e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Σήμερα το πρωί ,  ο Δήμος Γαλατσίου ,παρουσία του Δημάρχου Γ.Μαρκόπουλου και του Αντιδημάρχου  Τεχνικών υπηρεσιών Γ. Μελισσουργού,κατεδάφισε τα αυθαίρετα κτίσματα του Δημοτικού γκαράζ  στην αναδασωτέα περιοχή πλησίον του Λόφου Κόκκου δίπλα στο Άλσος Βέικου.

Η Οργάνωση Μελών του Σύριζα Γαλατσίου μετά τις φήμες για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας,με ανακοίνωσή της δηλώνει την αντίθεσή της στην εκλογή Προέδρου,που θα έχει σχέση με τα μνημόνια και την προγενέστερη καταστροφική πορεία της χώρας...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015 στην ανοιχτή συνεδρίαση της Συντονι­στι­κής Επιτροπής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου συζητήθηκε το θέμα της εκλο­γής Προέδρου της Δημοκρατίας  και ομόφωνα καταλήξαμε στην πα­ρακάτω απόφαση:

Στις 25 Γενάρη η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, πέτυχε μια ιστορική νίκη και ο λαός μας έστειλε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα. Το μήνυμα της ανατρο­πής και της απόρριψης του παλιού πολιτικού κόσμου. Το λαϊκό αίτημα για αλλαγή σημαίνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  δεν μπο­ρεί να σχετίζεται  με τα μνημόνια και την προγενέστερη πορεία της χώ­ρας προς την χρεοκοπία και την ταπείνωση.

Είναι αναγκαίο  ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επανα­ση­ματοδοτεί το θεσμό, να αποτελέσει νέο υπόδειγμα άσκησης αυτής της πολιτειακής εξουσίας, με δυναμισμό και με ανυποχώρητη υπερά­σπιση της δημοκρατίας, της κοινωνίας και της πατρίδας. Πρόεδρος που θα ενσαρκώνει το νέο πολιτικό και πολιτειακό ήθος και θα συμπυκνώ­νει τις αρχές και τις αξίες για τις οποίες μάχεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ,  ο λα­ός και η κοινωνία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ο/η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να προέρχεται από τον μνημονιακό χώρο και να συμβολίζει το παλιό που φεύγει. 

Τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προτείνουν μια προσω­πι­κότητα που να έχει ευρεία κοινωνική αποδοχή και να σηματοδοτεί ότι έχουμε αλλάξει σελίδα ως χώρα και ως κοινωνία. Αυτό είναι το ιστορικό μας καθήκον και οφείλουμε να ανταποκριθούμε.

 

Γαλάτσι 4 Ιανουαρίου 2015

Συντονιστική Επιτροπή

Οργάνωση  Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει τους πολίτες του ότι μέσω του προγράμματος «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» της Περιφέρειας Αττικής κανείς δεν χρειάζεται να στερείται του βασικού κοινωνικού αγαθού, που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, ειδικά στην περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης που διανύουμε στη χώρα μας.