Με την απειλή μαχαιριού λήστεψε συμμορία ανηλίκων το βράδυ της περασμένης Τρίτης,τρεις μαθητές, στο Γαλάτσι.
Τα θύματα σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr, περπατούσαν στην αερογέφυρα στο Άλσος Βεΐκου, όταν δέχτηκαν την επίθεση.
Οι δράστες που κρατούσαν μαχαίρια, τους ακινητοποίησαν και τους ζήτησαν χρήματα και κινητά τηλέφωνα.
Αρχικά οι τρεις φίλοι, 14 ετών, αντέδρασαν αλλά ο αρχηγός τους απείλησε πως θα τους τραυματίσει με το μαχαίρι. Οι ανήλικοι φοβήθηκαν και τους έδωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα.
Οι ληστές έφυγαν τρέχοντας προς την Λ. Βεΐκου, ενώ τα παιδιά τρομαγμένα ζήτησαν βοήθεια από διερχόμενο πολίτη. Ενημερώθηκε η Άμεση Δράση και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ΔΙ. ΑΣ Αθηνών.
Όπως είπαν τα θύματα, ο αρχηγός ήταν μελαμψός, με κανονικά ανάστημα και αδύνατος. Οι δύο συνεργοί του ήταν ανοιχτόχρωμοι, αδύνατοι και φορούσαν φόρμες με κουκούλα.
Eγιναν αναζητήσεις στο Άλσος Βεΐκου και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά τα μέλη της συμμορίας δεν εντοπίστηκαν. Την έρευνα έχει αναλάβει η Ασφάλεια Γαλατσίου.
ΠΗΓΗ Η Βραδυνή
Κατόπι συνεχόμενων τηλεφωνημάτων πολιτών, στα οποία αναφέρουν ότι εκ μέρους του Δήμου Γαλατσίου χτυπούν τα κουδούνια των σπιτιών τους, λέγοντάς τους ότι θα κάνουν έλεγχο προκειμένου να μειώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, o Δημος Γαλατσίου ενημερώνει ,πως ο Δήμος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτούς τους επιτήδειους .
Πρόκειται για πρακτικές εξαπάτησης οι οποίες πρέπει άμεσα να καταγγέλλονται στη Αστυνομία.
Ο Δήμος μας έχει ήδη ενημερώσει για το φαινόμενο αυτό το Αστυνομικό Τμήμα και παρακαλούνται οι κάτοικοι να μην ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού τους σε τέτοιου είδους απατεώνες και να καταγγέλλουν αμέσως τα περιστατικά στην Άμεση Δράση (100).
Ο Δήμος Γαλατσίου σας ενημερώνει ότι, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 9:00 έως τις 15:30, ΔΩΡΕΑΝ έλεγχο ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού(rapid test Covid-19), στην είσοδο του Β’ Parking της Κεντρικής Πύληςτου Άλσους Βεΐκου «Βασίλης Παπαδιονυσίου».
Όσοι προσέλθουν θα πρέπει:
- Να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ και να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.
- Να δηλώσουν έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου, ούτως ώστε να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα μέσω sms.
- Να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (αποστάσεις, χρήση μάσκαςκτλ).