e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, προβάλλεται στον πολιτιστικό χώρο " παίρνω Αμπάριζα" η ταινία La Chute de l’Empire Américain (Η Πτώση της Αμερικάνικης Αυτοκρατορίας"

Η υπόθεση:
Ο 36χρονος Πιέρ-Πολ, ένας ντροπαλός και ανασφαλής διανοούμενος με διδακτορικό στη φιλοσοφία, αναγκάζεται να εργαστεί ως οδηγός κούριερ για να τα βγάλει πέρα. Γενικά, είναι αυτό που λέμε καλός άνθρωπος: δίνει χρήματα στους άστεγους, βοηθάει στο μοίρασμα φαγητού σε απόρους, τέτοια. Μία μέρα, εν ώρα εργασίας, γίνεται αυτόπτης μάρτυρας μίας ένοπλης ληστείας που πάει στραβά: δύο νεκροί και τσάντες γεμάτες εκατομμύρια πεταμένες κάτω. O Πιέρ-Πολ έρχεται αντιμέτωπος με το δίλημμα του να φύγει με άδεια χέρια ή να πάρει τα λεφτά και να φύγει. Τελικά, επιλέγει το δεύτερο. Μια επιλογή που, όπως είναι προφανές, θα έχει πολλές επιπτώσεις…

 

Το La Chute de l’Empire Américain είναι ταυτόχρονα μια ευχάριστη κομεντί γύρω από την εν λόγω ληστεία και τη προσπάθεια του νεαρού να ξεπλύνει τα κλοπιμαία αλλά και μια κοινωνική καυστική σάτιρα. Μια κριτική ενάντια  στον καπιταλισμό, τον νεοφιλελευθερισμό και στη σαρωτική επέλαση της μόνης… ηθικής αξίας που έχει απομείνει στον κόσμο μας: του χρήματος. Που οδηγεί στην πτώση της αμερικάνικης αυτοκρατορίας. Της μόνης αυτοκρατορίας. Και κατά πως φαίνεται, του κόσμου ολόκληρου.

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντενί Αρκάν

ΚΑΣΤ: Αλεξάντρ Λαντρί, Ρεμί Ζιράρ, Μαριπιέ Μορέν, Πιερ Κουρζί, Μαξίμ Ρουά, Λουί Μορισέτ.

 

 

 

 

 

Ο Luke Slott, τραγουδοποιός από την Ιρλανδία, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του(#OurStoryIsOne Dedication Tour)  και εμπνευσμένος από τις 10 μπαχάι γυναίκες του Σιράζ (Ιράν) που εκτελέστηκαν το 1983 για την πίστη τους στην ελευθερία της συνείδησης και την ισότητα ανδρών και γυναικών, θα δώσει δύο παραστάσεις: στην Αθήνα το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2023, στις 8.00μ.μ., στο Μπαχάι Κέντρο, Κύπρου 26 και στο Γαλάτσι την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2023, στις 7.00μ.μ., στο Κοινοτικό Κέντρο, Βάσσου 5, Γαλάτσι. Η περιοδεία είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους στο Ιράν που συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να αγωνίζονται για δικαιοσύνη και ισότητα για όλους στη χώρα τους. Ο Luke Slott παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τραγούδια του εναλλάξ με ιστορίες για γυναίκες και άνδρες ήρωες του Ιράν από το παρελθόν και το παρόν.

 

Μία περιοδεία αφιερωμένη στον λαό του Ιράν και τον αγώνα του για δικαιοσύνη και ισότητα για όλους.

 

Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2023, 8.00μ.μ., Μπαχάι Κέντρο, Κύπρου 26, Αθήνα

Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2023, 7.00μ.μ., Κοινοτικό Κέντρο, Βάσσου 5, Γαλάτσι

 

Με την περιοδεία του ο τραγουδοποιός υποστηρίζει την παγκόσμια εκστρατεία #OurStoryIsOne που εισήγαγε η Διεθνής Μπαχάι Κοινότητα τον Ιούνιο 2023 προς τιμήν της επετείου των 40 ετών από την εκτέλεση των 10 Μπαχάι γυναικών του Σιράζ και η οποία έχει ως σκοπό να δημιουργήσει παγκόσμια αλληλεγγύη με τις γυναίκες που δίνουν αγώνα για την ελευθερία τους στο σημερινό Ιράν, και να τιμά τις θυσίες που έκαναν οι γυναίκες του παρελθόντος. 

Οι ιστορίες θα μεταφράζονται στα ελληνικά.

 

Είσοδος ελεύθερη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Μερβάς Μαάνιαν, 6932277939

  

-------------------------------------------------------------------------------

 

 

«Είναι μία απίστευτη εμπειρία να δεις τις παραστάσεις του Luke αυτοπροσώπως. Η μουσική του και οι ιστορίες βοηθούν τον κόσμο να πάρει απόσταση από τις καθημερινές αγωνίες τους εμπνέοντας μία αίσθηση υπερβατικότητας η οπόια είναι πράγματι ενοποιητική. Φεύγεις διαφορετικός σε σχέση με το πώς ήρθες – νιώθεις πιο ανάλαφρος και πιο συνδεδεμένος με άλλους.» 

Ian Rafalak, Φιλαδέλφια, ΗΠΑ (συνθέτης και μουσικός)

 

 

ENA ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ:

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Luke Slott είναι μουσικός και αφηγητής από την Ιρλανδία. Γεννημένος σε μία οικογένεια καλλιτεχνών στο Δουβλίνο, άρχισε να παίζει μουσική από νεαρή ηλικία, τακτικά βλέποντας και τους δύο γονείς του να δίνουν παραστάσεις στις σκηνές των τζαζ κλαμπ, συναυλιακών χώρων και θεάτρων, ο πατέρας του ως τρομπετίστας και η μητέρα του ως ηθοποιός. Στα εφηβικά χρόνια του άρχισε να γράφει τραγούδια και σύντομα υπέγραψε συμβόλαιο με την Sony Music, αλλά αργότερα αποφάσισε να συνεχίσει ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης.

Έχει εκδώσει την μουσική του σε πολλαπλά άλμπουμ, και έχει περιοδεύσει εκτεταμένα ως σόλο καλλιτέχνης δίνοντας συναυλίες και εργαστήρια μουσικής σε πάνω από 20 χώρες, από Ευρώπη και Βόρια Αμερική σε Μέση Ανατολή και τα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού.

 

ALBUMS:

Don’t Go Back To Sleep - Music For Solo Piano Vol. 1 (2008)

The Home of Laughter - Music For Solo Piano Vol. 1 (2009)

Year of the Nightingale (2017)

Gate of Heaven (2019)

Home of Light (2021)

 

 

EPs:

A Few Honest Words (2010)

Create in Me a Pure Heart (2011)

The Light of Unity (2012)

Music Inspired by the Book Nineteen (2022)

 

 

SINGLES:

 

Have You Heard? (2016)

Tablet of the Wondrous Maiden (2018)

Blessed is the Spot (2020)

This is the Day (2022)

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ:

 

Australia (2019),  Bahrain (2016, 2019),  Belgium (2011),  Bulgaria (2010),  Canada (2011, 2018), Finland (2017), France (2010, 2023), Germany (2014), Ireland, Indonesia (2022), Israel (2022), Italy (2006, 2010), Kuwait (2016, 2017, 2019), Luxembourg (2011, 2016), New Zealand (2019), Norway (2011), Samoa (2019), Slovakia (2015), UAE (2016, 2019), UK (2001-2022), USA (2006-2022)

 

 

LINKS:

 

YOUTUBE: @lukeslott

INSTAGRAM: @lukeslott

FACEBOOK: facebook.com/lukeslott

BANDCAMP: lukeslott.bandcamp.com

WEBSITE: lukeslott.com

 

 

 

Την Κυριακή 5  Νοεμβρίου,  η ΔΡΑΣΗ για την Κοινωνία ,το Πολιτισμό και τη ποιότητα ζωής, πραγματοποιεί την καθιερωμένη φθινοπωρινή   γιορτούλα της στην υιοθετημένη περιοχή των Τουρκοβουνίων,πάνω από το Λόφο Κόκκου.Μια περιοχή που έχει μεταμορφωθεί μετά από μεγάλη, διαρκή και εθελοντική δουλειά, σε ένα δάσος με τους δρόμους του, τα μονοπάτια του, την πλατεία του, με τραπέζια και παγκάκια, όλα κυριολεκτικά χειροποίητα..

15 χρόνια  υιοθεσίας αυτής της δημόσιας – αναδασωτέας περιοχής  ,που με εθελοντική, συνεχή και επίπονη προσπάθεια της Περιβαλλοντικής  Ομάδας της ΔΡΑΣΗΣ ,μεταμορφώθηκε από χώρο ουσιαστικά γυμνό - κρανίου τόπος -, σε ένα όμορφο  δάσος με τους δρόμους του ,την πλατεία του,  τον χώρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μαθητών των  Σχολείων που με την καθοδήγηση εμπνευσμένων Δασκάλων-Καθηγητών επισκέπτονται το χώρο και περνάνε στους μαθητές τους  πολύτιμες γνώσεις φυτών ,καταγράφοντας εικόνες .

Μια δημόσια έκταση , μέρος   του  περιαστικού δάσους Γαλατσίου ( γενικότερα  Μητροπολιτικό πάρκο Τουρκοβουνίων ) με  τεράστια σημασία για το Γαλάτσι ( και  τους κατοίκους  της Αθήνας  ) ,  του οποίου ο δασικός – αναδασωτέος  χαρακτήρας πρέπει να προστατευτεί από  κάθε  ενέργεια που, άμεσα ή έμμεσα, αμφισβητεί – υπονομεύει  τον χαρακτήρα αυτό