e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος αδημονεί να εκπληρωθεί η υπόσχεση του αρμόδιου υπουργού για την απομάκρυνση τους στο τέλος του μήνα -και καταγγέλλει ελλείψεις τροφίμων για τη σίτισή τους.

«Έχουμε υπερβάλει εαυτόν» δηλώνει ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος αναφορικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ΠΑΛΑΙ από την αρχή του μήνα.

Στα όρια της εξάντλησης μετά και την πρωινή ένταση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει άμεσα ο ίδιος και οι υπηρεσίες του, λόγω της ανεπαρκούς κάλυψης της πρωινής σίτισής των «φιλοξενουμένων», αδημονεί να εκπληρωθεί η υπόσχεση του αρμόδιου υπουργού για την απομάκρυνση τους στο τέλος του μήνα.

«Θα υπομείνω μέχρι το Σάββατο το βράδυ» δηλώνει και προσθέτει ότι «δεν υπάρχει πλέον άλλη ανοχή και αντοχή. Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία αυτής της κατάστασης, την οποία αναγνωρίσαμε ως σοβαρό εθνικό θέμα και τη «σηκώσαμε στην πλάτη μας». Συμφωνήσαμε για έναν μήνα, ευελπιστώ ότι θα τηρηθούν τα συμφωνημένα και το πιστεύω αντίθετα από όλους τους άλλους». Σε ερώτηση μας, εάν προσέβλεπε σε οικονομική ενίσχυση, η οποία δεν ήρθε ή καθυστερεί, ο δήμαρχος ήταν κατηγορηματικός: «Δεν ζητήσαμε χρήματα ούτε και θέλουμε να πάρουμε. Απλά προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε για ένα μήνα. Αυτό μόνο».

Η πρωινή ένταση προήλθε από τις ελλείπεις μερίδες του πρωινού, τις οποίες απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών. «Ήταν 1000 αντί για 1500, τις οποίες έπρεπε να καλύψουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως και έγινε, με αποτέλεσμα να μη γίνει η καθιερωμένη πρωινή καταμέτρηση» σημειώνει ο κ. Μαρκόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Και συμπληρώνει: «Βεβαίως, όπως διαπιστώσαμε, η δυσλειτουργία προκλήθηκε από το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε την Αττική. Διότι αυτή είχε ως αποτέλεσμα την ανάσχεση του ρεύματος αποχώρησης των προσφύγων και μεταναστών από στις εγκαταστάσεις του ΠΑΛΑΙ και την αύξηση της εισροής».

«Την Δευτέρα είχαμε 150 άτομα, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη αυξήθηκαν στους 1300 και 1500» συμπληρώνει ο δήμαρχος. Συγχαίρει τις κοινωνικές υπηρεσίες, την Εκκλησία και τους εθελοντές, οι οποίο συχνά υπερβάλλουν των δυνάμεων προκειμένου να συνδράμουν όλο αυτόν τον κόσμο. Ωστόσο παραμένει ανένδοτος στην παράταση της «φιλοξενίας».

«Αντιμετωπίζουμε συνεχώς και τις αρρώστιες και τις πολύμορφες ανάγκες που παρουσιάζονται» σημειώνει. Αναφερόμενος στο περιστατικό των δύο παιδιών που έφθασαν βαριά χτυπημένα από την βάρκα στη Λέσβο, για τα οποία υπήρξε «ευτυχώς» άμεση φροντίδα τους, αντιστρέφει την εικόνα λέγοντας: «Σκεφτείτε τι θα γινόταν εάν δεν βρίσκαμε άμεση βοήθεια».

Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας, κατά τη χθεσινοβραδινή του ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, επισήμανε ότι το Γαλάτσι και το Ελληνικό θα επιστραφούν το συντομότερο δυνατόν και για τον λόγο αυτόν αναζητούνται νέοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

Ο Δήμος Γαλατσίου απευθύνει έκκληση σε όλους όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τα ακόλουθα είδη για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ), καθώς υπάρχει επιτακτική και άμεση ανάγκη για την κάλυψη αυτών των αναγκών.

Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τα ακόλουθα είδη τα οποία μπορείτε να αφήνετε στην είσοδο του ΠΑΛΑΙ, καθώς οι μεταβαλλόμενες ανάγκες καθιστούν απαραίτητα τακάτωθι:

 

 

 Κουβέρτες 

 κάλτσες αντρικές και γυναικείες

 μπουφάν αντρικά

 σκούφοι και κασκόλ

 πετσέτες

 Τ-shirt αντρικά (medium)

 αθλητικά παπούτσια αντρικά νούμερο 41 έως 43

 αθλητικά παπούτσια γυναικεία νούμερο 37 έως 39

 εσώρουχα αντρικά και γυναικεία (medium)

 αντρικά παντελόνια νούμερο 30 έως 33

 σακούλες απορριμμάτων 

 ποτήρια-πιάτα πλαστικά

 οδοντόκρεμες - οδοντόβουρτσες

 κονσέρβες ψαριού 

 μικρά νερά

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Γαλατσίου έχει μεριμνήσει για την καθαριότητα, την υγιεινή και τον εξαερισμό του χώρου. Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί πως το ΠΑΛΑΙ δεν αποτελεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, αλλά χώρο παραμονής τους έως ότου είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν ξανά, γι’ αυτό και ο αριθμός των προσφύγων αυξομειώνεται σε καθημερινή βάση.

 Ο Δήμος Γαλατσίου είναι σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, συνεργάζεται και συντονίζει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλισθεί η υγεία των φιλοξενούμενων προσφύγων. Το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι Γιατροί του Κόσμου, καθώς και ομάδες εθελοντών παιδιάτρων και παθολόγων από το εσωτερικό και το εξωτερικό, ελέγχουν, φροντίζουν και καταγράφουν την υγεία των προσφύγων, στο ιατρείο που διαμορφώθηκε στο ΠΑΛΑΙ ειδικά γι΄ αυτό το σκοπό, διασφαλίζοντας τις συνθήκες υγιεινής και παρέχοντας ιατρική περίθαλψη, όπου είναι απαραίτητη

 Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εθελοντικά στο ΠΑΛΑΙ μπορούν να επικοινωνούν με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Υγιεινής κ. Μάνο Ελευθερίου στο τηλ. 6932421510.

Όσοι ενδιαφέρονται να παραδώσουν τρόφιμα και άλλα είδη ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ελευθέριο Φραγκίσκο Κουνάνη στο τηλ. 6977650564.

 Επίσης, ενημερώνουμε ότι τα φορτηγά και τα Ι.Χ. που επιθυμούν να αφήσουν πράγματα μπορούν ΜΟΝΟ από τις 10 έως 11 το πρωί και από τις 4 έως τις 5 το απόγευμα να μπαίνουν μέσα στο ΠΑΛΑΙ για να ξεφορτώσουν. 

ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ Ι.Χ.

 

ΥΓ.Δύσκολο να κατανοήσουμε την επείγουσα ανακοίνωση,που συνοδεύεται από συγκεκριμένο ωράριο εισόδου στον χώρο του ΠΑΛΑΙ.Οι υπεύθυνοι μάλλον ξεχνούν ,ότι κόσμος που θέλει να προσφέρει,εργάζεται ή έχει πολλές υποχρεώσεις στην καθημερινότητά του,ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στους χρονικούς περιορισμούς.

 

Tη  Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:30 μ.μ., συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου για τη  λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης

 

 

 

ΑΡΙΘ.

ΘΕΜ.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

 

 

 

1ο

4η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος οικ. έτους 2015.

κ. Γερμάνος Μελισσουργός

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

2ο

Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 559/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για την «6η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού & Τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2015».

 

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

3ο

Έκφραση γνώμης επί της 3ης Αναμόρφωσης του προϋπολογι-σμού εσόδων – εξόδων, του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Γαλατσίου, οικ. έτους 2015.

κ. Κων/να

Σπηλιοπούλου – Χρυσάγη

Πρόεδρος Δ.Σ.

Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης

Δήμου Γαλατσίου

 

 

 

 

4ο

Έκφραση γνώμης επί της 3ης Αναμόρφωσης του προϋπολογι-σμού εσόδων – εξόδων, του «Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου – Βασίλης Παπαδιονυσίου», οικ. έτους 2015.

κ. Ιωάννης Βερούλης

Πρόεδρος

Πολιτιστικός & Αθλητικός

Οργανισμός

Δήμου Γαλατσίου

Βασίλης Παπαδιονυσίου

 

 

 

5ο

Λήψη απόφασης για τη δυνατότητα σύναψης εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ του Δήμου Γαλατσίου και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Αθηνά».

 

 

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

 

6ο

Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 583/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για την «Έκθεση Εσόδων – Εξόδων Γ΄ Τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίηση του προϋπολογισμού έτους 2015».

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

7ο

Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 537/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για τον «Καθορισμό του συντελεστή φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων για το έτος 2016».

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

8ο

Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 538/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για τον «Καθορισμό του συντελεστή τέλους ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) για το έτος 2016.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

9ο

Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 539/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για τον «Καθορισμό συντελεστών τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το έτος 2016.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

10ο

Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 555/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για τον «Καθορισμό δαπάνης καθαρισμού ιδιωτικών οικοπέδων από το Δήμο στη βάση του Ν. 3852/2010».

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

11ο

Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 560/2015 εισήγησης – απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για την «Έγκριση πίνακα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε κατοίκους του Δήμου μας και ψήφιση πί-στωσης.

 

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

 

12o

Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 586/2015 εισήγησης – απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για την «Έγκριση πίνακα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε κατοίκους του Δήμου μας και ψήφιση πί-στωσης.

 

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

 

13ο

Καθορισμός ειδικότητας για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου (Σ.Μ.Ε.) για το έτος 2015.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

 

14ο

Έγκριση αναγκαιότητας διενέργειας και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης της προμήθειας φαρμάκων και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για τις ανάγκες του Δήμου (Υπηρεσίες Δήμου & Δημοτικού Ιατρείου) και των εποπτευόμενων από αυτόν Ν.Π.Δ.Δ. (Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Γαλατσίου – Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Γαλατσίου «ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ»).

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

15ο

Λήψη απόφασης περί λύσεως μίσθωσης κτιρίου που στέγαζε τα παραρτήματα του 1ου & 6ου Νηπιαγωγείων Γαλατσίου.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

16ο

Χορήγηση παράτασης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ Ο.Τ. 13/τ.97 ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ».

κ. Γερμάνος Μελισσουργός

Αντιδήμαρχος

 

 

 

17ο

Παραλαβή πρόσθετων αρμοδιοτήτων σύμφωνα με το Ν. 3852/2010.

κ. Μάνος Ελευθερίου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

18ο

Έγκριση διοργάνωσης προγράμματος πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού.

κ. Μάνος Ελευθερίου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

19ο

Έγκριση διενέργειας τιμητικής εκδήλωσης για τους Εθελοντές, ψήφιση πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 00.6442.0001 ποσού 300,00 € και καθορισμός τρόπου ανάδειξης προμηθειών και υπηρεσιών.

κ. Μάνος Ελευθερίου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

20ο

Έγκριση ψήφιση πίστωσης για την αγορά μεταλλίων, προς τιμήν των Εθελοντών, σε τιμητική εκδήλωση σε βάρος του Κ.Α. 00.6433.0001 ποσού 246,00 € και καθορισμός τρόπου ανάδειξης προμηθειών και υπηρεσιών.

κ. Μάνος Ελευθερίου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

21ο

Έγκριση διενέργειας εκδήλωσης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940», ψήφιση πίστωσης ποσού 1.000,00 € και τρόπος εκτέλεσης των προμηθειών ή των υπηρεσιών που θα απαιτηθούν.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

 

22ο

Αποδέσμευση χρηματικού ποσού 4.700,00 € που είχε καταθέσει η ομοσπονδία επαγγελματιών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως εγγύηση για το πανηγύρι της Αγίας Γλυκερίας το 2010.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

23ο

Αποδοχή κατανομής τέλους φυσικού αερίου στο Δήμο μας από την ΚΕΔΕ για το οικονομικό έτος 2014 χρηματικού ποσού 4.390,37 €.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

24ο

Καθορισμός δόσεων για την καταβολή οφειλής της κ. Αγγελή Αγγελικής.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

25ο

Καθορισμός δόσεων για την καταβολή οφειλής της ΚΑΦΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ – ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ Α.Ε. Λ. ΒΕΪΚΟΥ 109.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

26ο

Διαγραφή οφειλής για τη σύνδεση αγωγού του ακινήτου επί της οδού Καραολή Δημητρίου 37.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος