e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου ξεκινάει την Παρασκευή 24 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή 8:00 – 9:00 (ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ) την διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ Rapid test για παιδιά, εφήβους και άτομα που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα για:

  • covid 19
  • γρίπη Α και Β
  •  συγκυτιακό ιό (RSV)

στο Δημαρχείο Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους) στο Δημοτικό Ιατρείο, στον 1ο όροφο

Απαιτούνται:

  • ΑΜΚΑ
  • Αριθμός κινητού
  • Υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης γονέα – κηδεμόνα (για όσους προσέρχονται μόνοι τους)

Οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται να τηρούν τις αποστάσεις και να φορούν προστατευτική μάσκα

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Γαλατσίου, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, διοργανώνει δωρεάν τεστ Παπανικολάου σε συνεργασία με το ΓΝΑ «Αλεξάνδρα».

Η λήψη υλικού πραγματοποιείται από εξειδικευμένη μαία στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου, και στη συνέχεια αποστέλλεται στο κυτταρολογικό τμήμα του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» για τη διεξαγωγή αποτελεσμάτων.

Τα Τεστ ΠΑΠ πραγματοποιούνται  κάθε Τρίτη απόγευμα 15:30 μ.μ. – 17:30 μ.μ. στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου στην οδό Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους.

Για ραντεβού επικοινωνείστε τηλεφωνικά: 210.2933.956, 210.2222.011 και 210.2223.826 

Ηλεκτρονικά: συμπληρώστε τη φόρμα: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdUdjKLGPqcndYLi8TVLqOd2K0cs8KntkY9h6AQJAi_WI1ruA/viewform?usp=sf_link

Επισημαίνεται ότι στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας μπορείτε να ενημερωθείτε και να προγραμματίσετε άμεσα ένα τεστ ΠΑΠ, καθώς και να ενημερωθείτε για άλλες προληπτικές εξετάσεις που μπορείτε να κάνετε σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς για την προστασία της υγείας σας.

Το τεστ Παπανικολάου είναι μια απλή εξέταση πρόληψης, η οποία πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, καθώς η πρόληψη οδηγεί  στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου (Ca) του τραχήλου της μήτρας και στην έγκαιρη θεραπεία, για μία καλύτερη ποιότητα ζωής!

 

 

.

H εκπομπή «Τα εν Δήμω» της δημόσιας τηλεόρασης, που παρουσιάζουν ο Τάκης Σαράντης και η Μαρία Μαγκλάρα, κάθε Σάββατο, στις 17:00, στο ΕΡΤNEWS , ασχολείται με τις δράσεις και τα προβλήματά της Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς επίσης με την  καθημερινότητα και τις ανάγκες των δημοτών.

Το Σάββατο αυτό(4 Μαρτίου) ,φιλοξένησε τον Γιώργο Μαρκόπουλο , Δήμαρχο Γαλατσίου και πρόεδρο της ΠΕΔΑ.(Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής). Η συζήτησε επικεντρώθηκε κυρίως σε θέματα γύρω από τον ρόλο της ΠΕΔΑ και τα προβλήματα που αυτή πρέπει να διαχειριστεί.

Έγινε αναφορά στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  στις διάφορες κρίσεις  και τα προβλήματα που κυρίως απασχολούν τους δημότες(κίνηση,πάρκινγκ).

Προβλήματα που όπως είπε ο δήμαρχος αφορούν και  το Γαλάτσι…ειδικά την περίοδο  αυτή που είναι σε εξέλιξη οι εργασίες του Μετρό και οι οποίες  παρουσιάζουν κάποια  καθυστέρηση.Σχετικά με το διπλοπαρκάρισμα,παραδέχθηκε μια ανοχή, αφού όπως είπε μια καταστολή πριν δοθούν λύσεις(χώροι στάθμευσης), θα ήταν ένα ακόμα ..χτύπημα, στα καταστήματα της πόλης, που έχουν ήδη πληγεί, από την υγιειονομική  ενεγειακή κρίση.

O Δήμαρχος μίλησε για αρμοδιότητες που έχουν περάσει στους Δήμους, χωρίς όμως να συνοδεύονται και από μια ανάλογη οικονομική στήριξη και προσωπικό.

Τέλος αναφέρθηκε στην κατεδάφιση του κτιρίου που στεγάζει τα Goodys ,στη θέση του οποίου  προς το παρόν θα γίνει πάρκινγκ, ενώ μετά το πέρας των εργασιών του Μετρό,  θα αποτελέσει μέρος της Κεντρικής Πλατείας, που θα δημιουργηθεί στο οικοδομικό αυτό τετράγωνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ(Κλικ εδώ) (Ο Γ.Μαρκόπουλος ξεκινά στο 20:20