e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει  τους ενδιαφερόμενους γονείς και κηδεμόνες ότι η υποβολή αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ (μέσω ΕΕΤΑΑ) για τη σχολική χρονιά 2026-2027 αρχίζουν το Σάββατο 18 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 5 Αυγούστου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γονείς (ή κηδεμόνες) με βάση το εισόδημά τους, και συγκεκριμένα:Εργαζόμενες/οι (στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) Αυτοαπασχολούμενες/οι Άνεργες/οι

Η διαδικασία αφορά δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων μέσω επιταγών (voucher).

Μπορείτε να κάνετε την αίτησή σας ηλεκτρονικά στην επίσημη πλατφόρμα της ΕΕΤΑΑ σύμφωνα με το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα:

18/07 – 19/07: ΑΦΜ που λήγουν σε 0, 1, 2

20/07 – 21/07: ΑΦΜ που λήγουν σε 3, 4, 5

22/07 – 23/07: ΑΦΜ που λήγουν σε 6, 7, 8, 9

24/07 – 05/08: Όλοι οι ΑΦΜ

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να τηρήσουν το παραπάνω χρονοδιάγραμμα για την έγκαιρη υποβολή της αίτησής τους στον παρακάτω σύνδεσμο

https://eetaa.gr/

 

Οι  οκτώ συλληφθέντες που κατηγορούνται για τις ένοπλες ληστείες σε τράπεζες (στηΤιθορέα Μεσολογγίου η τελευταία), είχαν το στρατηγείο τους στο Γαλάτσι.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, φερόμενος ως αρχηγός είναι ένας 30χρονος και υπαρχηγός η 26χρονη σύντροφός του και ζούσαν σε  διαμέρισμα στο Γαλάτσι, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως γιάφκα της οργάνωσης.

Τους τελευταίους πέντε μήνες που είχε τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση το διαμέρισμα, όλα τα φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης είχαν εμφανιστεί στην οικία στο Γαλάτσι.

Από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε πως η οργάνωση λάμβανε πολύ αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης. Το ζευγάρι, κάθε φορά που επέστρεφε στο διαμέρισμά του στο Γαλάτσι, στάθμευε το όχημά του τουλάχιστον σε απόσταση ενός χιλιομέτρου μακριά. Κατά την πεζή πορεία προς το σπίτι τους χρησιμοποιούσαν διαφορετικές διαδρομές, κάνοντας πολλές φορές κύκλους ώστε να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους.

Προϋπόθεση για την επίσκεψη των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης στο διαμέρισμα-γιάφκα ήταν να προσεγγίζουν τον χώρο πεζή, επίσης ακολουθώντας διαρκώς διαφορετικές διαδρομές

 

ΠΗΓΗ newsbeast

 

 

 

 

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Γαλατσίου, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της πρόληψης ξεκινά και πάλι από την Τρίτη 12 Μαΐου 2026 την  ΔΩΡΕΑΝ διενέργεια ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΤΕΣΤ ΠΑΠ) στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Γαλατσίου, σε συνεργασία με το Ν.Γ.Ν.Α «Αλεξάνδρα».

Η λήψη του θα πραγματοποιείται από εξειδικευμένη μαία στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου, και στη συνέχεια θα αποστέλλεται στο κυτταρολογικό τμήμα του  Ν.Γ.Ν.Α «Αλεξάνδρα» για τη διεξαγωγή των αποτελεσμάτων.

Το Τεστ ΠΑΠ θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη  15:45 μ.μ. – 17:30 μ.μ. στον 1ο όροφο, Γραφείο 6, όπου βρίσκεται το Δημοτικό Ιατρείο, εντός του Δημαρχείου στην οδό Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους ΜΟΝΟ  κατόπιν ραντεβού:

Είτε μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας 

 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdG_AhFp2T_hvK_Fps0p5Af-jTzXKQrvirHnN52_ceSNh_66Q/viewform?usp=publish-editor

Είτε τηλεφωνικά στα 210.2222.011, 210.2933956 και 210.2223.826

 *Τα ραντεβού  κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.

**Τα ΤΕΣΤ ΠΑΠ απευθύνονται σε κατοίκους και δημότες του Δήμου Γαλατσίου.

***Αναμονή για ραντεβού από 7 έως 30 μέρες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΑΠ;

Τοτεστ ΠΑΠ είναι από τις βασικότερες εξετάσεις που κάθε γυναίκα πρέπει να περιλαμβάνει στον ετήσιο προληπτικό γυναικολογικό της έλεγχο. Πρόκειται για μια απλή, ανώδυνη και γρήγορη εξέταση με στόχο την ανίχνευση δυσπλασιών και προκαρκινικών καταστάσεων αλλά και τον εντοπισμό καρκίνου του τραχήλου της μήτρας καθώς και μικροβιακών και μυκητιασικών λοιμώξεων (τραχηλίτιδα, κολπίτιδα).

ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Οι γυναίκες κάθε ηλικίας (6 μήνες μετά την πρώτη σεξουαλική επαφή έως και προχωρημένης εμμηνόπαυσης) ωφελούνται από το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου και συστήνεται να κάνουν ΤΕΣΤ ΠΑΠ κατά προτίμηση κάθε χρόνο. Αν το αποτέλεσμα του τεστ δεν είναι φυσιολογικό, τότε η στενή παρακολούθηση ή η θεραπεία ελαττώνουν δραστικά την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του τράχηλου της μήτρας.

ΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ;

Το τεστ ΠΑΠ μπορεί να γίνεται οποιαδήποτε μέρα του κύκλου εκτός από τις μέρες της εμμήνου ρύσεως. Πρέπει να γίνει αποχή από τις σεξουαλικές επαφές και να μην γίνονται κολπικές πλύσεις  και χρήση κολπικών αλοιφών και ταμπόν  48 ώρες πριν την εξέταση.

Ο ετήσιος έλεγχος (check up) και ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορούν να προλάβουν τον κίνδυνο. Με την εγγραφή σας στην πλατφόρμα του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ( Κέντρο Πρόληψης Υγείας ) του Δήμου Γαλατσίου, μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δωρεάν δράσεις και εξετάσεις που κάνει ο Δήμος. https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register