e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 

Στο πλαίσιο του έργου «Πράσινοι πρεσβευτές» παραδόθηκαν στο Θερινό camp του Δήμου 90 σετ οικιακής κομποστοποίησης. Στόχος του προγράμματος να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά και  οι πολίτες του Γαλατσίου στη σωστή διαλογή των απορριμμάτων στο σπίτι και την εναπόθεσή τους στους Καφέ Κάδους που έχουν αρχίσει να τοποθετούνται στις γειτονιές.Χρειάζονται βέβαια πολλά βήματα ακόμα από την μεριά του  Κράτους,της Περιφέρειας  και των Δήμων...ώστε να μπορούμε να μιλάμε για μια ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και έκδηλο ενδιαφέρον από την πλευρά παιδιών και γονέων, η παράδοση των 90 σετ οικιακής κομποστοποίησης στο πλαίσιο του έργου «ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ», του προγράμματος «Καινοτόμες Δράσεις με τους πολίτες», στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Γαλατσίου. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο και ο Δήμος Γαλατσίου συμμετέχει σε σύμπραξη με την Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρία «Δημιουργική Σκέψη Ανάπτυξης (ΔΗΣ.ΚΕ.ΑΝ)»
.

Στόχος του έργου «ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ” είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες του Γαλατσίου στη διαλογή των απορριμμάτων στις διαφορετικές ροές ανακύκλωσης υλικών και στην κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων που μπορούμε να κάνουμε στο μπαλκόνι ή στην κουζίνα μας, αλλά και χρησιμοποιώντας σωστά τους ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΥΣ που εγκαθίστανται σταδιακά σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Άλλωστε τις ημέρες αυτές χωροθετούνται και ξεκινούν οι εργασίες εγκατάστασης σταθερών κάδων για την ξεχωριστή αποκομιδή των ροών του χαρτιού, γυαλιού, πλαστικού και μετάλλων σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

Οι ειδικοί επιστήμονες, χημικοί μηχανικοί, κ. Μιχάλης Δελαγραμμάτικας και κ. Όλγα Παπαδοπούλου, από τη «Δημιουργική Σκέψη Ανάπτυξης» παρουσίασαν αναλυτικά στα παιδιά του Θερινού Camp Γαλατσίου και στις δύο περιόδους, συγκεκριμένα Πέμπτη 29.06.2023 και Πέμπτη 06.06.2023, τους τρόπους Διαλογής στην Πηγή των ανακύκλωσιμων υλικών και της κομποστοποίησης των οργανικών υπολειμμάτων. Η βιωματική παρουσίαση, με την ενθουσιώδη συμμετοχή των παιδιών ευαισθητοποίησε ακόμη περισσότερο και έδειξε ότι όλα τα παιδιά επιθυμούν να πάρουν μέρος και να ενημερωθούν για τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος δήλωσε ότι: «Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή που η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση οφείλουν να είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες και ειδικότερα να ενημερώσουμε τα μικρά παιδιά, για τους σωστούς τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων, ώστε οι επόμενες γενιές να γνωρίζουν περισσότερα και να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος».

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Γιάννης Κορρές μίλησε με τους γονείς και τα παιδιά στη διανομή των οικιακών κάδων κομποστοποίησης στο Θερινό Camp και τόνισε ότι: «Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του δήμου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διατηρηθεί η πόλη μας καθαρή. Βρισκόμαστε ήδη σε πολύ καλό στάδιο για τις γωνιές ανακύκλωσης, τεσσάρων, πέντε και έξι ρευμάτων, ενώ εφαρμόζεται με επιτυχία στις μεγάλες λαϊκές αγορές η συλλογή βιοαποβλητών (κομποστοποίηση), ώστε σταδιακά να εφαρμοστεί και στις γειτονιές της πόλης μας, αφού βέβαια γίνει η απαιτούμενη ενημέρωση ευαισθητοποίησης των πολιτών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κομποστ που μπορείτε να παράγετε στο μπαλκόνι σας, ή που θα παράγει ο δήμος από τα απορρίμματα των καφέ κάδων, είναι ένα υψηλής απόδοσης και φιλικό προς το περιβάλλον λίπασμα για τις γλάστρες, τον κήπο ή τα παρτέρια και τα πάρκα του δήμου.

Ένα πλήρες σετ με κάδο κομποστοποίησης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου θα διανεμηθεί και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης, ώστε να αξιοποιούνται τα υπολείμματα των γευμάτων και ταυτόχρονα να μαθαίνουν τα παιδιά από την προσχολική ηλικία τις αξίες της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης.

Οι δράσεις των «Πράσινων Πρεσβευτών» θα συνεχιστούν με τη διεξαγωγή διαδικτυακών συναντήσεων με εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα στους δημότες που παρέλαβαν τα οικιακά σετ κομποστοποίησης, καθώς και άλλες πολύπλευρες δράσεις στις γειτονιές της πόλης.

Οι κάτοικοι του Γαλατσίου θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν, να ενημερωθούν και να συντονιστούν για την προώθηση της ανακύκλωσης και κομποστοποίησης στην πόλη μας, στη Γιορτή της Διαλογής στην Πηγή, που θα διοργανωθεί από τους «Πράσινους Πρεσβευτές» και τον Δήμο, στο «Καμίνι» το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2023.

 

Την Τρίτη11 Ιουλίου και ώρα 19:00,συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο  για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης

 

 

 

ΑΡΙΘ.

ΘΕΜ.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

 

 

 

1ο

Έγκριση ή μη 7ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2023 Δήμου Γαλατσίου (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 151/2023 απόφασης – εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

2ο

Έκθεση Εσόδων – Εξόδων Α΄ Τριμήνου έτους 2023, για τον έλεγχο υλοποίηση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2023 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 135/2023 απόφασης – εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

3ο

Λήψη απόφασης για την παραχώρηση του οικοπέδου στη συμβολή των οδών Αλκυόνης και Αιγοσθενών στο Ο.Τ. 138/τ.98 στην Ανώνυμη Μονομετοχική Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων Δήμου Γαλατσίου.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

4ο

Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Γαλατσίου, ως assodiated partner, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SwAI – 101089517 – GAP – 101089517, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (CERV Progrmme), σε σύμπραξη με τη «Δημιουργική Σκέψη Ανάπτυξης (ΔΗΣ.ΚΕ.ΑΝ)» και εξουσιοδότηση προς τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, Ιωάννη Σκληράκη, για την υπογραφή όλων των απαραίτητων εγγράφων.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

5ο

Έγκριση της Οικονομικής Ενίσχυσης δικαιούχων κατοίκων του Δήμου Γαλατσίου και απόρριψης των μη δικαιούχων για την καταβολή της 2ης Δόσης για το έτος 2023, προσαυξανόμενο κατά εβδομήντα ευρώ (70,00 €) για κάθε παιδί των οικογενειών με τέκνα,  από τεσσάρων (4) έως δεκαοκτώ (18) ετών, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 146/2023 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

6ο

Κατάρτιση Πίνακα για Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση σε κατοίκους του Δήμου μας και εξειδίκευση πίστωσης ποσού τριών χιλιάδων τετρακοσίων ευρώ (3.400,00 €).

κ. Ασπασία Παναγιωτακοπούλου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

7ο

Έγκριση ή μη της αρ. πρωτ. 14825/04-05-2023 αίτησης για Απαλλαγή Δημοτικών Τελών.

κ. Ασπασία Παναγιωτακοπούλου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

 

8ο

Έγκριση ή μη της αρ. πρωτ. 16876/19-05-2023 αίτησης για Απαλλαγή Δημοτικών Τελών.

κ. Ασπασία Παναγιωτακοπούλου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

9ο

Έγκριση ή μη της αρ. πρωτ. 17527/25-05-2023 αίτησης για Απαλλαγή Δημοτικών Τελών.

κ. Ασπασία Παναγιωτακοπούλου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

10ο

Έγκριση ή μη της αρ. πρωτ. 18945/08-06-2023 αίτησης για Απαλλαγή Δημοτικών Τελών.

κ. Ασπασία Παναγιωτακοπούλου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

11ο

Έγκριση ή μη της αρ. πρωτ. 19798/16-06-2023 αίτησης για Απαλλαγή Δημοτικών Τελών.

κ. Ασπασία Παναγιωτακοπούλου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

12ο

Παραχώρηση ή μη θέσης στάθμευσης αναπηρικού οχήματος επί της οδού Δρυάδων αρ. 50 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 56/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

13ο

Μεταβολή του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος που θα κάνει χρήση της θέσης στάθμευσης αναπηρικού οχήματος που έχει παραχωρηθεί επί της οδού Δρυάδων αρ. 50 με την αριθμ. 96/2022 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 57/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

14ο

Χορήγηση ή μη άδειας τοποθέτησης εμποδίων στην οδό Κερκύρας αρ. 7 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 58/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

15ο

Χορήγηση ή μη άδειας διαμόρφωσης ράμπας πρόσβασης ΑΜΕΑ επί του πεζοδρομίου στην οδό Ν. Ξυλούρη (Ερ. Κουρτίου) αρ. 15 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 65/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

16ο

Έγκριση ή μη παραχώρησης άδειας στάσης ενός οχήματος χρηματαποστολής προ της εισόδου του καταστήματος της εταιρείας ΛΕΓΑΚΗΣ BIZNEST CONSULTANTS Ε.Ε. επί της οδού Αγ. Γλυκερίας αρ. 17 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 66/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

 

17ο

Μετακίνηση θέσης στάθμευσης αναπηρικού οχήματος (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 67/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

18ο

Χορήγηση ή μη άδειας τοποθέτησης εμποδίων στο πεζοδρόμιο στην οδό Σύρου αρ. 35 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 68/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

19ο

Παραχώρηση ή μη θέσης στάθμευσης αναπηρικού οχήματος επί της οδού Δήλου αρ. 15 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 70/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

20ο

Χορήγηση ή μη άδειας διαμόρφωσης ράμπας πρόσβασης ΑΜΕΑ επί του πεζοδρομίου στην οδό Λέσβου αρ. 20 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 71/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

21ο

Χορήγηση ή μη άδειας διαμόρφωσης ράμπας πρόσβασης ΑΜΕΑ επί του πεζοδρομίου στην οδό Δρυάδων αρ. 2 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 72/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

22ο

Χορήγηση ή μη άδειας τοποθέτησης εμποδίων στα πεζοδρόμια των οδών Δρίσκου, Κερκύρας και Πανσελήνου (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 73/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

23ο

Χορήγηση ή μη άδειας τοποθέτησης εμποδίων επί του πεζοδρομίου στην οδό Μ. Μπότσαρη από τον αρ. 32 έως οδό Καραϊσκάκη (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 74/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

24ο

Χορήγηση ή μη άδειας τοποθέτησης εμποδίων στην οδό Ανδριτσαίνης αρ. 53 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 75/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

25ο

Χορήγηση ή μη άδειας τοποθέτησης εμποδίων στο πεζοδρόμιο στην οδό Αργοστολίου αρ. 27 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 76/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

26ο

Χορήγηση ή μη άδειας τοποθέτησης εμποδίων στο πεζοδρόμιο στην οδό Ψηλορείτου αρ. 3 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 77/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

27ο

Χορήγηση ή μη άδειας θέσης φορτοεκφόρτωσης για το κατάστημα επί της οδού Καββαδία αρ. 8 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 78/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

28ο

Χορήγηση ή μη άδειας φορτοεκφόρτωσης για το κατάστημα επί της οδού Κυβέλης αρ. 43 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 79/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

29ο

Χορήγηση ή μη άδειας θέσης φορτοεκφόρτωσης για την εξυπηρέτηση του Σχολικού συγκροτήματος επί της οδού Ορφανίδου αρ. 101 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 80/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

30ο

Εισήγηση κοπής δύο (2) δένδρων στην συμβολή των οδών Παπαφλέσσα και Καποδιστρίου (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 59/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

31ο

Εισήγηση κοπής ενός (1) δένδρου νεραντζιάς στην οδό Νηλέως αρ. 3 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 60/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

32ο

Εισήγηση κοπής ενός (1) δένδρου στην οδό Αφαίας αρ. 29 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 61/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

33ο

Εισήγηση κοπής δύο (2) δένδρων στην οδό Χριστιανουπόλεως αρ. 102 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 63/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

 

34ο

Εισήγηση κοπής δύο (2) δένδρων ελιές στην οδό Καποδιστρίου αρ. 11 (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 64/2023 απόφασης Ε.Π.Ζ.).

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

35ο

Διαγραφή χρέωσης Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.

κ. Αναστασία Κάζαγλη

Αντιδήμαρχος

 

 

 

36ο

Διαγραφή χρέωσης Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.

κ. Αναστασία Κάζαγλη

Αντιδήμαρχος

 

 

 

37ο

Διαγραφή χρέωσης Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.

κ. Αναστασία Κάζαγλη

Αντιδήμαρχος

 

 

 

38ο

Διαγραφή χρέωσης Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.

κ. Αναστασία Κάζαγλη

Αντιδήμαρχος

 

 

 

39ο

Διαγραφή χρέωσης Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.

κ. Αναστασία Κάζαγλη

Αντιδήμαρχος

 

 

 

40ο

Διαγραφή χρέωσης Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.

κ. Αναστασία Κάζαγλη

Αντιδήμαρχος

 

 

 

41ο

Διαγραφή χρέωσης Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.

κ. Αναστασία Κάζαγλη

Αντιδήμαρχος

 

 

 

42ο

Διαγραφή χρέωσης Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.

κ. Αναστασία Κάζαγλη

Αντιδήμαρχος

 

 

 

43ο

Διαγραφή χρέωσης Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.

κ. Αναστασία Κάζαγλη

Αντιδήμαρχος

 

 

 

44ο

Διαγραφή χρέωσης Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.

κ. Αναστασία Κάζαγλη

Αντιδήμαρχος

 

 

 

45ο

Διαγραφή χρέωσης παραβάσεων Κ.Ο.Κ.

κ. Αναστασία Κάζαγλη

Αντιδήμαρχος

 

 

 

46ο

Διαγραφή χρέωσης παραβάσεων Κ.Ο.Κ.

κ. Αναστασία Κάζαγλη

Αντιδήμαρχος

 

 

 

47ο

Διαγραφή χρέωσης παραβάσεων Κ.Ο.Κ.

κ. Αναστασία Κάζαγλη

Αντιδήμαρχος

 

 

 

48ο

Διαγραφή χρέωσης παραβάσεων Κ.Ο.Κ.

κ. Αναστασία Κάζαγλη

Αντιδήμαρχος

 

 

 

49ο

Διαγραφή ή μη διαγραφή χρεών, οφειλέτη του Δήμου.

κ. Αναστασία Κάζαγλη

Αντιδήμαρχος

 

 

 

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει, ότι από 01 Ιουλίου 2023 τίθεται σε εφαρμογή η δυνατότητα εξόφλησης του Τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων ή του Τέλους Παρεπιδημούντων διαδικτυακά στον σύνδεσμο : https://dae.govapp.gr/ , στο πλαίσιο της διασύνδεσης του Δήμου Γαλατσίου με την Πλατφόρμα Δήλωσης επί των Ακαθαρίστων Εσόδων και Παρεπιδημούντων.

Η πλατφόρμα «Ηλεκτρονικής δήλωσης τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων επιχειρήσεων» απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Γαλατσίου  και υπόκεινται στο Τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων ή το Τέλος Παρεπιδημούντων.

Η εξόφληση του τέλους που αφορά το Β τρίμηνο 2023 (Απρίλιος-Μάιος -Ιούνιος 2023 για τους υπόχρεους τριμηνιαίας υποβολής δήλωσης Φ.Π.Α.) καθώς και του τέλους που αφορά τον Ιούνιο 2023 (για τους υπόχρεους μηνιαίας υποβολής δήλωσης Φ.Π.Α.) θα γίνει αποκλειστικά στον Δήμο Γαλατσίου.

Για τις επόμενες περιόδους η εξόφληση του τέλους θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω της Πλατφόρμας ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία