e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Με αφορμή τη πρόταση του Κώστα Ζώμπου και της  Δημοτικής παράταξης "Γαλάτσι.Ζούμε εδώ" για δωρεάν διανομή τάμπλετ από τον Δήμο Γαλατσίου , σε μαθητές που δεν διαθέτουν, ψάξαμε να βρούμε ,αν κάποιος άλλος Δήμος έχει προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.

Ο Δήμος Βύρωνα λοιπόν, προμηθεύτηκε 233  tablets για τoυς μαθητές που δεν διαθέτουν και αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα σχολικά μαθήματα τηλεκπαίδευσης.

 Ο αριθμός τους καθορίστηκε από τις ανάγκες που κατέγραψαν οι διευθυντές όλων των σχολείων του Βύρωνα και η δαπάνη καλύφθηκε από χρήματα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, δήλωσε σχετικά: «Η δημοτική αρχή αποφάσισε να αγοράσει τα tablets για την τηλεκπαίδευση των μαθητών που οι οικογένειες τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Αυτό είναι υποχρέωση της Πολιτείας που όμως δεν τηρήθηκε, ούτε δόθηκαν χρήματα στους δήμους γι’ αυτόν το σκοπό. Ως Δήμος θεωρήσαμε υποχρέωση μας να καλύψουμε εμείς αυτό το κενό, γιατί πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση είναι ύψιστο αγαθό και όλοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτήν, ισότιμα, ανεξάρτητα από την οικονομική τους δυνατότητα.»

Προφανώς ανάλογες ανάγκες θα υπάρχουν και στο Γαλάτσι,οπότε μια ανάλογη πρωτοβουλία ,που δεν είναι απαγορευτική οικονομικά , θα ήταν ευπρόσδεκτη και θα αναδείκνυε για μια ακόμα φορά τις ευαισθησίες της Δημοτικής Αρχής ,για τα παιδιά της πόλης μας.

 

Η δημοτική παράταξη  “Γαλάτσι. Ζούμε Εδώ!” επανέρχεται με την πρότασή της για δωρεάν διανομή τάμπλετ από τον Δήμο, σε μαθητές που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν τάμπλετ σε μαθητές

 

Σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που όλοι βιώνουμε, όπου η δια ζώσης εκπαίδευση έχει ανασταλεί για την προστασία της υγείας όλων μας, η παραταξή “Γαλάτσι. Ζούμε Εδώ!” επανέρχεται με νέα έκκληση για δωρεάν διανομή τάμπλετ στους  μαθητές του Δήμου μας.

Δεκάδες πολύτεκνες οικογένειες αντιμετωπίζουν ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας πρόβλημα με την ταυτόχρονη σύνδεση σε τηλεκπαίδευση και τηλεργασία. Ο αριθμός συσκευών που απαιτείται ξεπερνά τις δυνατότητες του μέσου νοικοκυριού. Η παράταξή “Γαλάτσι. Ζούμε Εδώ!”, δίπλα στον δημότη που έχει ανάγκη και πλήττεται από την πανδημία καλεί ξανά τον Δήμαρχο για την:

       δωρεάν διανομή tablets από τον Δήμο Γαλατσίου σε μαθητές που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό

       αναζήτηση δωρεάς από εταιρίες που διατίθενται και ήδη προσφέρουν στην κρίσιμη αυτή περίοδο

       καταγραφή των παραπάνω αναγκών με αξιοπιστία και διακριτικότητα

Η διοίκηση του Δήμου μας πρέπει να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων, ειδικά στις σημερινές συγκυρίες πανδημίας που η πρόσβαση σε αυτή δοκιμάζεται και να υλοποιήσει την πρότασή μας.

 

 

Για την παράταξη “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!”

 

Κώστας Ζώμπος

Ασπασία Παναγιωτακοπούλου

Σοφία Λεπίδα-Ντάγλα

Γεωργία Κιτσίνη

Χριστίνα Μπούρα

Πέτρος Μαγκανάρης

Κατανεμήθηκαν, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσό ύψους 28.000.000,00 € σε όλους τους Δήμους της Χώρας, προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους
Στον Δήμο  Γαλατσίου,σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύτηκε,θα καταβληθούν 97.050€

Για την κατανομή του ποσού ελήφθησαν υπόψη δεδομένα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την σχολική χρονιά 2018-2019 που αφορούν στον αριθμό των μαθητών ανά σχολική βαθμίδα, στον αριθμό των σχολείων και στον αριθμό των τμημάτων ανά κλιματική ζώνη, ενώ συνεκτιμάται και η υλοποίηση του θεσμού του σχολικού τροχονόμου.

Τα χρήματα θα καταβληθούν στους δικαιούχους Δήμους με Χρηματικές Εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Διαβάστε περισσότερα στο ΜyOTA.gr

 

Δείτε εδώ τον πίνακα με τα ποσά που αντιστοιχούν σε  κάθε δήμο