e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Σε μαθητές του 1ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ανακύκλωσης «ΤΗΕ GREEN CITY», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γιώργου Βλάχου και του Αντιδημάρχου Παιδείας Γαλατσίου, κ. Κωνσταντίνου Μπάστα, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και υλοποιείται από την εταιρεία Southstar εισάγοντας μια καινοτόμο προσέγγιση στη διαδικασία ανακύκλωσης των οικιακών απορριμμάτων.

Με κεντρικό μήνυμα «Ανακυκλώνω – Συμμετέχω – Κερδίζω», το πρόγραμμα «THE GREEN CITY» ξεκίνησε την προσπάθεια ουσιαστικής αύξησης του όγκου των υλικών που προωθούνται προς ανακύκλωση, μειώνοντας σημαντικά την περιβαλλοντική επιβάρυνση που επιφέρουν τα οικιακά μας απορρίμματα. Μέσω αυτού, οι πολίτες 66 Δήμων της Αττικής μπορούν πλέον να ανακυκλώνουν 8 κατηγορίες και είδη διαχωρισμένων υλικών  που μέχρι σήμερα κατέληγαν στις χωματερές.

Συγκεκριμένα:

 1. Χαρτί/Χαρτόνι (εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά, έντυπο υλικό κτλ.),
 2. Πλαστικά (λεκάνες, δοχεία, θήκες, κτλ.)
 3. Μεταλλικά Αντικείμενα (σκεύη, εργαλεία, κλειδιά, κτλ.),
 4. Αλουμίνιο (σκεύη, μπολ, περιέκτες τροφίμων και ποτών, κτλ.),
 5. Γυαλί (ποτήρια, πιάτα, βάζα, κτλ.),
 6. Ηλεκτρονικός & Ηλεκτρικός Εξοπλισμός (μικρές οικιακές συσκευές, CD/DVD, tablets, κτλ.)
 7. Βρώσιμα Έλαια & Λίπη (ελαιόλαδο, σπορέλαιο, κτλ.)
 8. Ρούχα (ένδυση/υπόδηση)-Υφάσματα (ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη, πανιά, κτλ.)

Ο τύπος και το βάρος των υλικών που προσκομίζονται προς ανακύκλωση, μετατρέπονται σε πόντους και οι πολίτες κερδίζουν οφέλη µέσω των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του προγράμματος, οι οποίες παρουσιάζονται στην mobile εφαρμογή THE GREEN CITY.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω εξήντα (60) Κινητών Πράσινων Σημείων Ανακύκλωσης, τα οποία με δυνατότητα συλλογής 1.2 τόνων το καθένα, θα πραγματοποιούν δρομολόγια με προκαθορισμένες στάσεις σε πλατείες, υπαίθρια parking, κτλ.

Οι πολίτες αποκτούν άμεσα επιβράβευση μέσω του προγράμματος, αφού πραγματοποιήσουν εγγραφή είτε online, μέσω του app του Προγράμματος ή μέσω του www.thegreencity.gr, είτε συμπληρώνοντας τις έντυπες φόρμες εγγραφής, στα σημεία λειτουργίας των Κινητών Πράσινων Σημείων Ανακύκλωσης.

Στη συνέχεια, κάθε φορά που παραδίδουν στα σημεία συλλογής διαχωρισμένα είδη προς ανακύκλωση, λαμβάνουν πόντους που υπολογίζονται βάσει του τύπου υλικού και του βάρους του. Οι πόντοι αυτοί «εξαργυρώνονται» μέσω συνεργαζόμενων στο πρόγραμμα επιχειρήσεων υπό τη μορφή δώρων ή εκπτώσεων. Έχουν ενταχθεί και συμμετέχουν μεγάλες εταιρείες, όπως SAMSUNG, JYSK, ΚΡΗΤΙΚΟΣ Super Market, COSMOSSPORT, ΔΕΗ, L’Artigiano, Sneaker10, CITYZEN Parking & Services, thebabycity, flask, ENTOS by SATO, Everest, Pizza Fan, κ.ά.

Το κινητό πράσινο σημείο θα βρίσκεται στο Δήμο Γαλατσίου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα (3 δρομολόγια την εβδομάδα).

 ΤΡΙΤΗ

09:30 – 11:00 ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ 8

11:30 – 13:30 ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ (ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ)

13:45 – 15:10 ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΠΕΜΠΤΗ

09:30 – 11:00 ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ (ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΔΡΥΑΔΩΝ)

11:30 – 13:30 ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ (ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ)

13:45 – 15:10 ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

09:30 – 11:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

11:30 – 13:30 ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ (ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ)

13:45 – 15:10 ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.thegreencity.gr  ή καλέστε στο τηλ.: 210 9215 000

 

 

 

Ο Δημοτική Αρχή, απαντά σε ανακοινώσεις της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων και της "Λαίκής Συσπείρωσης Γαλατσίου"  λέγοντας, ότι οι φωτογραφίες  που κυκλοφόρησαν από  το Δημοτικό σχολείο ;ήταν παραπλανητικές ,αφού  δεν αφορούσαν πτώση σοβάδων, αλλά  απεικόνιζαν τις εργασίες που γίνονταν,χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών. 

Η αλήθεια για τις εργασίες στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου

Τις τελευταίες μέρες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες και σχόλια – κατά κύριο λόγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – που αφορούσαν το 16ο Δημοτικό Σχολείο. Φωτογραφίες οι οποίες ήταν από την πορεία και εξέλιξη των εργασιών της Τεχνικής Υπηρεσίας και όχι από αμέλεια της Δημοτικής Αρχής όπως σκοπίμως παρουσιάστηκαν. Προτού γίνουν καν ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο ανέδειξαν ως μείζον θέμα ότι «έπεφταν σοβάδες» σε σχολείο του Γαλατσίου, αντί να αναφερθούν σε εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη οι οποίες δεν  θέτουν σε κίνδυνο τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία των γονιών, αλλά οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης όφειλαν πρωτίστως να ενημερωθούν προτού ξεκινήσουν την κινδυνολογία. Γι’ αυτό πρώτα φέραμε το θέμα στο ανώτατο όργανο του δήμου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ενημερώσουμε και να συζητήσουμε με όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τις εργασίες που υλοποιούνται στο 16ο Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια προχωρήσαμε στη δημοσίευση περαιτέρω στοιχείων.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τα εξής:

 • Στο 16ο Δημοτικό Σχολείο διεξάγονται εργασίες. ΔΕΝ έχουν πέσει σοβάδες και αυτό που απεικονίζεται στις φωτογραφίες είναι αποτέλεσμα των εργασιών. Με απόλυτη ασφάλεια φυσικά για τα παιδιά.
 • Έχει εντοπιστεί εγκαίρως το πρόβλημα και έχει ξεκινήσει η εργολαβία, που ακολουθεί συγκεκριμένες διαδικασίες ώστε να μην εμφανιστεί ξανά το ίδιο ζήτημα. Μάλιστα, εκτός από τις τάξεις που ήταν ορατό το πρόβλημα, έγινε ενδελεχής έλεγχος από την Τεχνική Υπηρεσία σε όλο το κτίριο και εντοπίστηκαν άλλες δύο τάξεις που έχρηζαν εργασιών. Τα σημεία που έχρηζαν εργασιών έχουν σοβαντιστεί και βαφτεί και άμεσα θα ξεκινήσει και η μόνωση της ταράτσας.
 • Υπάρχουν συγκεκριμένα στάδια που επιβάλλεται να ακολουθήσει ο εργολάβος. Αυτό ήταν το πρώτο αναγκαίο στάδιο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και ήταν απολύτως ασφαλές. Λάθος μας ίσως που δεν ενημερώσαμε από πριν τους γονείς για όλη τη διαδικασία, ώστε να μην υπάρξει καμία ανησυχία.
 • Με την ασφάλεια των παιδιών μας δεν παίζουμε. Είναι κατανοητό σε όλους ότι τέτοια προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με το πάτημα ενός κουμπιού, υπάρχουν κάποια αναγκαία στάδια εργασιών.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι:

«Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα σε μια τοπική κοινωνία στα οποία μπορεί να ασκηθεί κριτική. Έχει διαφορά όμως το «ασκώ εποικοδομητική κριτική» και άλλο το «τρομοκρατώ γονείς και μαθητές εμπαίζοντας την εκπαιδευτική κοινότητα με παραπλανητικές δηλώσεις και φωτογραφίες». Αυτή τη στιγμή γίνεται μια μεγάλη συντονισμένη προσπάθεια για την αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου μας καθώς δύο εργολαβίες, η μια από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και η άλλη από το Δημοτικό Ταμείο βρίσκονται σε εξέλιξη με σκοπό την ανακαίνιση των σχολείων. Αντιλαμβάνομαι πως κάποιους τους ενοχλεί πως τα σχολικά συγκροτήματα είναι στην καλύτερη κατάσταση  που ήταν ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα στο βωμό της προεκλογικής περιόδου»

 

 

 

 

 

H Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Γαλατσίου, διαμαρτύρεται για την "επίθεση" του Δημάρχου κατά μελών της και την προσπάθεια συκοφάντησης αυτών(τους αποκάλεσε επαγγελματίες), κατά την διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή ανακοίνωση της Ένωσης σχετικά με την ασφάλεια στα σχολεία