e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Ψηφίστηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο η ονοματοθεσία πλατειών και οδών, μετά από την επίσης ομόφωνη γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Συνολικά  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου 2020, ψηφίστηκαν ομόφωνα 38 ονοματοθεσίες οδών και πλατειών.Ειδικότερα οι ονοματοδοσίες αφορούν εννιά οδούς, παντελώς ανώνυμες και  μια οδό (Ομφάλης), η οποία ήταν επίσημα ανώνυμη, αλλά και  26 πλατείες, παντελώς ανώνυμες και  δύο (Λιναρά & Εθνικής Αντίστασης) οι οποίες ήταν επίσημα ανώνυμες.

 

Ο Δήμος Γαλατσίου προχώρησε αρχικά στην ενίσχυση της περίφραξης στο παλιό λατομείο ΛΑΤΟ και στην αλλαγή του φωτισμού, ώστε να γίνει πιο ασφαλής η περιοχή και να αποτρέψει με αυτόν τον τρόπο πιθανούς εισβολείς.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν οι εξής εργασίες:

– Καθαρίστηκαν τα μπάζα στην ευρύτερη περιοχή

– Άλλαξε η κύρια είσοδος του λατομείου και τοποθετήθηκε νέα περίφραξη με ειδική σιδηροκατασκευή, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι κίνδυνοι παραβίασης του χώρου

– Άλλαξε ο φωτισμός, ώστε να είναι πιο έντονος και να αποτρέπει πιθανούς εισβολείς και τοποθετήθηκαν κάμερες ασφαλείας

– Εκδιώχθηκαν οι Ρομά που είχαν κάνει κατάληψη στην περιοχή

Αυτές είναι οι πρώτες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στο πρώην λατομείο ΛΑΤΟ, με την έγκριση του Δασαρχείου Αθηνών, με σκοπό την αναβάθμιση της περιοχής και τη δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου, καθώς πρόκειται να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις, περιβαλλοντικού κυρίως χαρακτήρα, για την αξιοποίηση της περιοχής.

ΥΓ.Αν και ο χώρος δεν έχει ακόμα περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου,προφανώς για να αποφευχθούν εικόνες του παρελθόντος,θα πρέπει να υπάρξει με κάποιο τρόπο και μια στοιχειώδης επίβλεψη του χώρου.

 

Το Σάββατο το απόγευμα και για 3 ώρες, από 5-8, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου με πολίτες του Γαλατσίου.

Γύρω στους 90 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό ζωντανό  ραντεβού με τον Δήμαρχο και έθεσαν χωρίς κανένα περιορισμό  τα ερωτήματά  τους ή μέσα από το Chat ή μέσω βίντεο.

Στην αρχή της συζήτησης ο Δήμαρχος έκανε μια εισαγωγή με αναφορές στο θέμα της Κεντρικής Πλατείας και του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου.Στη συνέχεια ερωτήθη για τον Σταθμό Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων(ΣΜΑ) και απάντησε ότι δεν πρόκειται για έναν χώρο απόθεσης απορριμμάτων,αλλά για τον ενδιάμεσο χώρο,στον οποίον τα σκουπίδια από τα απορριμματοφόρα,θα μεταφορτώνονται συμπιεζόμενα στο μεγάλο όχημα μεταφόρτωσης που πρόσφατα αγόρασε ο Δήμος,το οποίο και θα τα μεταφέρει στον τελικό προορισμό τους.Ετσι θα υπάρχει εξοικονόμηση τόσο σε χρόνο όσο και σε κόστος.

Πολλές ερωτήσεις περιστράφηκαν γύρω από θέματα καθημερινότητας όπως τα διπλοπαρκαρίσματα επί της Λεωφόρου Βείκου,τα παρκαρίσματα μηχανών πάνω σε πεζοδρόμια ,τη χωροθέτηση των Λαϊκών Αγορών,την έλευση του Μετρό στο Γαλάτσι ,κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  και διάφορα επιμέρους προβλήματα  γειτονιών.

Επίσης πολλοί ζήτησαν από τον Δήμαρχο να ενισχύσει τους επαγγελματίες της πόλης που πλήττονται από την πανδημία και τo lockdown στην αγορά,ενώ στις ερωτήσεις για τα έργα αναβάθμισης της Λεωφόρου Βείκου απάντησε , ότι υπάρχει πρόβλημα με τον εργολάβο και την συνέχιση των έργων.

Γενικά οι συμμετέχοντες στο ραντεβού,εξέφρασαν την ικανοποίησή τους ,για την ευκαιρία αυτή που τους δόθηκε ,ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο,που η ανταλλαγή απόψεων δια ζώσης είναι απαγορευτική.Ζήτησαν δε την συνέχιση αυτών των συζητήσεων και μετά το τέλος της πανδημίας.

Με δεδομένο ,ότι οι εντυπώσεις από το πρώτο ραντεβού ήταν θετικές,είμαστε σίγουροι ότι στη ....σχέση αυτή θα υπάρξει και συνέχεια.

 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΕΔΩ 


ΥΓ.Το μοναδικό  που φάνηκε μάλλον άκαιρο και άκομψο, ήταν ότι μαζί με  το λογότυπο του Δήμου Γαλατσίου ,εμφανιζόταν στην οθόνη και το λογότυπο του  Συνδυασμού του Δημάρχου