e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης  14 Ιανουαρίου  στη Λεωφόρο Βεϊκου στο  Γαλάτσι. Αυτοκίνητο τζιπ συγκρούστηκε με δίκυκλο, με αποτέλεσμα η μηχανή να τυλιχθεί στις φλόγες και να τραυματιστεί ο αναβάτης της.
Στο σημείο  έσπευσαν άμεσα  δύο οχήματα της Πυροσβεστικής  και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ,που μετέφερε  τον τραυματία στο νοσοκομείο

ΠΗΓΗ EleftherosTypos.gr

Kάτι από το γιοφύρι της Άρτας ,θυμίζει μέχρι στιγμής η κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό, αφού ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει το 2017.

Στην επανεκκίνηση του διαγωνισμού για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας  που θα φέρει το μετρό στο Γαλάτσι,προχωρά άμεσα η Αττικό Μετρό μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με τις οποίες τηρήθηκε η νομιμότητα έως τώρα στη διαδικασία.

Ο διαγωνισμός για τη νέα γραμμή του μετρό, η οποία με εκτιμώμενο προϋπολογισμό ύψους 1,8 δισ. ευρώ θα αποτελέσει το μεγαλύτερο δημόσιο έργο των επόμενων ετών, είχε διακοπεί από τις αρχές Αυγούστου με απόφαση της εταιρείας, εν αναμονή της εκδίκασης των προσφυγών από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.

Πριν από λίγες ημέρες το διοικητικό συμβούλιο της Αττικό Μετρό εξουσιοδότησε την επιτροπή του διαγωνισμού να προχωρήσει σε επανεκκίνηση της διαδικασίας. Ως εκ τούτου, έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η επόμενη φάση με τον έλεγχο από τον κάθε υποψήφιο της τεχνικής προσφοράς του άλλου.

 

Τα υποψήφια σχήματα

Τα δύο υποψήφια σχήματα που διεκδικούν το έργο (ΑΒΑΞ – Ghella – Alstom Transport και ΑΚΤΩΡ – Ansaldo – Hitachi Rail Italy) έχουν περιθώριο 10 ημερών να ασκήσουν προσφυγές στην Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών, εφόσον θεωρήσουν ότι έχουν εντοπίσει λάθη ή παραλείψεις στους φακέλους των τεχνικών προσφορών. Στη συνέχεια έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προσφυγές και στο ΣτΕ.

Πρόκειται για εξαιρετικά κρίσιμη διαδικασία, δεδομένου ότι η υποβολή ή μη προσφυγών θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη διάρκεια του διαγωνισμού, ο οποίος διεξάγεται με μεγάλες καθυστερήσεις καθώς ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2017.

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών, ο διαγωνισμός θα μπει στην τελική φάση με την αξιολόγηση της οικονομικής προσφοράς των δύο σχημάτων που διεκδικούν το έργο.

Πηγές της Αττικό Μετρό εκτιμούν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, δεδομένου ότι οι δύο υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν προσφυγές και στη φάση της διαδικασίας που αφορά στην αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών.

 

Ο προγραμματισμός της Αττικό Μετρό

Το πρώτο τμήμα της νέας γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας από το Άλσος Βεϊκου έως το Γουδή, θα έχει μήκος 12,8 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει την κατασκευή 15 υπόγειων σταθμών.

Καλά πληροφορημένες πηγές εκτιμούν ότι θα χρειαστούν εκατοντάδες εκατομμύρια περισσότερα από τα 1,8 δισ. ευρώ του προϋπολογισμού του έργου, για να ολοκληρωθεί η κατασκευή των 15 πρώτων σταθμών της νέας γραμμής 4 κρίνοντας από την εμπειρία του παρελθόντος.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα χρειαστούν περισσότερα από οκτώ χρόνια που προβλέπονται στο χρονοδιάγραμμα του έργου για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της νέας γραμμής. Όπως αναφέρουν, καθυστερήσεις έχουν σημειωθεί σε όλα τα έργα μετρό με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα το μετρό Θεσσαλονίκης και την επέκταση προς τον Πειραιά.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Economistas

Πηγή ECONOMISTAS

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο Δήμος Γαλατσίου με στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδίου αντιμετώπισης  έκτακτων αναγκών, όπως είναι και η «Ζηνοβία», λαμβάνονται προληπτικά μέτρα. Υπό τον συντονισμό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας διατίθεται η θερμαινόμενη αίθουσα στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου (Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους) από το βράδυ της Παρασκευής (27/12) έως ότου εξασθενίσουν τα φαινόμενα και επανεκτιμηθούν οι καιρικές συνθήκες.

Καθ’ όλη την διάρκεια της κακοκαιρίας οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο 2132055300 & στο 6944223749 προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά.

Σε 24ωρη βάση θα μπορείτε να τηλεφωνείτε και  στο 6977650564 "Ελευθέριος Φραγκίσκος Κουνάνης. ''Συνεργάτης, παρά τω Δημάρχω, Γιώργο Μαρκόπουλο''.