e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Ο Δήμος Γαλατσίου προσκαλεί τους επαγγελματίες της πόλης στη διαδικτυακή ενημέρωση, που θα γίνει τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, στις 18:00, για να μιλήσουν για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα επιφέρουν οι εργασίες της Γραμμής 4 του μετρό στο Γαλάτσι.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

 • Γιώργος Μαρκόπουλος, Δήμαρχος Γαλατσίου
 • Περικλής Κακαρώνης, Αντιδήμαρχος Διασύνδεσης με την «Ελληνικό Μετρό»
 • Ανδρέας Ανδρέου, Αντιδήμαρχος Γραφείου Τύπου
 • Ν. Κουρέτας, Διευθύνων Σύμβουλος της «Ελληνικό Μετρό»
 • Π. Αραμπατζή, Διευθύντρια Προϊσταμένης Αρχής
 • Π. Παπαχλιμίντζος, Γενικός Διευθυντής
 • Θ. Μπάντης, Διευθυντής έργων Γραμμής 4
 • Α. Παπαμακάριος, Υποδιευθυντής Μελετών
 • Γ. Γιαννάρας, Υποδιευθυντής Γραμμής 4

Μπείτε στο link:https://rb.gy/heshtp για να παρακολουθήσετε την ανοιχτή συζήτηση και να θέσετε τα ερωτήματά σας!

 

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Γαλατσίου, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της πρόληψης, ξεκινά και πάλι την ΤΡΙΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 τη ΔΩΡΕΑΝ διενέργεια ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΤΕΣΤ ΠΑΠ) στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με το Ν.Γ.Ν.Α «Αλεξάνδρα».

Η λήψη του θα πραγματοποιείται από εξειδικευμένη μαία στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου, και στη συνέχεια θα αποστέλλεται στο κυτταρολογικό τμήμα του  Ν.Γ.Ν.Α «Αλεξάνδρα» για τη διεξαγωγή των αποτελεσμάτων.

Τα Τεστ ΠΑΠ θα πραγματοποιούνται  κάθε Τρίτη  15:45 μ.μ. – 17:30 μ.μ. στον 1ο όροφο, Γραφείο 6, όπου βρίσκεται το Δημοτικό Ιατρείο, εντός του Δημαρχείου στην οδό Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους ΜΟΝΟ  κατόπιν ραντεβού:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ (συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα):

https://forms.gle/9Q1JZENERShDtmo66

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: 210.2933.956, 210.2222.011 και 210.2223.826 

*Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας. 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΑΠ;

Τοτεστ ΠΑΠ είναι από τις βασικότερες εξετάσεις που κάθε γυναίκα πρέπει να περιλαμβάνει στον ετήσιο προληπτικό γυναικολογικό της έλεγχο. Πρόκειται για μια απλή, ανώδυνη και γρήγορη εξέταση με στόχο την ανίχνευση δυσπλασιών και προκαρκινικών καταστάσεων αλλά και τον εντοπισμό καρκίνου του τραχήλου της μήτρας καθώς και μικροβιακών και μυκητιασικών λοιμώξεων (τραχηλίτιδα, κολπίτιδα).

ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Οι γυναίκες κάθε ηλικίας (6 μήνες μετά την πρώτη σεξουαλική επαφή έως και προχωρημένης εμμηνόπαυσης) ωφελούνται από το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου και συστήνεται να κάνουν ΤΕΣΤ ΠΑΠ κατά προτίμηση κάθε χρόνο. Αν το αποτέλεσμα του τεστ δεν είναι φυσιολογικό, τότε η στενή παρακολούθηση ή η θεραπεία ελαττώνουν δραστικά την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του τράχηλου της μήτρας.

ΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ;

Το τεστ ΠΑΠ μπορεί να γίνεται οποιαδήποτε μέρα του κύκλου εκτός από τις μέρες της εμμήνου ρύσεως. Πρέπει να γίνει αποχή από τις σεξουαλικές επαφές και να μην γίνονται κολπικές πλύσεις  και χρήση κολπικών αλοιφών και ταμπόν  48 ώρες πριν την εξέταση.

Ο ετήσιος έλεγχος (check up) και ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορούν να προλάβουν τον κίνδυνο. Με την εγγραφή σας στην πλατφόρμα του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ( Κέντρο Πρόληψης Υγείας ) του Δήμου Γαλατσίου, μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δωρεάν δράσεις και εξετάσεις που κάνει ο Δήμος. https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register

 

Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο www.kepygeias.org  και μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις την υγεία σου για 12 ασθένειες που προλαμβάνονται και αντιμετωπίζονται επιτυχώς αν διαγνωστούν εγκαίρως.

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση ασθενειών βελτιώνει την ποιότητα ζωής, αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης και προλαμβάνει την εκδήλωση σοβαρών ασθενειών, ή περιορίζει την εξάπλωσή τους. Για αυτό το λόγο, ο Δήμος Γαλατσίου συμμετέχει στο πρόγραμμα του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και έχει δημιουργήσει τη Δομή του ΚΕΠ Υγείας.

Βασικό μέλημα του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και η παραπομπή σε δομές υγείας, όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση σε 12 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους. Τα 12 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, ο Καρκίνος του Πνεύμονα, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση η ΧΑΠ και η Άνοια.

Διαδικασία:

 1. Εγγράψου στο ΚΕΠ Υγείας
 2. Συμπλήρωσε τις ασθένειες για τις οποίες θέλεις να ενημερώνεσαι σύμφωνα με την ηλικία και το φύλο σου.
 3. Κλείσε ραντεβού σε ιατρό για να λάβεις παραπεμπτικό για τις εξετάσεις. Υλοποίησέ τις δημόσια/ιδιωτικά και ενημέρωσε το σύστημα (ή κλείσε ραντεβού με τον υπάλληλο του ΚΕΠ Υγείας, για περαιτέρω βοήθεια). Οι ανασφάλιστοι εξυπηρετούνται δωρεάν σε Κέντρα Υγείας (Πρώην ΠΕΔΥ) και Δημόσια Νοσοκομεία.
 4. Το σύστημα θα σε ενημερώσει πότε χρειάζεται να επαναλάβεις τις εξετάσεις σου.
 5. Το ΚΕΠ Υγείας θα σε ενημερώνει για εκδηλώσεις, μετρήσεις, και άλλες δράσεις Πρόληψης και Αγωγής Υγείας που διοργανώνονται στο Δήμο και για τυχόν νέες δυνατότητες.

Η διατήρηση της υγείας σου είναι στο χέρι σου!