e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Άνοιξε την Τετάρτη 3 Αυγούστου ,η πλατφόρμα για την υποβολή  αιτήσεων στο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων  στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ στην ΕΕΤΑΑ. 

 Έως τη Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, οι γονείς μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις στο  https://paidikoi.eetaa.gr/  για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο Πρόγραμμα της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022-2023.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 331.200.000 ευρώ (ενισχυμένος κατά 22.200.000 ευρώ σε σχέση με το 2021), εκ των οποίων τα 136.336.425 ευρώ προέρχονται από την Ε.Ε. (ΕΚΤ +) και τα 154.863.375 ευρώ από δημόσια δαπάνη (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) ενώ το υπόλοιπο ποσό των 40.000.000 ευρώ, καλύπτεται από τη συμμετοχή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.https://aitisi.eetaa.gr/home

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιείται μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr - paidikoi.eetaa.gr) με τη χρήση των κωδικών TaxisnetΗ εφαρμογή θα είναι προσβάσιμη και από κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους.

Κριτήρια μοριοδότησης και επιλογής είναι η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021).

Εξαιρούνται των περιορισμών, ως προς το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος τα προς φιλοξενία παιδιά και άτομα με αναπηρία, καθώς και ο αιτών που είναι ΑμεΑ.

Τα ωφελούμενα παιδιά, με σειρά μοριοδότησης, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) και έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε Δομή της επιλογής τους.

Ο τρόπος κι η διαδικασία υποβολής και ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης καθώς και οι τεχνικές λεπτομέρειες για την άντληση ή την επαλήθευση των απαιτούμενων στοιχείων, περιγράφονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και στις σχετικές οδηγίες που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται τηλεφωνικά από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Αθήνα: 213-1320600 & 210-5214600, Λάρισα: 2410-579620, Θεσσαλονίκη: 2310-544714).

Πώς θα κάνετε αίτηση

Για την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή είναι απαραίτητη η κατοχή των κωδικών Taxisnet αποκλειστικά της/του αιτούσας/ντα. Η πλειοψηφία των στοιχείων που απαιτούνται θα αντληθούν αυτόματα, από διεπαφές με Πληροφοριακά Συστήματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων και των Φορέων/Δομών περιγράφονται αναλυτικά στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία θα αναρτηθεί στις 2/8/2022 στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Περαιτέρω πληροφορίες παρέχονται τηλεφωνικά από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (Αθήνα: 213-1320600 & 210-5214600, Λάρισα: 2410-579620, Θεσσαλονίκη: 2310-544714 – email επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

ΠΗΓΗ dikaiologitika.gr

 

 

Σοκαριστικό τροχαίο ατύχημα το Σάββατο το πρωί , στην οδό Αγίας Γλυκερίας στο Γαλάτσι . Ένα όχημα ξέφυγε  από την πορεία του, ανετράπη  στη μέση του οδοστρώματος και  συγκρούστηκε με παρκαρισμένα οχήματα.

Ωστόσο, ως εκ θαύματος ,ο οδηγός  βγήκε  σχεδόν αλώβητος από το όχημά του. Το αυτοκίνητο, βέβαια, ήταν… ανάποδα στη μέση του δρόμου για αρκετή ώρα μέχρι να ανασυρθεί από σχετικό γερανοφόρο όχημα.

 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός του οχήματος είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, απέσπασε την προσοχή του από τον δρόμο για να κοιτάξει το κινητό του τηλέφωνο και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο, να ανατραπεί το όχημα και να παρασύρει άλλα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια.

 

Πηγή newsbomb.gr

 

Tη νύχτα της Πέμπτης, από τη 01:00 έως τις 05:00, οι εθελοντές του λατομείου της  ΛΑΤΟ ,όπου φιλοξενούνται πυρόπληκτα ζώα,  δέχθηκαν  επίθεση με πέτρες που έριχναν άγνωστοι με σφεντόνες κρυμμένοι στο βουνό. Η επίθεση σημειώθηκε στο χώρο της γραμματείας και όχι στον χώρο φιλοξενίας των ζώων τα οποία ήταν ασφαλή. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας εθελοντής

Στο χώρο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που φύλαξαν  την περιοχή ενώ το πρωί της Παρασκευής   πήγε  η ομάδα ΔΙΑΣ και ειδικό σώμα της Αστυνομίας.
Μετά  την αναχώρηση τους όμως ,γύρω στις  10:00 εκδηλώθηκε εκ νέου  επίθεση με πέτρες και η αστυνομία προσήλθε ξανά στο χώρο και συντόνισε επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών.
Όπως ενημερώνει το
Dogs Voice ,το Σάββατο το πρωί ο σταθμός υποδοχής θα κλείσει, αφού μέχρι το βράδυ της Παρασκευής ,όλα τα ζώα θα είχαν μεταφερθεί  σε φιλοξενίες και επανενώσεις και ο σταθμός θα παρέμενε το βράδυ με την παρουσία φυλάκων για να περιφρουρούν τον εξοπλισμό