e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 

Δεύτερη μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατατέθηκε σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020 στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, αυτή τη φορά από τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου, Γιώργο Αμοργιανό, καθώς συνεχίζεται το παράνομο κόψιμο δένδρων (νεραντζιές) από αγνώστους με τσεκούρι ή αλυσοπρίονο.

Τη φορά αυτή είναι για δένδρο που κόπηκε την Τρίτη στο πεζοδρόμιο Λυσίου & Γαλατσίου(έξω από το παρκάκι...κοντά στα Goody's)


Το Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων,που παρουσιάστηκε σήμερα από τον  Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης,  είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναδάσωσης που έχει γίνει ποτέ στη χώρα:
Θα έχει 10ετή διάρκεια (έως το 2030),θα εμπλουτίσει τη χώρα με 30 εκατομμύρια πιστοποιημένα δέντρα, και προβλέπει τη δάσωση και αναδάσωση συνολικής έκτασης 500.000 στρεμμάτων που έχουν καεί, αποψιλωθεί ή υποβαθμισθεί.
Θα χρηματοδοτηθεί με 310 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Το Εθνικό Σχέδιο Αναβάθμισης ,αναβαθμίζει τον θεσμό των αναδασώσεων ως εργαλείο οικολογικής αναβάθμισης δασικών εκτάσεων και δασών (οι δασικές υπηρεσίες σταμάτησαν τις αναδασώσεις από το 1990).
Συνδέει μέτρα, δράσεις και έργα δασώσεων/αναδασώσεων, που έχουν στο παρελθόν εκπονηθεί -και συχνά στερούνται παρακολούθησης- σε ένα ενιαίο πλαίσιο βιώσιμης διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων της Ελλάδας

Το Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων θα υλοποιηθεί  σε 5 φάσεις:
- Στο πρώτο στάδιο, έχει εκπονηθεί ήδη από το Τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ η μελέτη εντοπισμού & ιεράρχησης των περιοχών που θα αναδασωθούν σε εθνικό επίπεδο, με βάση επιστημονικά κριτήρια. Προτεραιότητα δίνεται στις περιοχές που δεν επαρκεί η φυσική αναδάσωση. Επίσης προτεραιότητα θα δοθεί στα περιαστικά δάση (πυρκαγιά στο Μάτι και στην Κινέττα κλπ).
- Το δεύτερο στάδιο αφορά τη δημιουργία ομάδας εργασίας για τον συντονισμό και την παρακολούθηση του έργου εντός του 2020. Σκοπός της ομάδας θα είναι η κινητοποίηση στην κατάλληλη ώρα εθελοντών (π.χ. Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, μαθητές κλπ) καθώς και η ενεργοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
- Το τρίτο στάδιο αφορά στην οργάνωση, στο σχεδιασμό και στην προετοιμασία του έργου των αναδασώσεων, με την εκπόνηση των ειδικών μελετών δάσωσης των επιλεγμένων περιοχών.
- Το τέταρτο στάδιο αφορά στην υλοποίηση των αναδασώσεων και θα εξελιχθεί μέχρι το 2026. Η έναρξη της προσπάθειας θα ξεκινήσει με τη φυτευτική περίοδο του 2021.
-Το πέμπτο στάδιο ολοκληρώνει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό μέχρι το 2030 και περιλαμβάνει την εγκαθίδρυση μηχανισμού προστασίας, διατήρησης και παρακολούθησης των εγκαταστημένων αναδασώσεων.

Ειδική πρόνοια θα υπάρχει για τους ορεινούς όγκους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Ήδη έχουν ανακοινωθεί δράσεις για τον Υμηττό που θα συνδυαστούν με το νέο Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του Υμηττού. Αντίστοιχες δράσεις εξαγγέλθηκαν πρόσφατα για την Πεντέλη, ενώ σχεδιάζονται αντίστοιχες πρωτοβουλίες για την Πάρνηθα και το Ποικίλο Όρος στη Δυτική Αθήνα.

Δεν υπάρχει, τουλάχιστον στον έως τώρα ανακοινωθέντα σχεδιασμό, καμιά αναφορά για την προστασία και αναδάσωση των Τουρκοβουνίων.Είναι αυτονόητο ,ότι τόσο ο Δήμος Γαλατσίου,όσο και οι όμοροι Δήμοι Αθηναίων,Φιλοθέης-Ψυχικού και Ν.Ιωνίας, μαζί με τον ΣΠΑΤ, θα παρέμβουν για την προστασία και την ποιοτική αναβάθμιση του τόσου σημαντικού και μοναδικού  πνεύμονα πρασίνου της περιοχής μας.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΗΓΗ:MyOta.gr

Εδρα» το σχολικό συγκρότημα της  Γκράβας  είχε το κύκλωμα  8 ατόμων που διακινούσε  ναρκωτικά και  «ξηλώθηκε» από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Σε παράλληλη δράση, μια άλλη ομάδα διακινούσε ναρκωτικά έχοντας ως βάση το άλσος Φιλαδέλφειας. Συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα μεταξύ των οποίων και οι δυο αρχηγοί. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 20 έως 38 ετών, ελληνικής, αλβανικής, ουκρανικής και μολδαβικής υπηκοότητας.

Όπως προέκυψε το εγκληματικό δίκτυο ήταν δομημένο και λειτουργούσε με τη μορφή υποομάδων. Ο αρχηγός της πρώτης υποομάδας είχε άμεση συνεργασία με τον αρχηγό της δεύτερης, ο οποίος του προμήθευε ναρκωτικές ουσίες, προερχόμενες είτε από την περιοχή των Εξαρχείων είτε από την Αλβανία.

 
 Στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον 850 συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών, πολλές από τις οποίες έγιναν μέσα στο σχολικό συγκρότημα.. Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών τα μέλη των ομάδων:  
 • - Πραγματοποιούσαν ελέγχους ποιότητας πριν αγοράσουν τα ναρκωτικά, για να αποφύγουν ενδεχόμενη δυσαρέσκεια των «πελατών» τους,
  - Αποθήκευαν προσωρινά τα ναρκωτικά σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα και πλατείες, ώστε να δυσχεραίνεται η οποιαδήποτε συσχέτιση των μελών της οργάνωσης με την κατοχή τους
  - Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διακίνηση των ναρκωτικών, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης,
 • - Στις μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και εκφράσεις, ενώ
 • - Τα κέρδη που αποκόμιζαν, μεταφέρονταν είτε με τη φυσική παρουσία τους είτε μέσω καταστημάτων ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων.

- Στις οικίες των μελών της οργάνωσης, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • - περισσότερα από 10 κιλά κάνναβη,
 • - 172 γραμμάρια κοκαΐνη,
 • - 7 ζυγαριές ακριβείας,
 • - περίστροφο και πιστόλι κρότου,
 • - 39.060 ευρώ,
 • - 5 οχήματα, 6 μοτοσικλέτες και 36 κινητά τηλέφωνα.

 

Το παράνομο οικονομικό όφελος του εγκληματικού δικτύου ανέρχεται σε τουλάχιστον 309.000 ευρώ, ενώ μεγάλο μέρος των μελών της οργάνωσης, έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης και κάθειρξης.

 ΠΗΓΗ LAwandOrder