e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας (Γ. Βάσσου 5  και Αγίας Γλυκερίας 22) λειτουργεί το Δημοτικό Ιατρείου, στο οποίο παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες στους κατοίκους του Δήμου Γαλατσίου.  

Τα Δημοτικά Ιατρεία στελεχώνονται από Νοσηλευτικό προσωπικό και οι παρεχόμενες προληπτικές εξετάσεις είναι οι εξής: 

• Μέτρηση Ζωτικών σημείων (Αρτηριακή πίεση, Θερμοκρασία,  Κορεσμός Οξυγόνου),

• Ενεσοθεραπεία ( Υποδόριες-Ενδομυϊκές ενέσεις)

• Περιποίηση και αλλαγές τραυμάτων

• Ενημέρωση για εξετάσεις πρόληψης   για 7 νοσήματα-ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ (Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, Μελάνωμα, Καρδιαγγειακός κίνδυνος, Καρκίνος  μαστού, Καρκίνος  τραχήλου μήτρας, Καρκίνος παχέως εντέρου, Καρκίνος προστάτη)

• Εξέταση χοληστερίνης

• Εξέταση σακχάρου

• Λήψη ΗΚΓ (Ηλεκτροκαρδιογραφήματος)

 

Το Δημοτικό Ιατρείο θα λειτουργεί καθημερινά εκτός Τρίτης ώρες 09:00-12:00 στην Κοινωνική Υπηρεσία Γεωργίου Βάσσου 5 & Αγίας Γλυκερίας 22, Γαλάτσι

 

Για πληροφορίες - ραντεβού επικοινωνήστε στα  τηλ :210-2222011,210-2143376. 

 

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος αδημονεί να εκπληρωθεί η υπόσχεση του αρμόδιου υπουργού για την απομάκρυνση τους στο τέλος του μήνα -και καταγγέλλει ελλείψεις τροφίμων για τη σίτισή τους.

«Έχουμε υπερβάλει εαυτόν» δηλώνει ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος αναφορικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ΠΑΛΑΙ από την αρχή του μήνα.

Στα όρια της εξάντλησης μετά και την πρωινή ένταση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει άμεσα ο ίδιος και οι υπηρεσίες του, λόγω της ανεπαρκούς κάλυψης της πρωινής σίτισής των «φιλοξενουμένων», αδημονεί να εκπληρωθεί η υπόσχεση του αρμόδιου υπουργού για την απομάκρυνση τους στο τέλος του μήνα.

«Θα υπομείνω μέχρι το Σάββατο το βράδυ» δηλώνει και προσθέτει ότι «δεν υπάρχει πλέον άλλη ανοχή και αντοχή. Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία αυτής της κατάστασης, την οποία αναγνωρίσαμε ως σοβαρό εθνικό θέμα και τη «σηκώσαμε στην πλάτη μας». Συμφωνήσαμε για έναν μήνα, ευελπιστώ ότι θα τηρηθούν τα συμφωνημένα και το πιστεύω αντίθετα από όλους τους άλλους». Σε ερώτηση μας, εάν προσέβλεπε σε οικονομική ενίσχυση, η οποία δεν ήρθε ή καθυστερεί, ο δήμαρχος ήταν κατηγορηματικός: «Δεν ζητήσαμε χρήματα ούτε και θέλουμε να πάρουμε. Απλά προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε για ένα μήνα. Αυτό μόνο».

Η πρωινή ένταση προήλθε από τις ελλείπεις μερίδες του πρωινού, τις οποίες απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών. «Ήταν 1000 αντί για 1500, τις οποίες έπρεπε να καλύψουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως και έγινε, με αποτέλεσμα να μη γίνει η καθιερωμένη πρωινή καταμέτρηση» σημειώνει ο κ. Μαρκόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Και συμπληρώνει: «Βεβαίως, όπως διαπιστώσαμε, η δυσλειτουργία προκλήθηκε από το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε την Αττική. Διότι αυτή είχε ως αποτέλεσμα την ανάσχεση του ρεύματος αποχώρησης των προσφύγων και μεταναστών από στις εγκαταστάσεις του ΠΑΛΑΙ και την αύξηση της εισροής».

«Την Δευτέρα είχαμε 150 άτομα, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη αυξήθηκαν στους 1300 και 1500» συμπληρώνει ο δήμαρχος. Συγχαίρει τις κοινωνικές υπηρεσίες, την Εκκλησία και τους εθελοντές, οι οποίο συχνά υπερβάλλουν των δυνάμεων προκειμένου να συνδράμουν όλο αυτόν τον κόσμο. Ωστόσο παραμένει ανένδοτος στην παράταση της «φιλοξενίας».

«Αντιμετωπίζουμε συνεχώς και τις αρρώστιες και τις πολύμορφες ανάγκες που παρουσιάζονται» σημειώνει. Αναφερόμενος στο περιστατικό των δύο παιδιών που έφθασαν βαριά χτυπημένα από την βάρκα στη Λέσβο, για τα οποία υπήρξε «ευτυχώς» άμεση φροντίδα τους, αντιστρέφει την εικόνα λέγοντας: «Σκεφτείτε τι θα γινόταν εάν δεν βρίσκαμε άμεση βοήθεια».

Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας, κατά τη χθεσινοβραδινή του ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, επισήμανε ότι το Γαλάτσι και το Ελληνικό θα επιστραφούν το συντομότερο δυνατόν και για τον λόγο αυτόν αναζητούνται νέοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

Ο Δήμος Γαλατσίου απευθύνει έκκληση σε όλους όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τα ακόλουθα είδη για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ), καθώς υπάρχει επιτακτική και άμεση ανάγκη για την κάλυψη αυτών των αναγκών.

Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τα ακόλουθα είδη τα οποία μπορείτε να αφήνετε στην είσοδο του ΠΑΛΑΙ, καθώς οι μεταβαλλόμενες ανάγκες καθιστούν απαραίτητα τακάτωθι:

 

 

 Κουβέρτες 

 κάλτσες αντρικές και γυναικείες

 μπουφάν αντρικά

 σκούφοι και κασκόλ

 πετσέτες

 Τ-shirt αντρικά (medium)

 αθλητικά παπούτσια αντρικά νούμερο 41 έως 43

 αθλητικά παπούτσια γυναικεία νούμερο 37 έως 39

 εσώρουχα αντρικά και γυναικεία (medium)

 αντρικά παντελόνια νούμερο 30 έως 33

 σακούλες απορριμμάτων 

 ποτήρια-πιάτα πλαστικά

 οδοντόκρεμες - οδοντόβουρτσες

 κονσέρβες ψαριού 

 μικρά νερά

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Γαλατσίου έχει μεριμνήσει για την καθαριότητα, την υγιεινή και τον εξαερισμό του χώρου. Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί πως το ΠΑΛΑΙ δεν αποτελεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, αλλά χώρο παραμονής τους έως ότου είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν ξανά, γι’ αυτό και ο αριθμός των προσφύγων αυξομειώνεται σε καθημερινή βάση.

 Ο Δήμος Γαλατσίου είναι σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, συνεργάζεται και συντονίζει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλισθεί η υγεία των φιλοξενούμενων προσφύγων. Το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι Γιατροί του Κόσμου, καθώς και ομάδες εθελοντών παιδιάτρων και παθολόγων από το εσωτερικό και το εξωτερικό, ελέγχουν, φροντίζουν και καταγράφουν την υγεία των προσφύγων, στο ιατρείο που διαμορφώθηκε στο ΠΑΛΑΙ ειδικά γι΄ αυτό το σκοπό, διασφαλίζοντας τις συνθήκες υγιεινής και παρέχοντας ιατρική περίθαλψη, όπου είναι απαραίτητη

 Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εθελοντικά στο ΠΑΛΑΙ μπορούν να επικοινωνούν με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Υγιεινής κ. Μάνο Ελευθερίου στο τηλ. 6932421510.

Όσοι ενδιαφέρονται να παραδώσουν τρόφιμα και άλλα είδη ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ελευθέριο Φραγκίσκο Κουνάνη στο τηλ. 6977650564.

 Επίσης, ενημερώνουμε ότι τα φορτηγά και τα Ι.Χ. που επιθυμούν να αφήσουν πράγματα μπορούν ΜΟΝΟ από τις 10 έως 11 το πρωί και από τις 4 έως τις 5 το απόγευμα να μπαίνουν μέσα στο ΠΑΛΑΙ για να ξεφορτώσουν. 

ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ Ι.Χ.

 

ΥΓ.Δύσκολο να κατανοήσουμε την επείγουσα ανακοίνωση,που συνοδεύεται από συγκεκριμένο ωράριο εισόδου στον χώρο του ΠΑΛΑΙ.Οι υπεύθυνοι μάλλον ξεχνούν ,ότι κόσμος που θέλει να προσφέρει,εργάζεται ή έχει πολλές υποχρεώσεις στην καθημερινότητά του,ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στους χρονικούς περιορισμούς.