e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Πρόγραμμα της εκδρομής 11-12 Οκτώβρη 2025 , ΜΕΤΕΩΡΑ – ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ

1η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ: ΜΕΤΕΩΡΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Συγκέντρωση 7:30 πμ στην EUROBANK, Γαλατσίου & Βεΐκου.  Aναχώρηση 8:45 πμ, Πρώτη στάση μισής ώρας, στο ύψος της Λαμίας.                       

 Άφιξη στα Μετέωρα.  Επίσκεψη στη  Μονή Ρουσάνου, ένας βράχος ένα μοναστήρι.  Ένα από τα έξι ενεργά μοναστήρια στα Μετέωρα. Από το 1988 περιλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Αναχώρηση και άφιξη στην Καλαμπάκα. Τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο ΟΡΦΕΑΣ για ξεκούραση και γεύμα προαιρετικά στην πόλη.

Το απόγευμα 4:30 επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και το Μουσείο Μανιταριών.  Στο Ζωολογικό τμήμα συναντάμε πάνω από τριακόσια είδη πτηνών και θηλαστικών, ενώ σε εκείνο των Μανιταριών περίπου διακόσια πενήντα είδη. Οι συλλογές είναι των πιο γνωστών ταριχευτών της Ευρώπης.  Τα εκθέματα είναι χειροποίητα από τους καλύτερους γλύπτες της περιοχής. Η επίσκεψη είναι προαιρετική και τα έξοδα ατομικά. Βρίσκονται στον ίδιο χώρο (ισόγειο-πρώτος όροφος). Απόσταση από το ξενοδοχείο περίπου 100 μέτρα.

-τιμή ομαδικού (άνω των 10 ατόμων) εισιτηρίου 5€ το άτομο και για τα δυο μουσεία.

-δωρεάν ξενάγηση και στα δύο μουσεία. Διάρκεια ξενάγησης    45-50 λεπτά.  -λειτουργεί πωλητήριο.                     .                                                                      

 Δείπνο στις 21.00 στην ταβέρνα GREAT KOUVELA, επί της κεντρικής πλατείας της Καλαμπάκας, 250μ. από το ξενοδοχείο,  κόστος 20€ ανά άτομο. Λαϊκό μουσικό πρόγραμμα

Στην κεντρική πλατεία λειτουργούν μπαράκια και καφετέριες ανοιχτά ως αργά, για νυχτερινό σεργιάνι.

Διανυκτέρευση

2η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση στις 10,00 πμ. για τη Φαρκαδώνα. Συνάντηση  με τους εκπαιδευτικούς, των δημοτικών σχολείων, τα παιδιά και τους γονείς τους. Απονομή επαίνων στους μαθητές και στις μαθήτριες που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς ζωγραφικής και παραμυθιού.

Παράδοση των ειδών ζωγραφικής και των βιβλίων που θα συγκεντρώσουμε,  στις δύο βιβλιοθήκες (παιδιών και ενηλίκων).

Συνάντηση με εκπροσώπους του τοπικού Συλλόγου Γυναικών.

Ο καραγκιοζοπαίκτης Μάκης Χάρμπας θα παρουσιάσει την παράσταση «Καραγκιόζης εν …Δράσει»

Αναχώρηση περίπου 14.00 για την Οιχαλία. Γεύμα στην  ταβέρνα «ΝΗΟΧΩΡΙ» έξοδα ατομικά.   

Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση στα Καμμένα Βούρλα και τις καλύτερες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.                            

.                                                            

Κόστος διαμονής ανά άτομο
- 50 € για δίκλινο δωμάτιο με πρωινό 
- 70 €  μονόκλινο με πρωινό       

                                           

Οι φίλες και οι φίλοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκδρομή παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στις κυρίες
- Σπυριδάκη Ντίνα τηλ. 6944 770 735 
- Χριστοθανοπούλου Σταυρούλα  τηλ. 6944 633 623

Παρακαλείστε, εφόσον διαθέτετε βιβλία σε καλή κατάσταση, να τα προσκομίσετε στο Δημαρχείο Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους)  την Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2025 και ώρα 18:30 έως 20:30.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα βιβλία Παιδικού και Εφηβικού περιεχομένου !

Εγκυκλοπαίδειες και βιβλία εκμάθησης ξένων γλωσσών, λόγω διαθεσιμότητας μεγάλου αριθμού εξ αυτών, δεν είναι απαραίτητα!

 

ΥΓ, Ακούραστη η ΔΡΑΣΗ, πραγματοποιεί την  τρίτη   εκδήλωση  αλληλεγγύης – συμπαράστασης , στους  κατοίκους της πλημμυρισμένης περιοχής( κακοκαιρία Ντάνιελ  τον Σεπτέμβριο του 2023) 

Συνελήφθη σήμερα (24/09) 14χρονος, ο οποίος φέρεται να φωτογράφισε  ένα 9χρονο παιδί ημίγυμνο  στην τουαλέτα σε δημοτικό σχολείο στο Γαλάτσι

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 14χρονος γύρω στις 12 το μεσημέρι ,κατάφερε -αν και εξωσχολικός- να μπει στον χώρο του σχολείου, να φτάσει μέχρι τις τουαλέτες και να φωτογραφίσει τον ανήλικο. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά ο 14χρονος άρχισε να επιδεικνύει τις φωτογραφίες αυτές σε άλλα παιδιά. Όταν έγινε αντιληπτό το τι έχει συμβεί, η διευθύντρια του σχολείου κάλεσε την Αστυνομία, με αστυνομικούς της ομάδας Ζήτα να σπεύδουν στο σημείο και να τον συλαμβάνουν.

«Το έκανα για πλάκα, δεν έχω προηγούμενα με τον μαθητή» υποστήριξε στους αστυνομικούς ο 14χρονος . Ο μαθητής του δημοτικού είχε πάει στην τουαλέτα, λίγο πριν την ολοκλήρωση του σχολικού προγράμματος. Ο 14χρονος μαθητής γυμνασίου, σε κοντινό σημείο από το Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου όρμησέ στο σχολείο και κατευθύνθηκε στις τουαλέτες. Εκεί, κατάφερε να απαθανατίσει με το κινητό του τηλέφωνο τον 9χρονο την ώρα που ήταν ημίγυμνος. Ο μικρός μαθητής, έντρομος, έβαλε τις φωνές ξεσηκώνοντας τους συμμαθητές του αλλά και τους δασκάλους που αμέσως κάλεσαν το «100».

Αστυνομικοί της ομάδας Ζήτα . που βρίσκονταν στην περιοχή άρχισαν τις αναζητήσεις και τον εντόπισαν έπειτα από λίγα λεπτά. Όλα έγιναν για μια πλάκα, υποστηρίζει ο 14χρονος τονίζοντας πως δεν είχε σκοπό να διακινήσει τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο 14χρονος δεν έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τη διεύθυνση του σχολείου του ή τις αρχές. Το ζήτημα είναι εάν η πράξη του ήταν μια «χαζομάρα της στιγμής» ή εάν πρόκειται για κάποιο «challenge» που κατά διαστήματα κάνουν κάποιοι ανήλικοι.

Ο κατηγορούμενος ,του οποίου κατασχέθηκε το κινητό, αναμένεται να οδηγηθεί αύριο Πέμπη  στον Εισαγγελέα Ανηλίκων με την δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος του οι αστυνομικοί.

Ο 14χρονος πάντως, φοβισμένος με την έκταση που έλαβε η υπόθεση, απηύθυνε συγγνώμη προς τον 9χρονο για το σοκ που του προκάλεσε.

 

ΠΗΓΗ Athens Voice

 

 

 

 

Mε μια πράξη αλληλεγγύης oλοκληρώνεται το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ 2025 του Δήμου Γαλατσίου «Στα μονοπάτια της πόλης».

Συγκεντρώνουμε όλοι μαζί τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας και στηρίζουμε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Στις 11/09/2025 και στις 12/09/2025(***) , που ολοκληρώνεται το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ με το διήμερο φεστιβάλ των πολιτιστικών συλλόγων «Το νήμα της παράδοσης ενώνει το Γαλάτσι με όλη την Ελλάδα», στον χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου του Άλσους Βεΐκου, θα υπάρχει σημείο συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας.

 

YΓ. Η εκδήλωση των Πολιτιστικών Συλλόγων, «Το νήμα της παράδοσης ενώνει το Γαλάτσι με όλη την Ελλάδα», στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Γαλατσίου 2025, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2025, στις 20:00, στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου, στις 20:00.

 

 

 

.