e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Την Κυριακή 8 Μαϊου η ΔΡΑΣΗ  πραγματοποίησε την καθιερωμένη ανοιξιάτικη γιορτούλα της στην υιοθετημένη περιοχή των Τουρκοβουνίων,πάνω από το Λόφο Κόκκου.Μια περιοχή που έχει μεταμορφωθεί μετά από μεγάλη, διαρκή και εθελοντική δουλειά, σε ένα δάσος με τους δρόμους του, τα μονοπάτια του, την πλατεία του, με τραπέζια και παγκάκια, όλα κυριολεκτικά χειροποίητα..

 

 

 

 Δελτίο τύπου

     Γιορτή στα << υιοθετημένα >>της ΔΡΑΣΗΣ - Βραβεύσεις!

Την Κυριακή  8.5.2022,ο φορέας μας  πραγματοποίησε την  καθιερωμένη ανοιξιάτικη γιορτή στην << υιοθετημένη >> περιοχή των Τουρκοβουνίων, πάνω από το Λόφο Κόκκου .

  Φέτος γιορτάσαμε τα 15 χρόνια της υιοθεσίας αυτής της δημόσιας – αναδασωτέας περιοχής  ,που με εθελοντική, συνεχή και επίπονη προσπάθεια της Περιβαλλοντικής μας Ομάδας μεταμορφώθηκε από χώρο ουσιαστικά γυμνό - κρανίου τόπος -, σε ένα όμορφο  δάσος με τους δρόμους του ,την πλατεία του,  τον χώρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μαθητών των  Σχολείων που με την καθοδήγηση εμπνευσμένων Δασκάλων-Καθηγητών επισκέπτονται το χώρο και περνάνε στους μαθητές τους  πολύτιμες γνώσεις φυτών ,καταγράφοντας εικόνες . .                               
Είναι  ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι πληθαίνουν τα σχολεία που επισκέπτονται  τον  χώρο , αλλά και πολλοί συμπολίτες μας .

Στην φετινή επετειακή μας γιορτή βραβεύσαμε τα πρωτοπόρα μέλη της περιβαλλοντικής μας ομάδας, με την απονομή  αναμνηστικών πλακετών, στον ΣΤΕΛΙΟ ΜΠΑΚΑΛΗ ( πρώην λυκειάρχη) και  τον ΔΗΜΗΤΡΗ  ΜΠΟΥΛΟΥΤΗ    για την συνεχή εθελοντική δουλειά τους όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτό το  παραδειγματικό έργο,  περιμένει, χρόνια τώρα, την θεσμική  αναγνώριση  από  την κοινωνία, με συγκεκριμένες αποφάσεις και  ενέργειες του Δήμου  και του Δημοτικού  Συμβουλίου.  

Τέλος, στην γιορτή μας υποδεχθήκαμε το  ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ  και τους πρώτους 12 τροφίμους του, στους οποίους προτείναμε και αποδέχθηκαν ευχαρίστως  να  επισκέπτονται τον χώρο στις εκδρομές τους εκτός του Ασύλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

 Ήρας 16   -  111 47
Τηλ. –
 6977268371  -6976157807 

 

 

 

 

 

Mετά δυο χρόνια απουσίας εξ' αιτίας της πανδημίας, μαζί με το Παδικό φεστιβάλ ,επιστρέφει  το φετεινό καλοκαίρι,από 24  Ιουνίου έως 18 Σεπτεμβρίου, και το Φεστιβάλ του Δήμου Γαλατσίου,στο Ανοιχτό θέατρο του Άλσους Βεϊκου.

Θεατρικές παραστάσεις ,μουσικές εκδηλώσεις,αφιερώματα,χορός και παραδόσεις ,θα σας κρατήσουν συντροφιά και θα σας διασκεδάσουν το φετινό καλοκαίρι

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2022 "Παρέα με τ' αστέρια" (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) Ή  ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΦΩΤΌ

 

ΔΕΙΤΕ  ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΎ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ(ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

 


 

 

Παρατείνεται έως τις 15 Ιουνίου 2022 η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για την υπηρεσία του Προσωπικού Βοηθού για ΑμεΑ, με σκοπό τη διευκόλυνση όλων των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το Πιλοτικό Πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός» θεσπίστηκε με τον νόμο 4837/2021 και καθορίζεται στις ΚΥΑ με αριθμούς 28458/2021 (Β’ 1427) και 28455/2021 (ΥΟΔΔ 247)

Οι ωφελούμενοι, σε αυτή τη φάση του προγράμματος, θα είναι 1000 άτομα από την Περιφέρεια Αττικής  και αφορά άτομα ηλικίας 16-65 ετών, και η υπηρεσία του προσωπικού βοηθού θα διαρκέσει για δυο (2) χρόνια.

Υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά στην σελίδα 
www.prosopikosvoithos.gov.gr  έως 15/5/2022 και ώρα 23.59.

Γραμμή υποστήριξης: 210-7000240 & 1555

 

 

Όσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση, θα ενημερωθούν τις επόμενες ημέρες με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου να μπουν ξανά στην πλατφόρμα, χρησιμοποιώντας πλέον τους κωδικούς taxisnet, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους, όπως αυτά θα έχουν προκύψει, μέσω διαλειτουργικής διασταύρωσης. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν, η αίτησή τους θα θεωρείται ότι υποβλήθηκε έγκυρα και θα λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία που προέκυψαν διαλειτουργικώς. Θα παρέχεται δυνατότητα αμφισβήτησης των στοιχείων αυτών. Στην περίπτωση αυτή, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου θα κρίνουν τις σχετικές αμφισβητήσεις.

Από την επόμενη εβδομάδα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Κοινότητας, προκειμένου να διευκολυνθούν στην υποβολή αιτήσεων. Θα πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους τα έγγραφα που απαιτούνται και, συγκεκριμένα: φωτοτυπίες ταυτότητας (των ίδιων και των προσώπων που τυχόν εκπροσωπούν), την πιστοποίηση αναπηρίας τους και τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι εκπροσωπούν τρίτον (κατά περίπτωση: δικαστική απόφαση επιμέλειας, δικαστική απόφαση δικαστικής συμπαράστασης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, σύμβαση ή δικαστική απόφαση αναδοχής).

 

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, η πρώτη φάση αφορά σε 1.000 ωφελούμενους που κατοικούν στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ στη δεύτερη φάση προστίθενται επιπλέον 1.000 ωφελούμενοι που κατοικούν σε άλλες περιφέρειες της χώρας. Το 2024, μετά την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, θα ακολουθήσει η πανελλαδική εφαρμογή της υπηρεσίας.