αρχή» και στην αγαστή συνεργασία του δημάρχου και των στελεχών του με κορυφαίους υπουργούς, που υπηρετούν πιστά τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως η Νίκη Κεραμέως, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Εμείς, οι γυναίκες και οι άνδρες της παράταξης Γαλάτσι Από Κοινού, μπορεί να βρεθήκαμε στα δημοτικά έδρανα το 2019, όμως στην πόλη και στα κοινά υπάρχουμε και δρούμε εδώ και πολλά χρόνια.

·         Είμαστε άνθρωποι της δημοκρατικής, ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, της οικολογίας, της αυτοδιοίκησης και των κινημάτων πόλης

·         Συμμετείχαμε ενεργά σε όλους τους αγώνες για τα μεγάλα επίδικα της πόλης μας

·         Διατυπώσαμε, πότε πρωτοβουλιακά και πότε σε συνεργασία με άλλους φορείς και συλλογικότητες, πάντοτε όμως δημόσια και με σαφήνεια, θέσεις και προτάσεις για όλα τα σημαντικά θέματα

 

 

 

Δεχόμαστε ερωτήσεις από πολλές πλευρές, κατ’ ιδίαν και δημόσια, τι σκοπεύουμε να κάνουμε στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Απαντάμε ευθέως:

Ø Θα είμαστε παρόντες και παρούσες, με την παράταξή μας να αγωνίζεται για την αυτοδιοικητική αλλαγή που χρειάζεται η πόλη μας, χωρίς να πιστεύουμε ότι είμαστε περίκλειστο σχήμα «εκλεκτών» ούτε «οι μόνοι συνεπείς»

Ø Θεωρούμε ότι η αλλαγή του μοντέλου και των πολιτικών κατευθύνσεων διοίκησης του δήμου είναι επείγουσα ανάγκη για την πόλη μας

Ø Επιδιώκουμε την ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων

Ø Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες του Γαλατσίου, παρατάξεις, φορείς, συλλογικότητες, πρόσωπα που συμμερίζονται την κριτική μας, την αγωνία μας και την αναγκαιότητα δημοκρατικής αλλαγής και στο δήμο μας.

Ανοίγουμε διάλογο για τη συνδιαμόρφωση ενός αυτοδιοικητικού προγράμματος για το Γαλάτσι:

·         με χρηστή, δημοκρατική και συνετή διαχείριση

·         προτεραιότητα στις ανάγκες της πόλης και των κατοίκων και όχι των επιχειρηματικών συμφερόντων

·         αλληλεγγύη και όχι ελεημοσύνη στους ευάλωτους συμπολίτες μας

·         σεβασμό και προστασία των δημόσιων αγαθών και του περιβάλλοντος

·         αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών που μπορεί να εισάγεται μέσω της Αναπτυξιακής ΑΕ στο Δήμο μας

 

Με κριτήρια συνεργασίας:

·         προγραμματική σύγκλιση

·         δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες συζήτησης και συναπόφασης στη βάση αρχών και αξιών

·         ειλικρινή δέσμευση σε ένα μακρόπνοο σχέδιο βελτίωσης της ζωής στην πόλη μας

 

 

 

 

Για τη δημοτική παράταξη Γαλάτσι Από Κοινού


Αγγέλικα Σαπουνά, επικεφαλής της παράταξης, δημοτική σύμβουλος

Νίκος Χωριανόπουλος, δημοτικός σύμβουλος

Με μεγάλο ενδιαφέρον και πλούσια συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Γαλάτσι η εκδήλωση με θέμα  " Κάτω τα χέρια από το δασόκτημα Ομορφοκκλησιάς / Βεΐκου " , των Κομματικών Οργανωσεων Γαλατσίου του ΚΚΕ.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκης Συσπείρωσης της περιφέρειας Αττικής και ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης , στέλεχος του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκης Συσπείρωσης στον Δήμο Γαλατσίου.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση και προβληματισμός για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και τους χώρους πρασίνου και αναψυχής για το λαό.

O Γρ. Χαραλαμπίδης τόνισε πως, ως Κομματικές Οργανώσεις Γαλατσίου , κρίνουμε πολύ σημαντικό να αναδείξουμε πλευρές που θεωρούμε σημαντικές, αλλά και πολιτικές ευθύνες που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του δασοκτήματος Βεΐκου, όπως επίσης και τη θέση μας, που δε θα μπορούσε να είναι άλλη, από τη διεκδίκηση για κατοχύρωση του Δημόσιου, δασικού-αναδασωτέου χαρακτήρα της περιοχής. 

 Η πρόσφατη εξέλιξη με την αναγνώριση τμήματος αυτής της περιοχής ως ιδιόκτητο και μάλιστα αναιρώντας το δασικό-αναδασωτέο χαρακτήρα της, δε μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κάτι μεμονωμένο, αντίθετα είναι ανάγκη να το συσχετίσουμε με μια σειρά νόμους που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια για τις δασικές περιοχές, για τις προστατευόμενες περιοχές, συνολικά για τους ελεύθερους χώρους πρασίνου, που αντί να σχεδιάζεται η προστασία τους, γίνονται βορά για τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τόνισε ακόμα πως οι αποφάσεις αυτές είναι ενδεικτικές για τους σχεδιασμούς του αστικού κράτους για τέτοιου είδους περιοχές, και επισήμανε πως μόνο τα τελευταία 8 χρόνια ψηφιστηκαν 6 αντιδασικοι νόμοι από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ! Ανέδειξε επιπλέον την εγκληματική αδιαφορία των προηγούμενων αλλά και της σημερινής διοίκησης του δημου Γαλατσίου αναφέροντας συγκεκριμένα ,πως η  διοίκηση και ο κος Μαρκόπουλος προσπάθησαν να καθησυχάσουν, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι κινδυνολογούμε σε ότι αφορά τη δημόσια δασική αναδασωτέα περιοχή του δασοκτήματος 

Ο επικεφαλής της Λαϊκης Συσπείρωσης της περιφέρειας Αττικής , Γ. Πρωτούλης συνέχισε , τονιζοντας πως η επίθεση του κεφαλαίου και του αστικού κράτους στους ελεύθερους , δημόσιους χώρους εξελίσεται εδώ και χρόνια σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, με σκοπό την αξιοποιηση τους για την ενίσχυσης της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών.

 Βασικό παράδειγμα αποτελεί η αξιοποίηση του Ελληνικού , δημιουργώντας μια "πανάκριβη πολιτεία" για τους λίγους ,αλλά στο στόχαστρο έχουν μπει και άλλοι ελεύθεροι χώροι σε διάφορους δήμους της Αττικής , όπως το Ποικίλο όρος στην Πετρούπολη , ο Φαληρικος όρμος κ.α. . 

 Επισήμανε για άλλη μια φορά τη σημασία των ελεύθερων χώρων, των χώρων πρασίνου για το λαό της Αττικής αλλά και συνολικότερα, καταλήγοντας στο ότι η μόνη λύση είναι η αγωνιστική απάντηση, η συμπόρευση με το ΚΚΕ, ώστε να υψώνουμε εμπόδια στα σχέδια των μεγαλοεπενδυτων και αυτών που τους υπηρετούν, η διεκδίκηση στο ύψος των αναγκών μας!

 

 

 



Μπαίνουμε σιγά σιγά ..στο πνεύμα των  Δημοτικών εκλογών.

Tην Κυριακή το πρωί, η Δημοτική κίνηση "Γαλάτσι ο τόπος μου" , με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο Σπύρο Παναγιώτου, πραγματοποίησε γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα το μέλλον της κίνησης  στις  Δημοτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2023.

Όπως ήταν γνωστό ,τον τελευταίο χρόνο γίνονταν συναντήσεις με τον Γερμάνο Μελισσουργό ,με στόχο την συνεργασία  στις επόμενες Δημοτικές εκλογές.

Έτσι λοιπόν ,μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γερμάνου Μελισσουργού για την Δημαρχία στο Γαλάτσι, στη Γενική συνέλευση της δημοτικής κίνησης  ,αποφασίστηκε η συνεργασία και κοινή κάθοδος  στις εκλογές.


ΥΓ.Στις δημοτικές εκλογές του 2019, η Δημοτική κίνηση "Γαλάτσι ο τόπος μου" είχε λάβει 635 ψήφους(2,55%) και είχε εκλέξει έναν(1) Δημοτικό Σύμβουλο...τον Σπύρο Παναγιώτου